Satunnaiset kuvat

Nainen elämässäni

Uusimmat

Blogin arkisto

167 Korruption hedelmiä

Tiistai 14.8.2018 klo 12:23 - yrjöpoeka

Olen vuosien varrella kritisoinut Suomen poliisijohjtoa ja teen sitä tänäänkin. Poliisijohto on minun mielestäni rakenteellisesti korruptoitunut. Tämä johtuu siitä, että heidät valinnoissaan pitävät käsiään vahvimmat poliittiset voimat. Lisäksi poliijohto on minun mielestäni selkeästi äärioikealla. Se näkyi hyvin silloin, kun kaduillemme ilmestyivät huppupäiset laahustajat. Silloinen poliisiylijohtaja Paatero (minun kielessäni vänrikki Napero) oli hyvin mielissään vapaaehtoisten partioinnista.

Koska nämä tänään syytteessä ovat pomot ovat poliittisten käsien valintoja, pitäisikö esimerkiksi entisen sisäministeri Risikon ja edeltäjän Päivi Räsäsen istua samassa piinapenkissä? Risikko muistetaan parhaiten peukuttamisestaan ja vierailustaan äärioikeiston teltalla Helsingissä. Muualla läntisessä maailmassa ei puhuttaisi pelkästään poliisivirkajohdosta, vaan kyseltäisiin poliittisen valvonnan vastuuta. Sisäministeri on se vastuuhenkilö, jonka pitäisi istua tänään oikeudessa. Mutta tämä ei onnistu Suomessa, koska järjestelmämme on lähempänä itäistä oikeudenkäytön mallia.

Lukiessani tänään KRPn Robin Lardotin lausuntoja lehdestä, näen kuinka he pitävät itseään kaiken yläpuolella. Hän virkamiehenä katsoo olevansa oikeutettu julkisesti arvostelemaan valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaista ja hänen virkaihmisenä tekemäänsä syyttämis ratkaisua. Itse olen virassa ollessani kokenut, että julkisesti ei lähdetä hyökkäyksiin oikeudenkäyttäjiä kohtaan. Vasta sitten voi lausua jotakin, kun oikeus on antanut ratkaisunsa. Robin Lardot kuvittelee olevansa oikeudenkäytön yläpuolella hyökätessään valtakunnan syyttäjää vastaan.

Johtuuko Lardotin hyökkäys siitä, että valtakunnansyyttäjä on nainen? En pidä sitä mahdottomana, koska miehillä on omat verkostonsa ja Suomen piirit ovat pienet. Valtakunnansyyttäjä on ollut yleensä mies ja jonkinlaisen hyväveliverkoston jäsen. Onneksi maailma on muuttunut ja naisten rooli entistä vahvempi. Ehkäpä tässä poliisijohdon hyväveliverkostossa saataisiin muutoksia aikaan ja naisia mukaan korkeimpiin virkoihin. Heillä ei olisi rasitteena hyväveliverkoston, kaveria ei jätetä mentaliteettia. Voisiko tämä avata myös muita näkemään naisten mahdollisuuksia muutosten tekijöinä? Jään odottamaan.

Suomessa on kesätauon aikana juttupulaa, sen näkee vihreiden ja vasemmiston kiihkosta kysellä ja vakuutella, ettei ulkoministeri Timo Soinilla ole sananvapautta abortin suhteen. Ajankohtaisohjelmat aloittivat juttupulassaan heti aiheen vatuloimisen. Jokainen tietää katolisten kannan aborttiin ja erityisesti Timo Soinin kannan. Hän ei mielestäni lausunut mitään uutta ja erikoista, vaan toisti aiemmin sanomansa. Hänen sanomisensa omassa plokissaan on aivan eri asia kuin hallituksen sanomana ja kirjoittamana. Mutta pitänee hyväksyä se, että punavihreät toimittajat ovat mukana kieltämässä Timo Soinilta oikeuden sanoa abortista mitään.

Aamun olen saanut vastailla tuttujen puheluihin ja toiveeseen, että otan enemmän kantaa Kainuun soten palveluihin. Seuraan soten tekemisiä ja tekisi mieleni kysyä, miksi sotekuntayhtymän johtaja Maire Ahopelto pyrkii keskustan listoille eduskuntavaaliehdokkaaksi? Toki tunnen keskustan ja heidän pyrkimyksensä miehittää kaikki mahdolliset virat ja tehtävät.

Tämä on rakenteellista korruptiota parhaimmillaan.

