Satunnaiset kuvat

Tammikuun valo 2010

Uusimmat

Blogin arkisto

017 Keskustan kotikunta huuto jatkuu

Maanantai 8.4.2013 klo 19:20 - yrjöpoeka

Viieme päivien aikana olen saanut kuulla ja lukea maakunta- ja paikallislehdestä uutisia, joissa kerrotaan uhkakuvista kuntauudistuksiin liittyen. Huutajina ja uhkakuvien luojina toimivat maakunnan keskusta satraapit. Maakuntaneuvos Timo A Säkkinen aloitti huudon Suomussalmella kokoontuneen kyläparlamentin tilaisuudessa. Tämä neuvos oli ottanut kantaa tuossa tilaisuudessa yhden kunnan Kainuuseen. Tilaisuudessa hän oli maalallut uhkia, kuinka Kajaanilaiset tulisivat keskittämään kaikki palvelut sitten Kajaaniin.

Tämä samainen Säkkinen oli merkittävässä roolissa hallintokokeilun aikana. Hän toimi maakuntavaltuuston puheenjohtajana ja keskustan Kainuun-piirin puheenjohtajana. Keskustalla oli silloin ja osittain vieläkin, Kainuun kunnissa yksinvaltius. Hänen kaudellaan ajettiin maakunnan yksimielisyys alas ja nyt sitä samaa hajoittamista halutaan jatkaa keskustan toimesta. Kainuun Sanomien paperilehdessä maakuntaneuvos Säkkinen uhkaa vaihtaa maakuntaa, mikäli Kainuuseen tulee yksi kunta. Tuo pitäisi varmistaa, että onko tuo maakunnan vaihto varma lupaus?

Samaa meteliä jatkaa keskustalainen kansanedustaja Timo Korhonen paikallislehti Ylä-Kainuussa. Hänen mukaansa yhden kunnan malli olisi vaarallinen. Hänellä oli mielenkiintoinen vertaus nettilehden sivulla. Hänen mukaansa kuntien henkilöstö määrä on pysynyt ennallaan, vaikka tehtävät ovat lisääntyneet. Korhonen ei ilmeisesti huomaa sitä, että yhtäaikaa erityisesti kehys-kainuun kuntien väkiluku on tullut alaspäin kuin lehmän häntä. Suomussalmella väki on vähentynyt jo puoleen kunnan väkiluvun huipusta. 1965 kunnassa oli väkeä 15900, nyt kunnan väkiluku on pudonnut alle 9000. Kaiken lisäksi väki on keskittynyt kuntakeskukseen ja sen ympärille. 20 km säteellä kuntakeskuksesta asuu yli 80% väestöstä.

Meteli näyttää kuvien perusteella kaikuvan aika tyhjille seinille. Se on hyväksi kaikille ja erityisesti Kainuulle. Kainuu tulee tarvitsemaan selviytyäkseen yhtenäisyyttä. Keskustan opeilla halutaan edelleenkin jatkaa maakunnan yhteishengen hajoittamista. Tätä toimintaa he haluavat tehdä omista puoluepoliittisista syistään. Nämä satraapit eivät halua nähdä, että väestön vähetessä hallintoa on purettava. Tyhjiä kunnataloja eivät kuntalaiset kaipaa, vaan palvelua.

Talvi on jatkunut ja ulkoilusäät ovat pysyneet loistavina. Kuukauden verran opettelemani retkiluistelu sai tänään hyvää lisäpotkua. Lähdin aamun kovan pakkasen siivittämänä luistelubaanalle ja siellä vierähti sitten kotvanen. En ollut varustautunut pitempään luisteluun ja se meinasi kostautua. Koska keli oli mainio päätin kolmenkympin jälkeen kokeilla, kuinka paljon ehdin kilometrejä saada. Juoma loppui 50 jälkeen ja loppu oli vaivalloista ja hiki loppui viimeisillä kierroksilla. Saavutin tavoitteeni 20 kierrosta ja matkaksi tuli siten 70 kilometriä. Nyt olen saanut nestetasapainon kohdalleen ja olo on hyvä. Nilkat ovat vielä kireinä, mutta venyttelyllä ne siitä toipuvat.

Miten käynee huomenna? Maltanko jättää luistimet yhdeksi päiväksi. Todennäköisesti en, koska kelit ovat nyt päättymässä luistelun osalta. Aurinko tekee tehtävänsä ja säätila on muuttumassa.

Onnjeksi minulla on odottamassa seuraavaksi liikuntamuodoksi sitten moottoripyöräily!

