Satunnaiset kuvat

Pyhäinpäivä 2009

Uusimmat

Blogin arkisto

032 Lopetetaan monikulttuurisuus

Keskiviikko 9.3.2016 klo 16:40 - yrjöpoeka

Näin on tehtävä, mikäli uskomme kahden hallituspuolueen edustajan julkilausumaa. Heidän mielestään Yleisradio ei saisi puhua monikultturisuuden puolesta. Heidän ilmoituksensa mukaan joukko ihmisiä on ärtynyt asiasta. Lisäksi sama joukko on ärtynyt Ruotsin kielisten kanavien liian suuresta ohjelma tarjonnasta. Tämän ihmisjoukon edustajina he vaativat Yleisradion budjetin leikkaamista siten, että se kohdistuu näihin kahteen asiaan.

Mediakulttuurin professori Mikko Lehtonen Tampereen yliopistosta sanoo Suomen olevan läpeensä monikulttuurinen maa. Tällä hän ei tarkoita nykyistä turvapaikanhakija aaltoa, vaan sitä mitä me olemme. Hänen mukaansa me olemme historian valossa nuori kansa ja olemme saaneet valtavasti vaikutteita muiden maiden kulttuureista.

Lehtonen listaa muutaman tärkeimmän asia, jotka me miellämme itse Suomalaisiksi. Sitä ne myös ovat. Kansallislaulumme on saksalaisen säveltämä, Suomen lipun värit tulevat Venäjän tsaarin lipuista, muoto Pohjoismaiden lipuista. Suomen pyhä vaakuna, jota nämä kaksi niin mielellän esittelevät, on vanha ruotsalaissuvun vaakuna. Sukututkijat ovat tutkiessaan suomalaisia sukuja todenneet, että lähes kaikilta meiltä löytyy esi-isiä ja äitejä ulkomailta.

Meillä on näiden lisäksi lukematon määrä erilaisia uskonnollisia yhteisöjä, joilla on oma kulttuurinsa. Meillä on alkuperäis asukkaina Saamelaiset ja me mielestäni hyväksymme heidän kulttuuriperintönsä. Meillä on suuri Ruotsin kielinen vähemmistö. Meillä on Romaani-väestö ja heidän kulttuurinsa. Lisäksi meillä on suurena kulttuurisena vähemmistönä Venäjältä muuttaneet. Mielestäni on oikein ja asiallista, että meidän oma Yleisradiomme puhuu monikulttuurisuudesta. Erityisen merkittävää se on juuri nyt, kansainvaelluksen aikana.

Ruotsin kielen asemasta Yleisradiossa minulla on täysin erilainen käsitys näiden julkilausuman tekijöiden kanssa. Jokainen urheilua seuraava ihminen tietää, että Ruotsin kielisen kanavan urheilu ohjelmat ovat laadultaan ylivertaiset. Siellä ei pelkästään mitata senttejä ja sekuntteja. Siellä osataan taustoittaa urheilua aivan toisella tapaa. Pitäisi oikeastaan lopettaa Suomen kielinen urheilutoimitus ja lisätä resursseja Ruotsinkieliselle kanavalle. Kaikki tietysti sitten tekstitettynä Suomeksi.

Yle Fem tuottaa myös uskomattoman hyviä luonto ohjelmia. Olisi paljon opiksi otettavaa Ylen toimituksella. Ruotsin kielen asema ei millään tavalla haittaa elämänmenoani. Se on yksi sitä kulttuuriperimää, minkä tiivis yhteiselo Ruotsin kanssa on jälkeensä jättänyt. Puoilustusministeri Niinistö (ps) on suopea sotilaalliselle yhteistyölle Ruotsin kanssa.

Vaikka lausuman ovat tuottaneet oman puolueeni kansanedustajat, en sitä voi noilla perusteilla hyväksyä. Meidän on muistettava ja osattava oma historiamme. Valitettavasti hallitus on hyväksynyt sivistyspuolelle sellaisen pogromin, että historiaa ja maantiedettä ei tarvitse tulevaisuudessa lukion käyneen osata, eikä ymmärtää. Se on surullista.

