Satunnaiset kuvat

Paras kalakumppani

Uusimmat

Blogin arkisto

055 Konversiohäiriö

Maanantai 20.10.2014 klo 13:49 - yrjöpoeka

Joukkoviestimet suoltavat jatkuvasti, tunnista toiseen kuvia ja juttua Ruotsin suuresta sotilasoperaatiosta. Jokaisessa uutisessa kerrotaan Ruotsin merialueella oleskelevan jonkin vedenalaisen kohteen. Jokaisessa uutisessa toimittajat ilmaisevat sen olevan sukellusveneen. Uusimmissa jutuissa se on jo ”melko varmasti” todettu olevan Venäjän laivaston salaisen minisukellusveneen.

Alueelta näytetään suttuisia yksityishenkilöiden ottamia kuvia ja niissä oletetaan olevan todisteen sukellusveneestä. Jokin toinen silminnäkijä on havainnut mustiin pukeutuneen hahmon jossakin rannalla. Armeijan tiedottaja ilmestyy ajoittain pohtimaan tilannetta. Vakavalla naamalla tiedottaja ilmoittaa mahdollisesta ja vakavasta alueloukkauksesta. Joissakin artikkeleissa aprikoidaan Venäjän erikoisjoukkojen miinoittavan Ruotsin aluevesiä.

Tiedoitusvälineet ovat saaneet jälleen tehtyä hyvän uutisen, joka myy! Osattomia eivät näihin juttuihin ole myöskään Ruotsin asevoimien kenraalit. Kateellisena he ovat seuranneet Suomen tilannetta. Suomessa poliittiset voimat ovat päättäneet lisätä puolustusmäärärahoja. Ruotsi joka on lakkauttanut yleisen asevelvollisuuden on jatkuvasti heikentynyt sotilaallisesti. Kenraaleitten määrä ei ole vähentynyt ja nyt oli juuri oikea hetki lähettää laivasto merelle. Kenraalit tarvitsevat kriisejä.

Ruotsi on saanut vaalien jälkeen uuden vähemmistöhallituksen. Pääministeriksi nimitettiin ammattiyhdistysmies, ei kokenutta poliitikkoa. Ukrainan kriisin myötä koko kesä ja syksy on nähty, kuinka Venäjän ilmavoimat esittelevät kalustoaan. Niinpä Ruotsin toimettomat kenraalit päättivät lähettää kuninkaallisen laivaston merille. Kokemusta merellisistä operaatioista Ruotsilla on menneiltä vuosikymmeniltä.

Molemmissa maissa asioista on uutisoitu ja kärsitty konversiohäiriöstä. Lainaus alkaa: ”Konversiohäiriö on mielenkiintoinen osoitus siitä, miten dramaattisella tavalla mieli voi hallita ruumista. Aivan yhtä dramaattinen on sen toinen puoli: oireet voivat erittäin helposti levitä ihmisestä toiseen. Kun näin käy, puhutaan joukkohysteriasta. Joukkohysterioita pääsee syntymään ennen kaikkea siksi, että me ihmiset olemme pohjimmiltamme laumaeläimiä – kuten vaikkapa lampaat tai marakatit.” Lainaus päättyy.

Jossakin vaiheessa asevoimat saavat lisärahoitusta ja hiljaisuudessa laivasto purjehtii kotisatamaan. Savolaisittain sukellusveneestä todettaisiin, että: suattaapi siellä ollakkin, tai suattaap se olla olemattakin. Joukkoviestimet kaluavat aihetta vielä hetken ja kääntävät lampaat uuden aiheen kimppuun ja konversiohäiriö jatkuu.

Valitettavasti.

Avainsanat: minisukellusvene, ruotsinlaivasto, konversiohäiriö