Avainsanat: keskustasatraapit, maakunataneuvossäkkinen, suomussalmenretkiluistelurata, moottoripyöräkausialkaa

035 Kevättä pukkaa ja palautteita pukkaa

Tiistai 24.4.2012 klo 20:45 - yrjöpoeka


Viikonlopun aikana olen saanut palautetta useaa reittiä myöten. Sanaomalehtien keskustelupalstoilla nimettömät poliittiset vastustajat riekkuvat täysillä. Nimettömyys antaa puhtia käsitellä persoonaani ja sen puutteita. Nimellä en ole saanut kuin yhden ainoan vastauksen koko talven aikana ja se tuli tänään paikallislehti Ylä-Kainuun mielipidepalstalla. Sain kirjoittajalta huutia, hän oli lukenut minun kirjoitukseni rivien välitkin ja toiseksi kalikka oli kolahtanut kipeästi. Vastaus kirjoitukseen syntyi välittömästi ja kiikutin vastauksen paikallislehteen. Tulos näkynee torstain lehdessä. Erilaisilla keskustelupalstoilla on menossa sama meninki, nimettömyys antaa mahdollisuuden sielläkin allekirjoittanutta kaikin tavoin.

Sähköposti ja puhelin ovat tuoneet aivan toisenlaisen palautteen. Nimellään ja numerolla esiintyvät antavat asiallista palautetta ja myös niitä kiitoksen sanoja. Viimeisen viikon aikana on kotikunnassani ja Kainuussa puhuttu paljon maakunnan säästöistä ja etsitty vastuullisia ahdinkoon. Keskustelu jatkuu ja juuri nyt on sille oikea aika. Kesäkuun aikana Kainuussa tehdään päätös seuraavan vuoden mallista, kuinka sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut tuotetaan. Samoin päätetään rahoituksen mallista ja siinä ovat jälleen tärkeässä roolissa kuntienvaltuutetut. Todennäköisesti nykyinen kunnanjohtajien rooli jatkuu ja valtuutetut toimivat tahdottomina kumileimasimina.

Kaikkein mukavin vuodenvaihde on menossa. Kevät on tulossa ja tänään on ollut todella mukava sadekeli. Lumi on painunut ja vesi virtaa pihalla ja katuvierillä. Eilisen päivän paistoi aurinko ja sen vauhdittamana käynnistin moottoripyöräni. Yamahan paukutuksen tahdittamana ajelin Kajaaniin vaihtamaan menopelin toisenlaiseen. Paluumatka kului totutellessa erilaiseen pyörään. Aikaisempi custom muuttui seikkailuhenkiseen Kawasakin Versykseen. Mukava oli ajella ja haistelle kevään tuoksuja, metsätyömaa Hyrynsalmen laitamilla tuoksui todella väkevästi. Muita pyöräilijöitä oli vielä vähän liikkeellä, mutta kaupan ovesta virtasi levottomia miespuolisia tutkailemaan moottoripyörärivistöjä.

Kevät on todella tulossa. Kuumetta havaittavissa. Se helpottuu käynnistämällä moottoripyörä.

Ylä-Kainuu julkaisi mielipidepalstalla 26.4.2012 hengentuotteeni. Kirjoitus löytyy valikosta julkaistut kirjoitukset.

Avainsanat: mielipidekirjoittajatäreinä, nimettömyysantaavoimaa, maakunnansäästötpuhuttavat, yamahadragstar, kawasakiversys, moottoripyöräkuume

034 Se on siinä!

Lauantai 16.4.2011 klo 21:23 - yrjöpoeka

Vaalikiertue on nyt lopussa. Kajaanin Kauppakadulla kävi kuhina, kun väki kävi tutustumassa minun vaalityöryhmääni. Samalla sain todella paljon onnitteluja hyvästä vaalikampanjasta. Vaalipäällikköni Janne Suutari oli tänään todella elementissään. Viimeinen tempauksemme tehtiin tarkan suunnitelman mukaan ja se oli todella onnistunut. 9 hengen tiimimme sai aikaan yleisöryntäyksen ja paikalliset kauppiaat käyttivät tilaisuuden hyväkseen. Urheiluliikkeen polkupyörät tulivat vauhdilla ulos ja kauppa kävi.

Makkara teki kauppansa ja samalla saimme aivan kaiken vaalimateriaalin äänestäjien mukaan. Pitkä vaativa kiertue on takana. Nyt kaikki on äänestäjien käsissä. Vaalipäällikölle ja tiimille on annettava suuri kiitos jo nyt. Olemme kasvaneet yhdessä ja tutustuneet toisiimme, huomenna on hyvä nähdä yhdessä mihin tekemämme työ riittää. Toivottavasti tiimi nukkuu nyt yön hyvin. Huomenna jatkamme muisteluja ja katselemme kiertueen aikana otettuja kuvia.