Avainsanat: poliisiylijohtosaisyytteet, mikkopaatero, sisäministeritrisikko, päiviräsänen, robinlardot, valtakunnansyyttäjäraijatoiviainen, timosoininsananvapaus, suomenrakenteellinenkorruptio

107 Uhkailua, painostusta ja yllytystä perättömään lausuntoon

Perjantai 9.9.2016 klo 19:24 - yrjöpoeka

Tavallisella kansalaisella on aikaisemmin ollut mielikuva, että järjestäytynyt rikollisuus on Helvetin Enkeleitä tai muita vastaavia. Tänään sitä mielikuvaa on muutettava. Järjestäytynyt rikollisuus taitaa rehottaa poliisijohdon liepeillä. Näin on, mikäli uskoo viimepäivien uutisia. Helsingin ylin poliisijohto on epäilyn alaisena rikoksista.

Helsingin poliisipäällikkö Lasse Aapio on kaiken lisäksi entisen poliisiylijohtaja Mikko Paateron luotettu mies. Kuvaavaa on että tämä nykyinen eläkeläinen ryntäsi heti puolustamaan kaveriaan. Piiri on pieni ja sen otteet ovat samankaltaiset kuin on aina ollut mafialla ja erilaisilla moottoripyöräkerhoilla. Kiristystä ja uhkailua. Omaa virka-asemaa käytetään siinä hyväksi.

Kaikki liittyy tietysti kaikkeen ja entiseen huumepoliisi Jari Aarnioon. Otteet lehdissä Paateron kirjasta kertovat katkeruudesta, kun hänet on ohitettu Aarnion tutkinnasta. Lehtijuttuja lukiessa välittyy kuva ihmisestä, joka olisi halunnut toimia kuin mustekala, jolla olisi lonkerot kaikessa poliisin kentällä. Omasta mielestään Paatero omaa maailmankaikkeuden parhaat tiedot ja taidot. Itselle on tullut vuosien mittaan mielikuva, että hän on parhaimmillaan keekoillessaan päällään poliisinjuhlapuku.

Tästä poliisin ylijohdossa tapahtuvasta sekoilusta nousee väistämättä mieleen yhtymäkohdat Helvetin Enkeleihin ja Mafiaan. Ne ovat aina toimineet noin. Uhkailua, painostusta, puuttuu enää yksi asia. Väkivalta. Poliisi on turvallisuusviranomainen ja samalla se on todella toimiva väkivaltakoneisto. Minua pelottaa ajatus siitä, että myös muualla kuin johdossa on rikollista toimintaa. Siksi olen vierastanut tätä jatkuvaa huutoa, että poliisille on annettava aina vain lisää resursseja ja oikeuksia käyttää väkivaltaa herkemmin.

Juuri nyt tämä eläkeläinen Paatero vaatii taas poliisille lisää resursseja. Suomi ei tarvitse enää lisää poliiseja. Suomi tarvitsee poliisit takaisin kaduille kävelemään ihmisten parissa. Autoilijoiden kyttääminen ei ole poliisin ykkösprioriteetti. Mutta johto on saanut kansalaiset uskomaan, että poliisien tärkein työ on sakottaa tuhmia autoilijoita. Siksi Suomi on täynnä poliisiautoja, joissa istuu jokaisessa kaksi poliisia. Ajellaan ympyrää, tehdään poliisisarjoja ja käydään korruptiokahveilla ABC-asemilla.

Minusta näyttää siltä, että se mitä tarvitaan, on erityispoliisi. Tälle tehtävänä olisi tutkia päätyökseen korruptiota, sekä rikollisuutta poliisin ja muiden turvallisuusviranomaisten parissa. Paaterokin haluaisi poliisin itsensä tutkivan itseään, ei syyttäjien. Ei ole siis mikään ihme, että Jari Aarnion oikeudenkäynti venyy ja siinä paljastuu jatkuvasti heikkouksia tutkinnassa. Siksi tarvitaan erityinen tutkintaryhmä. Nykyisellä tavalla tulee eittämättä mieleen sanonta: Ei korppi korpin silmää noki.

Kansalaiset seuraavat taatusti silmät ymmyrkäisinä tätä nykyistä menoa. Voi olettaa, että tämä tulee jatkossa vaikuttamaan kansalaisten mielikuvaan poliisista. Meillä on kehuskeltu kansalaisten tuesta poliisin työlle. Nyt se mielikuva on karulla tavalla rikkoutumassa. Toisekseen se on hyvä asia. Ihmisten on aika miettiä, haluammeko rikollisten johdossa olevan poliisivaltion, vai haluammeko tutun ja turvallisen passipoliisin takaisin kaduille.

Suomikuvaan voi liittää nyt uuden määritelmän: Banaanivaltio.

