Satunnaiset kuvat

Usva aamu

Uusimmat

Blogin arkisto

221 Hyvin ovat pullat uunissa

Sunnuntai 29.9.2019 klo 16:24 - yrjöpoeka

Kyllä meidän taas kelpaa. Syksyn ajan olemme saaneet seurata melkein livenä sen pohtimista, pääsevätkö Patrik Laine ja Mikko Rantanen sopimuksiin omistajiensa kanssa. Koska puhutaan NHL jääkiekosta, silloin puhutaan isoista rahoista. Nyt on varmistunut, että molemmille pelaajille maksetaan ihan kohtalaista palkkaa jääkiekon peluusta. Patrik Lainen saa kahden vuoden ajalta noin 12,3 miljoonaa euroa. Rantanen puolestaan teki 6 vuoden jatkosopimuksen ja siltä ajalta 50,7 miljoonaa euroa.

Tavallinen matti meikäläinen on innoissaan tästä. On meillä huippujätkiä pelaamassa ja hyvillä palkoilla. Summat ovat kyllä käsittämättömiä. Mikäli Rantanen jäisi eläkkeelle tuon kuuden vuoden jälkeen, hänellä olsi rahaa harrastaa jääkiekkoilijoiden suosikkipeliä golfia. Kaiken lisäksi hän olisi vasta 28 vuotias. Todennäköistä kuitenkin on mikäli pysyy pelikunnossa ja terveenä, että seuraava sopimus on lyhyempi ja hyvin rahakas. Näistä rahakasoista sen ymmärtää, miksi NHL siintelee jokaisen kiekonpelaajan takaraivossa. Nuo summat laittavat harjoituksiin lisää puhtia.

Normaalisti me suomalaiset kadehdimme sitä, että toisilla menee paremmin ja heillä on enemmän pätäkkää ja paremmat autot. Siiksi olemme veikkaaja kansaa ja odottelemme sitä hetkeä, kun veikkausyhtiö ilmoittaa miljoonien siirtyneen tilillesi. Kadehdimme esimerkiksi kunnanvaltuutettujen pieniä kokouspalkkioita. Meidän kateellisten mielestä luottamustehtävät pitäisi hoitaa ilmaiseksi. Kadehdimme kansanedustajien saamaa palkkaa ja muita korvauksia ja se aiheuttaa meille jokavuotisen huudon ja metelin.

Olen kyllä kummastellut tätä ilmiötä. Kadehdimme niitä, jotka pyrkivät tekemään työtä meidän hyväksemme. Toki näiden edustajien palkat maksetaan meidän kaikkien maksamista veroista. Nämä palkat ja palkkiot ovat niin pieniä, että ne kulutetaan kotimaassa. Eli rahat eivät mene hukkaan. Sen sijaan me muikistelemme suutamme ja hyrisemme tyytyväisyyttä, kun jääkiekon pelaajat saavat miljoonia. Tai formuloissa maksettavia aivan tähtitieteellisiä summia. Näistä emme ole kateellisia. Nämä sadat miljoonat eivät juuri hyödytä meitä muita suomalaisia. Niiden haltijat pitävät saamansa rahat sellaisissa paikoissa, joihin ei verottajamme saa näppejään tungettua.

Meistä se on oikein ja sekin on oikein, että kun kultapojut käyvät Suomessa heille pitää olla kaikki ilmaista. Auta armias jos joku kunnanvaltuutettu vaatii pientä kulukorvausta, siitä nousee helvetin moinen meteli. Media on tietysti tässä mukana ja lyö helposti valtuutettua maton alle. Toimittajilla on aikaa tonkia muutaman euron tositetta, jotta saisi aikaan kohu uutisen. Jääkiekkoilijoiden edessä kumarretaan lattiaan saakka ja nöyristellään kaikkialla. Juopottelu ja naisiin sekaantuminen humalassa ovat raikulipoikien tapaa pitää hauskaa. Mikäli joku kansanedustaja tekee samaa siitä nousee meteli. Naiset pitävät sovinistina ja naisia halventavana ja edustajan eroa vaaditaan.

Tässä törmätään ilmiöön, että rahalla vaiennetaan naisten sielu. Missit odottavat joka hetki jääkiekkoilijan koukistavan sormeaan heidän kohdallaan. Raikulipojat eivät ole sovinisteja. Mutta kansanedustaja reppana, eli mies, sen naiset listivät sääliä tuntematta.

Jälleen on valittu uusi miss Suomi. Hyvin pian saamme mediasta lukea kohtalon johdatuksesta. Jääkiekkoilija, eikun miljoonat astuivat elämääni.

Avainsanat: patriklainen, mikkorantanen, nhljääkiekko, misssuomi