Sain tänään vastailla todella monelle, mitä kaikkea olen elämäni aikana tehnyt. Usea oli tutustunut elämääni sivustoni kautta ja osa oli saanut tietonsa vaalilehdestäni. Mukana oli myös niitä, jotka ovat tukeneet minua alusta asti.

Olimme suunnitelleet päätöspäivän ohjelman vaalipäällikön kanssa kuukausi aikaisemmin. Teimme päivän ohjelman mukaan ja päätimme kiertueen yhteiseen ruokailuun.

Aamu oli hieman ankea, koska maantie oli märkä ja rapainen. Kiiltävä moottoripyöräni oli surkean näköinen. Ei ole enää. Nyt puleerattu menopeli odottelee huomista.

Aamulla kuntoillaan ja äänestetään. Se on siinä!

Avainsanat: vaalikiertueenpäätös, innovaatiotratkaisevat, tulosonäänestäjienkäsissä, moottoripyöräonmoottoripyörä

033 Kiertue loppusuoralla

Torstai 14.4.2011 klo 20:14 - yrjöpoeka

Pitkä vaalikiertue on aivan loppusuoralla ja rapa lentää. Nyt ovat maakunnallisen suuren puolueen ”fanaattiset” kannattajat jostakin syystä aktivoituneet. Huolimatta siitä, että he eivät äänestä minua, heidän on nyt päästävä huutamaan pahanolon tunteensa maailmalle. Näin oli tänäänkin Kajaanin Kauppakadulla. Vaalityöryhmäni näkyvä pukeutuminen sai useilla aggressiot pintaan. Jouduin toteamaan useammalle, että jonkun on muistettava olla köyhän asialla. Tämä lauseeni sai punerrusta poskipäihin. Onneksi on kevät ja huutoa sopii joka maisemaan.

Uusin Kotiseutu plus käsitteli pääkirjoituksessaan todella tärkeää asiaa.  Otsikolla ”Kansanvallan kaventajat” pääkirjoittaja ottaa esille yhden Kainuuta vaivaavan ongelman. Maakunnallinen mielipidevaikuttaja on ottanut asiakseen kertoa kansalaisille, mitä puolueita pitää äänestää. Kaiken lisäksi mutu-tuntumalla nostetaan nimiä esille, joista tämä vaikuttaja haluaa tulevan kansanedustajia. Kuten pääkirjoittaja toteaa, se ei kuulu demokratiaan, vaan on sen halveksimista.

Maakunnan sisällä on tietoisesti harjoitettu piilovaikuttamista ja siitä yhtenä osoituksena oli eilinen. Maakunnallinen aviisi julkaisi uutisen vaalirahoituksista. Usea kainuulainen on käyttänyt erikokoisia summia rahaa eduskuntavaaleihin. Vaalirahoituslain mukaisia ennakkoilmoituksia ei näy kaikilta ehdokkailta virallisessa rekisterissä. Uutinen kertoi tarkasti suurista summista ja muisti mainita myös todella pienetkin summat, nimillä mainittuina. Tänään Kajaanissa usea uteli, olenko tehnyt vaalikampanjani pyhällä hengellä, kun nimeäni ei uutisessa mainittu. Olen tehnyt ennakkoilmoituksen ja siitä selviää, että olen panostanut kohtuullisen summan. Mielestäni 15 000 euroa on kohtuullinen summa, ainakin itselleni. Ilmeisesti se oli niin mitätön, ettei sitä Kainuulaisille ollut syytä mainita. Onko se piilovaikuttamista, jää lukijoiden arvioitavaksi?

Kauppakadulla sain myös erittäin vahvaa tukea tekemällemme vaalityölle. Vaalityöryhmän vahva näkyminen, on nostanut perussuomalaisten kentän omanarvontuntoa. Kasvanut itsetunto on antanut kaikille tukijoille uskoa tulevaan ja vaalipäivää odotetaan. Oma työ kantaa ja muita ei tarvitse todellakaan seurailla. Arvuuttelun tulevaisuudesta olen jättänyt muiden tehtäväksi. Omalta osaltani äänestäjät tekevät päätöksen sunnuntai-iltaan mennessä. Sitä ei sitten tarvitse arvuutella.

