Satunnaiset kuvat

teno 3-8.72007 046

Uusimmat

Blogin arkisto

124 Sillä oli väliä

Torstai 18.4.2019 klo 9:29 - yrjöpoeka

Ennen vaaleja keskustelimme usein eri ryhmissä näiden pienpuolueiden merkityksestä vaaleissa. Minä olin todella hyvilläni, että kokoomuksesta erosi Harry Harkimo ja perusti Liike Nyt yhdistyksen. Liikkeen saamat äänet ratkaisivat sen, ettei Petteri Orpo saanut pääministerin paikkaa, eikä kokoomus suurimman puolueen asemaa. Vielä enemmän iloitsin keskustan hajaannuksesta. Paavo Väyrynen ja Mika Kilpeläinen saivat aikaan sen, että keskusta menetti useita viimeisiä vaalipiirien paikkoja.

Keskusta on nimittänyt heitä puolueen hajoittajiksi. Siinä he ovat väärässä. Sen kuulee tänään jo suoraan keskustan kentältä, että syyllinen on Sipilä. Heti eroilmoituksen jälkeen hyppäsivät esiin ensimmäiset kivittäjät ja pian Sipilä halutaan unohtaa. Joitkut hänen kiivaimmista opetuslapsissataan yrittävät puolustella häntä, mutta kentän teilaus on raju. Valtansa aikan puoluejohtajat saavat ympärilleen sellaisen liehakoijien joukkion, etteivät erimieltä olevat uskalla avata suutaan. Jokaiselle on tärkeintä ne saavutetut paikat. Niitä ei uhrata helposti.

Väyrynen ja Kilpeläinen uskalsivat. Siksi heidän oli pakko lähteä puolueväen yksimielisellä pannaan julistuksella. Tosiasiassa he pelastavat perinteisen keskustan ja heidän aatteellisen selkärankansa. Kepussa sanottiin liberaalisiiven ottaneen vallan Sipilän avulla. Kyllä sen voi jokainen ulkopuolinen sanoa, että se oli kokoomuslainen siipi. Hallitustyöskentelyn aikana näytti usein siltä, että Sipilän joukot menivät kokoomuksen oikealta puolen ohitse. Keskustelin eilen kauppareissulla yhden pitkäaikaisen keskusta valtuutetun kanssa. Hänelle oli tuskallista kuulla ulkopuolisen arvio tappiosta.

Hänelle oli todella tuskallista sanoa, että Sipilä olisi syyllinen. Mieluimmin hän nosti esille Bernerin. Kerroin hänelle, että Berner ei koskaan olisi tullut hallitukseen ilman Sipilää. Eikä erityisesti keskustapuolueeseen. Kainuussa näkyi hyvin selvästi vaalituloksesta, että Sipilän liehakoijat saivat kylmää kyytiä. Kuten muissakin vaalipiireissä. Seuraavissa vaaleissa keskustalla on ehdokkaina jälleen perinteisten arvojen ja aatteiden kannattajia. Puolueessa oli näkyvissä epäjumalan palvontaa. Sitä messuamisen joukkiota johtivat tiukatr uskonoppineet. Lestadiolaisen liikkeen vahvoja vaikuttajia. Tämä näin ulkopuolelta nähtynä.

Kristillinen liitto on vuosikymmenet yrittänyt kasvaa isoksi puolueeksi. Sitä ei tapahdu, koska suurin osa ihmisistä ei pidä politiikan ja uskonnon yhdistämistä. Sitä en hyväksy minä itsekään. Jokainen voi olla uskonnosta mitä mieltä haluaa, mutta näiden yhdistäminen on vaarallista. Siitä on historiassa paljon esimerkkejä. Keskusta oli sortua sille tielle. Suomalaisessa demokratiassa tapahtui todellinen mullistus juuri näiden pienpuolueiden takia. Heidän saamansa prosentit olivat suoraan pois suurilta puolueilta. Jatkossa heidän on syytä olla tarkkoina omissa puolueissaan. Vallankäytöllä hallitseminen voi kaatua vaaleissa omaan nilkkaan.

