Satunnaiset kuvat

Titti

Uusimmat

Blogin arkisto

035 Tasavalta kriisissä

Maanantai 5.2.2018 klo 10:08 - yrjöpoeka

Odotan malttamattomana, kuka laittaa alulle hankkeen valtiojärjestelmän muuttamiseksi kuningaskunnaksi. Aloitteessa pitäisi vähintään vaatia pikaista kansanäänestystä. Ei liene kenellekään vaikeata arvata, miksi pohdiskelen tätä. Tasavallan presidentin puolison synnytettyä pojan alkoi sellainen rumba, ettei moista ole nähty. Ei edes yhdessäkään nykyisessä kuningaskunnassa. Mikäli joku tuon aloitteen pykää, on oletettavaa että satojatuhansia allekirjoittajia löytyy.

Olen tietysti onnellinen siitä, että presidentille on syntynyt lapsi. Olen toisten mukana toivottamassa onnea tuleville vuosille. Niin työssään kuin perhe elämässään. Tasavaltaisen demokratian kannattajana haluttaa kuitenkin hieman kirjoittaa näistä näkyvissä olevista ylilyönneistä. Aivan ensimmäiseksi ryhdyttiin pohtimaan lapselle nimeä. Lehdet kilvan laittoivat lukijoita tämän asian äärelle. Naistenklinikalla oli jonkun sukuun syntynyt tyttö. Heti oli ehdottamassa pojalle vaimoksi ja prinsessaksi.

Tietysti lapsen pitää päästä päiväkotiin ja sitä voi viikko- ja päivälehtien avustuksella pohtia nyt viikkokausia. Mikä on se päiväkoti ja olisiko se nimettävä presidentilliseksi päiväkodiksi? Lastenklinikkaa oli jo ehdoteltu, joten kyllä meillä riittää tuleville viikoille ja kuukausille pohdittavaa. Heti on aloitettu pohdiskelu siitä, sopiiko presidentin virka-asunto miten lapsiperheelle. Pohjaton uteliaisuus ja kateus saa myös aprikoimaan, kuka maksaa Jenni Haukion sukulaisten muonituksen ja asustelun virka-asunnolla. Sauli pian säntillisenä kamreerina ilmoittaa, että hän maksaa kymmenykset suvun muonituksista valtiolle.

On meillä tottaste vieköön mukavaa pohdittavaa. Naapurimaamme Venäjän presidentti on kyllä nyt kateellinen. Hänen tulisi etsiä pikaisesti vaimo, joka aloittaisi onnellisen odotuksen. Vaalien tuloksesta hän ei ole huolissaan. Erimieliset vangitaan tai pelotellaan. Taatusti on parempi prosenttitulos äänestäjistä kuin Sauli Niinistöllä. Mutta tuota hypetystä ja gloriaa hän ei saavuta. Kukaan ei lähetä hänelle tuhansia pareja villasukkia. Sauli voisi kyläillessään jakaa hyvänmielen tuotteina muutamia ylimääräisi pareja.

Presidentillisiä vauvanlaatikoita rakennellaan aivan talkoilla. Halpisversioita voitaisiin sitten myydä muualle maailmaan presidentin logolla varustettuna. Oltaisiin kun kuninkaallisia hovihankkijoita. Pian olisi edessä pienokaisen koulun valinta ja sen tulisi saada myös logo seinään. Hyvän koulutuksen jälkeen nuorukainen olisi valmis turvalliseen ja kansan haluamaan vallanvaihtoon. Tästä voisi aloittaa hyvin monenlaisia kilpailuja hovin virallisten lehtien avustuksella. Tottahan sellaisia medioita tulee meillä olla.

Kuningaskunnan nimestä olisi saatava kansanäänestys. Toimikunta valitseisi muutamia kansalaisten ehdotuksia ja kansan sanottua sanansa valtiomme saisi kuningaskunnan statuksen. Ensimmäisen kuninkaan nimestä tulisi myös kansalaisten sanoa sanansa. Miltä tuntuisi nimenä Wäinämö I? Valtion nimenä Salen valinta? Kuten huomaatte, alan itsekin jo pohtia liikaa tätä aihetta. Siksi jätän tulevan kansan kärttyisiin käsiin.

Kallion kirkko on jo sanansa sanonut. Jos joku olis kertonut, että myös kirkon piirissä on tilausta kuninkaallisille ajatuksille, en olisi uskonut. Mutta toisaalta, kuninkaastahan kirkko kertoo. Sen voitte lukea tästä jutusta. 

Avainsanat: haukionsynnytys, mikälapsellenimeksi, presidentillinennaistenklinikka, kuninkaallinenhovihankkija, wäinämö1, kallionkirkkorulettaa