Huomenna on vuorossa Sotkamo ja Kajaani. Lauantai on päätöspäivä kiertueelle ja lopetan sen sinne, mistä se vuosi sitten alkoi. Kajaaniin.

Moottoripyörä kausi on nyt sitten avattu. Ajelin tänään Kajaanista Suomussalmelle todella aurinkoisessa säässä. Tuulen tuiverrus ja pientä pauketta pakoputkista. :))

Vaalipäivä ja kevät saa nyt tulla!

Avainsanat: eduskuntavaalikiertue, loppusuorahäämöttää, kansanvallankaventajat, piilovaikuttaminen, muistakaaollaköyhänasialla, vaalirahoituslaki, ennakkoilmoitusrekisteri, itsetuntokasvaa, moottoripyöräkausiavattu

072 Liikaa aurinkoa

Torstai 13.5.2010 klo 23:41 - yrjöpoeka

On normaali kevät, selkä on tulipunainen ja tuntuu mukavalta käydä saunan löylyssä.

Miten tähän on taas tultu..?

Eilen teimme päätöksen suorittaa maalaustöitä remontoidulla kuistillamme. Aamulla aurinko paistoi ja talon seinustalla oli aikaisin todella kuuma. Suomalaisen rohkeasti paita pois, lämpötila oli jo lähempänä 15. Maalaaminen on kuitenkin hidasta puuhaa ja ajan kulumista ei heti huomaa. Saunassa sitten huomasin, selkä on todella ravun värinen. Remontoitu osa kuistia on nyt maalattu ja omakin silmä sanoo, että siitä tuli todella hyvä. Vaimon kukat ovat olleet kuistilla jo useampana yönä. Maalaamisen päätyttyä, sain vaimolta luvan lähteä hieman ajelemaan moottoripyörälläni. Keli oli todella hyvä ja aivan huomaamatta sain ajeltua vajaan 300 kilometriä.

Kuusamon paikallisella huoltoasemalla oli todellinen tungos, kauppojen ollessa kiinni, tämän ketjun asemat (marketit) ruuhkautuvat pahoin. Tämän kauppaketjun hallinto on miehitetty aina paikkakuntien suurten puolueiden valtuutetuilla. Jostakin kumman syystä, ketju saa parhaat kauppapaikat oikeilta paikoilta. Kuten keskustalainen pääministeri on sanonut, tämä on maan tapa. Berlusconin johtamasta valtiosta puhuttaessa, puhuttaisiin aivan muusta. Mafiasta ja korruptiosta puhuttaessa, kerrotaan sen auttavan asioiden hyvässä sujumisessa!

Suomesta on aina sanottu, ettei meillä ole korruptiota. Toisaalta kerrotaan heti, että meillä asiat sujuvat erinomaisen hyvin!

Mistähän kummasta tuo tuli oikein mieleen?

Ajellessa on aikaa mietiskellä ja jostakin mieleen tulvahti vaalirahoituskeskustelut. Viime päivinä pinnalla on ollut sitten Kreikan rahoitus kriisi. Molemmissa asioissa pieni osa kansaa rypee rahoissa ja pienituloiset maksavat viulut. Suomella ja Italialla ja Kreikalla on paljon yhteistä. Erojakin on, meillä ei ensimmäisenä polteta autoja kadulla? Pitäisikö joskus kokeilla, miten hallinto reagoisi? Thaimaassa, uutiset juuri kertovat, ajetaan panssarivaunut kaduille. Komentaisiko pääministeri Lahnanen samoin? Menisikö tekemään linnunpönttöjä omiin lähimetsiin, mene ja tiedä?

Näitä asioita tuli mieleeni ajellessani ja näistä asioista puhuttiin pyöräilijöiden kesken kahvitauoilla. Taivalkoskelta jäi erityisesti mieleen kadulla hoiperrellut nais ihminen. Kohdalle tultuani, hän toi julki mielipiteensä. ”Ee tarvi tulla leuhottamaan!”

Vähemmästäkin ymmärsin lähteä ”elvistelemästä” kylänraitilta pois. Monenlaisia asioita tulvi mieleen, mutta pisteet ja papukaija merkin sai tumma täti Taivalkoskelta!

PerusS liivini ovat saaneet positiivista palautetta! Olen saanut vastailla hyväntahtoisiin ja uteliaisiin kysymyksiin. Aika moni on nostanut peukalon ylös, nähdessään mitä liiveissäni lukee. Mikäli keli säilyy viikonlopun ajan hyvänä, aion pyöräillä oman kotiläänini alueella.