Avainsanat: helvetinenkelit, järjestäytynytrikollisuus, helsinginpoliisijohto, mikkopaatero

106 Vaarallista järjestäytymistä

Torstai 8.9.2016 klo 12:32 - yrjöpoeka

Suomessa on yleinen asevelvollisuus ja sen myötä melkein kaikki miespuoliset saavaat aseellisen koulutuksen. Myös naisilla on tänään mahdollisuus samaan, mutta se on vapaaehtoista. Mahdollisuuden käyttää vuosittain muutama sata naista. Yleinen asevelvollisuus on muualla maailmassa melkoinen kummajainen. Suomessa on tämän myötä satojentuhansien reservi odottamassa käskyä harjoituksiin, tai sitten liikekannallepanoon.

Tämän lisäksi maassamme toimii aktiivisesti useita sotilaallisia järjestöjä, jotka toimivat puolustusvoimien sateenvarjon alla. Samalla nämä järjestöt ovat julkisen vallan silmälläpidon alaisia. Tämä on erittäin hyvä asia. Maaanpuolustus on maassamme erittäin hyvässä asemassa ja sille annetaan tunnustusta, niin valtiovallalta kuin kansalaisten taholta.

Suomessa on tämän lisäksi useita satojatuhansia (yli 300 000) metsästäjiä. Heillä on laskettu varovaisesti arvioiden olevan noin puolitoista miljoonaa (1,5 milj.) erilaista asetta. Metsästäjät harjoittelevat erittäin paljon aseenkäyttöä kilpailuissa tai sitten viranomaisten vaatimuksesta. Metsästäjien liikekannallepano on erittäin helppo. Elokuun 10 alkaa kyyhkynmetsästys, 20.8 alkaa sorsajahti ja karhunmetsästys, 10.9 metsälintujahti ja lopullinen liikekannallepano on hirvijahti syyskuun lopulla.

Kaikenkaikkiaan meillä Suomessa on aseisiin tottuneita ja niitä säännöllisesti käyttäviä suuri määrä. Suomalaiset ovat lisäksi erittäin hyvin järjestäytyneitä.Niin reserviläiset kuin metsästäjätkin. Suomi on sääntöjen ja kieltojen maa. Näin valtiovallan eri organisaatioilla on hyvä kuva maassamme vallitsevasta tilanteesta.

Pidetäänkö näitä järjestäytyneitä aseellisia ryhmittymiä meillä vaarallisina? Ei pidetä, juuri tämän demokraattisen ja tarkan kontrollin takia. Näitä pidetään hyväksyttävinä. Suomeen ja suomalaisille sopivina.

Nyt eräs pelle on julkistanut kirjan ja sen myyntiä vauhdittaakseen on kertonut julkisuuteen, että turvapaikanhakijoissa on epämääräinen määrä sotilaallisen koulutuksen saaneita. Tämän pellen mukaan he ovat merkittävä turvallisuusriski. Tämä pelle on entinen poliisiylijohtaja Paatero. Nimitän häntä naperoksi. Masi sarjakuvassa touhuaa vänrikki Nappula. Näissä hahmoissa on samankaltaisuutta.

Tämä napero ei pidä vaarallisena tai huonona Soldiers of Odinin patikoitia kaduillamme. Hän selkeästi on suosittanut tällaista toimintaa, eli kodinturvajoukkoja. Naperon toiminta kertoo yleisemminkin poliisikunnassa vallitsevasta kaksois-standardista. Toiset eivät näitä halua kaduille, mutta johdon piirissä näitä suositaan.

Eilisen aikana naperoa uutisoitiin TV:n pääutislähetystä myöten. Tänään jokainen voi tutustua naperon puheisiin, missä hän perustelee tietojaan vaaroista. Hän perustelee sanomisiaan sillä, että julkisuudessa on tietoja ja ei ole tietoja. Päätelmiinsä hän on sitten tullut niiden olemattomien tietojen pohjalta. Koska napero kannattaa katupartioita, hän saanee tietonsa MV-lehdestä (Mitä Vittua).

Tämä tietolähde sopii hyvin naperon toimintalinjaan. Nyt nämä katupartiolaiset saivat sitten uhkakuva raamattunsa ja voi sitä riemun määrää. Seuraavaksi vaaditaan sitten aseita tälle pelleporukalle. Naperolla on pellepuku kaapissa valmiina. Hän on valmis johtajaksi.

Avainsanat: yleinenasevelvollisuus, reserviläistenmäärä, reserviläisjärjestöt, metsästysjärjestöt, mikkopaatero