Tuntemalla oman historiansa, voi olla ylpeä omista juuristaan. Suomalaisista monikulttuurisista juurista.

Avainsanat: mitämonikulttuurisuustarkoittaa, ylelläonpeiliinkatsomisenpaikka, suomalaistenhistoria

105 Ajankuva

Torstai 19.11.2015 klo 10:24 - yrjöpoeka

Jokainen on huomannut Suomen muuttumisen. Kaikilla on kiire. Aikaa ei ole enää kyläilyyn ja naapureiden ja lähiasukkaiden jututtamiseen. Tarinankerronta on muinaisjäännös ja kuuluu aikaan Kalevalan tarinat. Mikäli jollekin tulee aivan välttämätön pakko jutella naapureiden kanssa, se menee herkästi huuteluksi. Normaalia tavallista puhetta ei enää juuri kuule. Yleisin sana alkaa v-alkuisena. Juhlapuheissaan kaikki kertovat kaipaavansa yhteisöllisyyttä.

Kiireestä ja ihmisten tärkeydestä kertoo se, että jokaisella kadulla ja metsässä kulkevalla on älylaite toisessa kädessä. Siellä on nykysuomalaisen yhteisö. Siellä koetaan onnehetkiä ja siellä huudetaan. Siitä huudosta on kasvamassa kansantauti. Ihmiset ovat niin kiireisiä, ettei enää viitsitä edes äänestää. Tätä varten keksittiin osallisuuden parantaminen.

Nyt sitten kansalaiset osallistuvat netissä. Siellä nopsasti keksitään jokin aihe, mihin kerätään vinhaa vauhtia allekirjoittajia. Nyt riittää 50 000 allekirjoitusta ja eduskunta saa siitä käsiinsä huolestuneiden kansalaisten esille nostaman aloitteen. Sähköisenä allekirjoitusten saaminen on kohtuullisen helppo tehtävä ja nyt hallinto on kiusallisessa tilanteessa. Mikä tahansa päähänpisto voi nousta aloitteeksi.

Aloitteita tehdään myös niin, että vastustetaan aikaisempaa aloitetta ja siitä väsättyä lakia. Sukupuolineutraali avioliitto on tästä hyvä esimerkki. Ja samalla surullisin. Kaiken lisäksi tämän kansalaisille tarkoitetun kanavan on huomannut eräs tunnettu politiikko. Keskustan ikinuori Väyrynen löysi keinon nostaa EU-liittyminen uudelleen esille.

Mitä pitäisi tehdä. Ensimmäisenä pitäisi kieltää politiikoilta ja hänen lähipiiriltään aloitteiden teon oikeutus. He saavat viestinsä päätöksentekoon helpoiten esille. Toiseksi kansalaisaloitteeseen tarvittavia allekirjoitusten määriä on nostettava. Sähköisenä keräysmäärä on nostettava vähintään 200-300 000. Vain siten aloitteet saavat riittävän tuen ja ne eivät enää olisi hätiköidyisti huitaistuiksi.

Ajankuvana minua häiritsee erityisesti tuo huuto. Huuto kohdistuu tällä hetkellä kaikkiin ulkomaalaisiin ja erilaisuuteen yleensä. Vastustetaan maahanmuuttoa ja vaaditaan rajoja suljettaviksi. Huudoissa esiintyy myös vaatimus monikulttuurisen yhteiskunnan lopettamiseen. Jotenkin minusta on tuntunut siltä, etteivät huutajat edes oikeasti ymmärrä mitä monikulttuurisuus pitää sisällään.

Olen ollut muutamissa keskusteluissa mukana, jossa tästä on tullut puhetta. Vastaansanomattomasti minulle on lyöty argumenttia pöytään, jotta monikulttuurisuus tulee maahanmuuttajista. Kukaan ei ole sitä pystynyt tarkemmin määrittelemään. Kun olen kertonut Suomen olevan ja olleen aina monikulttuurisen, sitä ei uskota.