Kaiken kaikkiaan, selkänahan palamisen lisäksi, ajatukset kulkevat vallattomasti omia keväisiä polkujaan! Kotiremontti, moottoripyöräily, vaalirahoitus, korruptio ja lopullisena pisteenä, kohtalokas tumma nainen! Täydellinen helatorstai!

Selkä on muutoin todella kipeä.. :)

Avainsanat: kotiremontti, moottoripyöräily, vaalirahoitus, korruptio, lahnanen, berlusconi, linnunpönttö, mistänäitäoikeintuleemieleen, helatorstai

053 Raskaita päiviä

Lauantai 10.4.2010 klo 19:48 - yrjöpoeka

Ihmisen elämässä on välillä juuri tällaisia päiviä, vettä sataa ja taivas on aivan harmaa. Mitään valoa ei näy ja vastukset seuraavat toisiaan, auringon paisteesta ei ole tietoakaan. Nyt on ollut juuri sellainen viikko, säätila ja mieliala ovat sopineet oikein hyvin yhteen.

Isänä ei ole helppo olla, silloin kun oma lapsi sairastaa. Olen viikon aikana monta kertaa pohtinut asiaa ja ajatellut, että olisin paljon joutilaampi potilaan osaan. Onneksi ajatukset pysyvät kasassa, kun täytyy huolehtia myös muista. Kaiken lisäksi ympärillä on hyviä ystäviä, joiden kanssa on aikaa pohtia elämän menoa. Ystävät ovat kallisarvoisia ja nyt he ovat olleet hyvin tarpeellisia. Omat läheiset ja erityisesti vaimo pitävät ylävesien kulkijan tien suunnassa.

Politiikan sarkaa en ole ehtinyt juuri pohtia, olen jättänyt sen suosiolla isopäisemmille. Viikon uutisia seuratessa niitä löytyy erityisen paljon KMS – puolueesta. Istuvan hallituksen jokainen ministeri kiemurtelee kuin mato koukussa, kaikki pelkäävät liikemiesten liikemiehen, Arto Merisalon seuraavaa keskustelun avausta. Ilmaiset lounaat ovat tulleet nyt maksuun, Marja Tiura koki sen ensimmäisenä. Istuvilla ministereillä oli viime vaalien aikaan hymy herkässä, rahaa tulvi vaalikassoihin ovista ja ikkunoista.

Suomi on hokeman mukaan maailman vähiten korruptoitunut maa! Tänään kaikki liriin joutuvat ryhtyvät hokemaan maan tavasta, eli on ollut hyväksyttävää saada rahaa erilaisilta liikemiehiltä. Politiikkojen pelisilmä on kyllä kaihin peittämä, kun ovat lähteneet petoksista tuomitun liikemiehen kelkkaan! Liikemiehiä on kestitty valtion tiloissa ja saunotettu hyvin, asioista kysyttäessä muisti siirtyy aika valikoivaksi. Pääministeri ei yleensä tiedä mistään mitään ja valtiovarainministeri vielä vähemmän. Katainen on tullut tunnetuksi siitä, että ohjat ovat olleet tiukasti omissa käsissä. Nyt hänellä ei ole yhtä äkkiä minkäänlaisia muistikuvia asioista. Jos tämä puliveijari sakin toimet hyväksytään seuraavissa vaaleissa ja he pääsevät jatkamaan, tulee selväksi se, että kansa hyväksyy korruption!

Moottoripyörä on puunattu kuntoon, akku ladattu ja pyörä koekäynnistetty. Nyt toiveessa olisi joitakin aurinkoisia päiviä, kyllä siinä mieli hieman kirkastuisi!

Avainsanat: tuberosaclerosa, isänäoleminen, kms, ilmaisetlounaat, vaalirahoituskohu, suomessaeiolekorruptiota, moottoripyöräilyalkaa

035 Mitä muuta meidän pitäisi vielä tehdä?

Tiistai 9.3.2010 klo 15:03 - yrjöpoeka

Suomussalmelainen vasemmiston kansanedustaja Merja Kyllönen on esittänyt vaatimuksen. Kyllönen on vasemmistoliiton maahantulopoliittisen ohjausryhmän puheenjohtaja. Kyllösen antaman lausunnon perusteella, joka pitäjässä on ensi kesänä valmistauduttava siihen, että romanialaiset ”turistit” tulevat saamaan asiallisia peseytymis- ja leiriytymistiloja. Romanialaiset turistit etsivät juuri tällaisia sinisilmäisten hölmöjen täyttämiä maita, joissa he voivat rauhassa jatkaa ikiaikaisia perinne töitään. Tämä turisti virta liikkuu sinne, minne niitä johtavat rikollisliigat käskevät niiden mennä. Osa turisteista on jo suoraan rikollisjoukon jäseniä ja loput toimivat pakotettuina.

