Satunnaiset kuvat

Elokuun 2

Uusimmat

Blogin arkisto

034 Mitä onni on

Lauantai 27.7.2013 klo 12:12 - yrjöpoeka

Jokainen joutuu tätä kysymystä elämänsä aikana pohtimaan. On monenlaista onnea. On onnea rakkaudessa. On onnea taloudellisesti. Usealle nämä asiat tässä ajassa ovat kaikkein tärkeimmät.

Juuri tänä aamuna oli mukava herätä siihen, että onni asusti meidän kattomme alla. Lastenlasten äänet ja melske, kertoivat elämän jatkuvan. Minulla ja vaimollani on ollut erinomaisen hieno kesä seurata pienten lasten kehitystä. Reilun vuoden ikäinen Fenno-poika Saksanmaalta kävi pariviikkoa kyläilemässä. Alisa ja Ilona ovat vierainamme useammin. Ilona on tarmokas seitesenvuotias ja Alisa reilun vuoden ikäinen vikkeläjalkainen duracell.

Lasten kanssa huomaa, kuinka itse muuttuu lapseksi jälleen. Kaiken lisäksi ukkina olen saanut huomata olevani erittäin tarpeellinen. Ukkia on helppo käskyttää ja pomottaa. Ukin syli on myös paikka missä voi levätä ja jossa saa puhalluksen kipeisiin sormiin ja varpaisiin. Ja sitten taas mennään. Moneen kysymykseen pitäisi osata vastata. Seitsenvuotias on jo niin oppinut, että se paremminkin opettaa ukkia ja mummia. Erityisesti tietotekniikkaan liittyvissä kysymyksissä.

Onnea on ollut aikaisemmin, mutta tämä onni on toisenlaista. Ikääntyessä huomaa, kuinka tärkeää on erisukupolvien kohtaaminen ja yhdessäolo. Lapset kaipaavat aamusta iltaan läheisyyttä, syliä ja rakkautta aikuisilta ihmisiltä. Isovanhemmilla ja ainakin itsellä on aikaa lapsille. Omille lapsille voi samalla tarjota hetkisen hengähdystauon arjen keskellä.

Lyhyesti. Onni on olla ukki!

Avainsanat: mitäonnion, fenno, isovanhemmuus, ukki