Mikäli Suomi päättäisi lopettaa monikulttuurisuuden, se tarkoittaisi saamelaisten ja ruotsinkielisten oikeuksien päättymistä. Jäljelle jäisi vain pelkkä suomalaisten määrittelemä ja nyt voimassaoleva kulttuuri. Kielioikeudet päättyisivät. Samoin kaikki muut heille hyväksytyt kansalliset oikeudet itse määritellä olemassaolostaan.

Yhteenvetona voisi ajankuvasta sanoa jääkiekkotermein ja ilman ymmärrystä asiasta: Nyt huudetaan!

Avainsanat: kansalaisaloite, monikulttuurisuusmääritelmä

001 Hyvää alkanutta vuotta!

Perjantai 1.1.2010 klo 19:12 - yrjöpoeka

Eilinen päivä ja ilta menivät vaimon kanssa aivan kahden. Avioliiton aikana tämä oli ensimmäinen uusivuosi kahden. Mukavaa oli viettää päivä yhdessä, kävimme syömässä ulkona, Kuusamossa. Ilta meni televisiota katsellen ja keskusteluja hallitsi viimeisen päivän murheellinen ampumistapaus Espoossa. Ennen ihmiset tekivät itsemurhan yksikseen, mutta nyt ollaan menossa joukkoitsemurhan suuntaan. Halutaan teosta mahdollisimman julkinen ja näkyvä. Vakio selittäjien kuoro ilmestyi samoja latteuksia kertomaan uutislähetyksiin ja sama tuntui olevan lääke kaikilla tähän vaivaan. Yksityisten ihmisten hallussa on liikaa aseita ja ne pitäisi kieltää kokonaan. Euroopan yhdentymisen kautta rajojen vartiointi tapahtuu Euroopan ulkorajoilla ja sisärajoilla ei juuri ole valvontaa. Jugoslavian hajoamisen seurauksena Euroopassa tulvii hyvin paljon aseita, jotka eivät ole viranomaisten kansioissa. Tänä päivänä aseen saanti on rikollisille erittäin helppoa, rajoitukset eivät niitä tule poistamaan. On tietysti hyvä ministereille, kun saavat jotakin sanottua. Ministereiden löpinät eivät auta uhreja ja omaisia.

Tasavallan päämies otti tänään kantaa lainsäädäntö työhön. Minun mielestäni presidentti otti kantaa sellaiseen asiaan, joka ei hänelle kuulu. Nyt kun hän on sanonut ääneen oman mielipiteensä, se tulee ohjaamaan vaaleilla valitun eduskunnan työtä. Lainsäädäntö Suomessa kuuluu vain ja ainoastaan eduskunnalle ja tämänpäiväinen ei lisännyt tasavallan päämiehen arvonantoa. Ilmasto ja monikulttuurisuus tuntuvat olevan paljon tärkeämpiä, kuin huoli oman maan kansalaisista.

Luulin hengitys vaikeuksien jo helpottavan, mutta tänään oli lähellä, että pitääkö lähteä käymään terveyskeskuksessa. Lähdin puolenpäivän tienoissa ulkoilemaan ja heti tuntui sille, että hengitys vinkuu ja ahdistaa. Sitä se todella oli, pihinää. Nyt ei näytä oikein hyvältä, eilen ja tänään on ääni ollut todella vaisu. Välillä ääni todella katoaa, kun yrittää puhua.

Tänään on televisiossa todella paljon urheilua, mäkihyppyä ja hiihtoa. Hyvää vaimoni tekemää ruokaa ja pirtin uuni on lämmitetty. Mikäpä on ihmisen ollessa, tästä on hyvä jatkaa tätä uutta vuotta 2010!

Avainsanat: yhdessäolo, joukkoitsemurha, yhteiskunta, lainsäädäntö, monikulttuurisuus