Suomen tapa jakaa ilmaista ja vastikkeetonta tukea muun maailman ”hädänalaisille” johtaa juuri tähän. Kuten Kyllönen julkilausumassaan tekee tiettäväksi, näillä turisteilla on todella pieni (alle 100 €) kuukausi ansio kotimaassaan. Suomen jakama holtiton raha, useita satoja euroja kuukaudessa ilmaisella ylöspidolla, on näille varsinaista ”amerikan” tienestiä. Kaiken lisäksi suomalaiset ovat niin kohteliasta kansaa, että säännöllisin väliajoin heitä käytetään kotimaassaan ja vielä ilmaiseksi. Saattajien lähtiessä paluulennolle he ovat jälleen mukana ja kotimaan (siis Suomen) kamaralla, he pyytävät jälleen turvapaikkaa. Turvapaikkaharkinta aloitetaan alusta ja sitä odotellessa nämä turistit kansoittavat kauppakeskusten etuovien vierukset kerjäämistä varten. Suomalaiset ovat saaneet köyhyyden ja kerjäämisen loppumaan ja nyt me olemme hyväuskoisia höynäytettäviä. Surkean näköinen reppana saa meidän kukkahattutädit suoranaiseen vimmaan ja tämä Kyllösen esitys on lajissaan todella posketon.

Laajeneva EU tuo nyt meille kaikkea sitä autuutta, jota poliittinen eliitti on hakenut. Toivottavasti tämä tukehtuu lopulta omaan mahdottomuuteensa ja palaamme normaaliin passin ja viisumin vaatimuksiin. Nykyinen tila on mahdoton yhtälö, jossa toisen EU maan asukas voi hakea toisesta EU maasta turvapaikkaa, se ei ole oikein. Suomalaisten tehtävä ei ole kaikkien maailman köyhien hoitaminen, meidän varamme eivät siihen riitä. Hoitakaamme ensin kaikki oman maan kansalaiset, jotka apua tarvitsevat. Jokainen joka kokee, että hänellä on liikaa rahaa ja omaisuutta, voi lahjoittaa ne mielihyvin köyhille.

Tänään on onneksi ollut muutakin mietittävää ja olen saanut todella paljon palautetta puhelimen välityksellä lehtikirjoituksestani. 16.2.2010 oli paikallislehdessä Ylä-Kainuussa kirjoitus ”Perukan ihmisen hätähuuto”. Se sai kirjoitushaluni heräämään ja tämän päiväsessä lehdessä myös kolumni kirjoittaja pohtii samaa asiaa. Kirjoitukseni on liitettynä tuolla julkaistut kirjoitukset osiossa.

Tänään on ollut todella loistava ilma, lämmitin talon heti aamusta ja laitoin vaatteet pihalle ilmautumaan. Sitten olikin vuorossa pienen pieni kuntoilu aurinkoisessa metsässä, tästä ne kelit vain paranee ennen loppuaan. Valtatie alkaa pikkuhiljaa sulaa ja se laittaa pohtimaan, missä vaiheessa moottoripyörä herää henkiin?

Avainsanat: maahanmuuttopoliittinen, romanianturistit, rikollisjoukkiot, amerikantienestiä, turvapaikkaharkinta, laajenevaeu, mielipidekirjoitus, moottoripyöräkuume

015 Kevät näkymiä

Torstai 28.1.2010 klo 16:45 - yrjöpoeka

Aivan ilmeisesti kevät on tulossa, mikäli uskoo tällaisia uutisia ja miksi emme uskoisi. Ainoa todella huono asia on se, etten itse pääse tuohon tilaisuuteen, olen silloin viikonlopun Saarijärvellä. Tuo ilmoitus sai jo vilkaisemaan varastoon peitteen alle ja kyllä se oli vielä siellä. Kevättä se on odottelemassa ja auringonpaistetta. Montakohan päivää on vielä sopivaan ajokeliin..?

Tuosta aiheesta virkistyneenä katselin uusien pyörien kuvia ja tuo malli kiinnostaisi koeajaa keväällä, jos sitä jostakin löytyy. Täytynee kysellä ja sitten ajella hieman kauempanakin mutka, jotta toive toteutuisi.