Äänillä oli todella väliä. Jopa kokoomus on voitettavissa. Kepu sai kokea historiansa pahimman takaiskun. Sinisistä jäi vain muisto ja sekin hyvin haalea.

Avainsanat: äänelläonväliä, demokratianpelastajat, paavoväyrynen, harryharkimo, mikakilpeläinen

009 Ääripäät samalla pytyllä

Sunnuntai 6.1.2019 klo 14:20 - yrjöpoeka

Marginaali puolueiksi nimittämäni Kansalaispuolue ja myös 7 tähden liike etsivät vaalivoittoa vessanpytystä. Näiden hankkeiden taustalla on todella syrjäytynyttä, mutta hyvin toimeen tulevaa väkeä taloudellisesti. Heillä ei ole nimeksikään asiaa. Siksi he heittävät verkkonsa maahanmuuttoon ja sen vastustamiseen. Puolueissa lasketaan sen varaan, että suomalainen äänestäjä on sopeutunut persujen ansiosta kovaan kielenkäyttöön. Siksi jyrkkä ei maahanmuutolle. Molemmilla puolueilla se muoto on maahanmuutto. Miksi ei pakolaisuus tai turvapaikanhaku?

He etsivät nyt vessanpytystä kaikkitietävää vastausta vaalivoitolleen. Maahanmuutosta kamppailevat jo kaikki puolueet ja nyt olisi todella erotuttava joukosta. Se on on aivan sama kuin kaikki puhuisivat pelkästään sotesta. Ongelmaksi kokemansa asia pitäisi pystyä nyt havainnollistamaan äänestäjiä kiinnostavalla tavalla. Kun useimmat puolueet hakevat vastausta nykyajan lähteestä, niin sillä aikaa yksi puolue keskittyy puhumaan taloudesta ja menestyy.

Talous vaatii tänään jo hallittua maahanmuuttoa. Sen ymmärtävät jo äänestäjät myös syrjäseuduilla. Maahanmuuttajia on jo tänään kaikkialla. Heitä toimii lääkäreinä melkein jokaisessa terveyskeskuksessa. Isoimmissa terveydenhuollon pisteissä maahanmuuttajiin törmää väistämättä. Heitä on suurissa ostoskeskuksissa myyjinä ja siivoojina. Heitä on runsaasti rakennustyömailla. Heitä löytyy tänään jo suomalaisista metsistä. Mikään ei toimisi, ellei heitä olisi jokapaikassa. Toki voisimme toimia, mutta taloutemme kitkutteleisi jossakin Romanian tasolla.

Tiedän kyllä sen, että saalistaminen ihmisen alhaisimpien vaistojen tuottamissa syövereissä on monelle hauskaa puuhaa. Se saa aikaan hyvin monessa maassa tällä hetkellä vihaa ja raja-aitojen pystyttämistä. Mitään hyvää se ei tuota tänään. Ei ole tuottanut milloinkaan historian aikana. Hyvää näiden kahden marginaalissa olevan puolueen työstä kyllä syntyy, se on myös tunnustettava. Sellaista hyvää, joka on hyväksi meille kaikille.

Miten se tapahtuu kysyy nyt usea? Nämä molemmat puolueet saavat runsaasti palstatilaa keskustaa lähellä olevissa medioissa. Maaseudun Tulevaisuus julkaisi juuri jutun Kansalaispuolueesta ja sen teeseistä. Se hyökkää suoraan keskustaa vastaan, antaen samalla tilaa vessanpöntön tutkiskeluun. Näiden medioiden lukijat saavat nyt valita kolmesta eritason keskustajuurilla olevasta ryhmittymästä. Oma arvioni on, että molemmat pienpuolueet ovat lähempänä keskustan juuria kuin Sipilän luotsaama kepu.

Oma etu ensin liikkeen tytöt ja pojat ovat nyt juurillaan. He etsivät vastausta nykyajan kaivosta. Vessanpytystä.

Avainsanat: kansalaispuolue, 7tähdenliike, paavpväyrynen, mikakilpeläinen, vessahuumori