Eilen oli todella kova myrsky tuuli, -20 pakkasta ja niinpä jätin suosiolla liikunnan vähemmälle. Tänään keli oli rauhallisempi, -25 ja koillisesta virkeä tuulenhenki, oikein mukava keli liikuskella metsässä lumikengillä. Talvi liikunta on todella pelkästään pukeutumis kysymys. Eilen pohdiskeltiin entisiä aikoja ja sen ajan vaatetuksia. Nykyisin löytyy vaikka minkälaista hilavitkutinta ja gore-texiä. Alusvaatteissa on tapahtunut kaikkein suurin kehitys ja sieltä löytyy hyviä varusteita. Gore-texien ja vastaavien ongelmana on pakkasilla kuuran kertyminen puvun alapintaan. Heti kun pysähtyy, kuura sulaa ja kastelee alla olevat vaatteet. Pakkasella parasta päälle on erilaiset sarkavaatteet ja vanhan ajan anorakki vaatteet. Hyvän villan voittanutta ei välivaatetuksessa voita mikään.

Eilisissä pohdiskeluissa tulimme siihen tulokseen, että ulkoilua on jatkettava säännöllisesti, jotta pakkaskestävyys säilyisi. Totuttautuminen tuo mukanaan sen, että kovien pakkasten jälkeen tuollainen -20 tuntuu jo keväiselle.

Paikallinen Ylä-Kainuu julkaisi tänään tekemämme lehdistötiedotteen ja siirsin sen nyt tuohon PerusS sivulle. Lähiviikkoina asioista tehdään päätöksiä ja joissakin tahoissa on tapahtunut selkeätä ylikuumentumista. Sama ilmiö on näkyvissä koko Suomessa ja nyt puolueelta vaaditaan oikeaa malttia. Puolueen kasvu tuo mukanaan monenlaista ja yksi on joukkoon tunkevien ehdokaskandinaattien määrä. Yhtä äkkiä monelle on tullut mieleen eduskuntavaalit ja mielessä siintää paikka perussuomalaisten listoilla. Ongelma on tietysti siinä, että aikaisemmin ei ole ollut kiinnostusta asiaan. Lähtökohtaisesti minusta on tarkasteltava ehdokkuutta ensin siitä porukasta, joka on ollut mukana tekemässä työtä puolueen eteen vaikeinakin aikoina. Itse olen vielä tulokas tässä joukossa ja takana vasta yhdet vaalit. Viime kunnallisvaalien aikaan olin ehdolla Kainuun maakuntavaaleissa ja sain siinä oikein hyvän tuloksen. Tuloksen perusteella minua ollaan nyt nostamassa ehdolle jäsen äänestykseen. Olen luvannut harkita ehdokkuutta ja antanut luvan nimeni mukaan laittamiselle. Puolueen kasvu ja suosio eivät ole jääneet huomaamatta ja se on oikein hyvä asia. Mutta maltti on valttia ja hyvä harkinta.

Levottomien jalkojen ongelma tuntuu nyt pahalta unelta ja olen saanut nukkua jalkojen puolesta yöni hyvin. Olen saanut heittää jopa villasukat jalastani yöksi pois ja se on paljon se. Nyt on takana todella hyvät kolme viikkoa ja toivottavasti se jatkuu. Hyvät yöunet vaimon kainalossa, antavat uuteen päivään aina parhaat eväät.

Tuon ajatuksen takia laitan saunan lämpiämään.

 

Avainsanat: kevättärinnassa, moottoripyöräkuume, talviliikunnanriemua, ulkoiluvarusteet, vaalikuumetta, ehdokaskandinaatti

151 Potunnosto päivä

Torstai 10.9.2009 klo 18:37 - yrjöpoeka

 

Aurinkoa ja todella kovaa tuulta on piisannut tänään. Aamuaikaisella kuokin potut pellosta ja nostin sipulit penkistä. Aamupäivä hujahti siinä, hiki ei päässyt pintaan, oli nimittäin tuuli sitä luokkaa. Kaksi päivää on riittänyt todella kovaa ja myrskyistä tuulta, tämän myräkän jälkeen ilmat pääsee sitten jäähtymään.

Eilen oli maakuntamatkailua, vuorossa reissu kokoukseen Kajaaniin.

Eilen ja tänään olen saanut palautetta edellisestä kirjoituksestani blogiin. Puhelut ovat olleet hyvin ahdistavia, vanhukset pelkäävät todella sitä vaihetta, kun ei enää itse pysty huolehtimaan itsestään. Kuoleman pelko on se pienin, suurin pelko on joutua toisten armoille. Ihmiset muistavat vielä edellisen vuosisadan syytinkiajat ja he näkevät yhtymäkohtia siihen tämän päivän tilanteesta. Mitä vähemmän on henkilökuntaa, sitä halvempaa on hoito ja siitä kärsivät ensiksi hoidettavat. Julkinen keskustelu tiedoitus välineissä koetaan hyvin ahdistavana. Keskusteluissa on esillä koko ajan raha ja kuinka kalliiksi vanhusten hoito tulee.

Kilometrejä on pikkuhiljaa kertynyt moottoripyörän mittariin. Ostin pyörän 16. heinäkuuta ja tänään tuli täyteen 5000 kilometriä. Ajelin tänään iltapäivästä kovassa tuulessa 300 kilsaa ja mukavaa oli. Pitkästä aikaa oli aurinkoinen ilma, tuuli ei haitannut ajamista juuri mitenkään, vähän ravisteli ajoittain. Uusi takarengas paransi huomattavasti ajotuntumaa ja levottomuus urissa loppui siihen. Kesä on valitettavasti myös loppumassa, mutta aikansa kutakin. Nyt on syksy ja olen aina nauttinut myös siitä, sitä paitsi, kohta pääsen hiihtämään!

Avainsanat: aurinko, maakuntamatkailu, moottoripyörä

144 Reissuja riittää

Lauantai 29.8.2009 klo 18:16 - yrjöpoeka

 

Torstain ohjelmassa oli reissu maakunnan keskukseen Kajaaniin ja illaksi Ristijärven keskustelu/palaute tilaisuus. Kilometrejä moottoripyörän mittariin kertyy ja ajotuntuma paranee. Ristijärvellä oli paikalla runsaasti väkeä, enemmistö naisia kuten oli kyselyn vastaajissakin. Paikalla oli todella aktiivista porukkaa, nais energiaa oli runsaasti ja suunvuoroa oli turha yrittää. Hyvä tilaisuus paikalla olleen porukan mielestä ja siihen on helppo yhtyä.

Torstai-illan lopuksi ajelin Kuusingille, tarkoituksena heittää vielä yksi lupa ja tuoda asuntovaunu kotiin. Kalastuslupa alkoi yöllä klo 02 ja oli todella mukava kalastella pimeässä. Yö oli oikein lämmin ja kaloja tuntui vielä joessa olevan. Toisella heitolla perhokela vinkaisi todella lupaavasti, mutta ensimmäisen syöksyn jälkeen kala pääsi irti. Kello viiden jälkeen nykäisi uudelleen ja se myös pysyi rannalle asti. Normi kala, eli 61 senttiä Kuusingin taimenta pääsee ruokapöytääni. Kalastus kausi on ollut aika vaihteleva, lopputulos kauden osalta on kuitenkin hyvä.

Nyt on viikonlopuksi tiedossa huoltohommia, puran kalastusvälineet ja huollan ne. Lisäksi vaunu on siivottava ja ulkoilua pitänee vaimon kanssa harrastaa.

Avainsanat: moottoripyörä, kuusinki

140 Hyviä kelejä ja yhdessä oloa

Lauantai 22.8.2009 klo 20:26 - yrjöpoeka

 Ilonan juoksu ja nauru kaikuvat talossa, no joskus pientä vahvaa tahdon ilmaisua.  ;)

Eilen kävin aamupäivän Hyrynsalmen terveyskeskuksessa, väkeä oli paikalla oikein mukavasti ja parkkipaikat oli etsinnässä. Kävimme oikein hyviä keskusteluja ihmisten kanssa ja erityisesti henkilökunnan kanssa.

Iltapäivällä oli sitten vuorossa seurustelua Ilonan kanssa ja todella hyviä juttuja. On todella terävä tyttö ja jutut ovat napakoita. Samanlaista menoa on riittänyt tänäänkin ja hyvä niin. Eilen illalla istuimme kahdestaan ulkona keinussa ja juttelimme tulevista syntymäpäivistä, Jyrkin ja myös Ilonan tulevasta syntymäpäivä juhlasta. Tyttö kertoi kutsuvansa juhliinsa kaikki hyvät ystävänsä päiväkodista ja myös muita hyviä ystäviään. Ainoastaan yksi poika oli sellainen, ettei aikonut sitä kutsua mukaan. Oli kuulemma aina ilkeä Ilonaa kohtaan. Jutellessamme kerroin, että juhliin kutsutaan aina hyviä ystäviä ja pidetään yhdessä hauskaa. Juhlien merkitys on saada hyviä muistoja hyvistä hetkistä ystävien kanssa. Kysyin sitten pojan tilanteesta, että onko hänellä yhtään ystäviä. Ilonan lyhyt tokaisu pudotti minulta suun todella auki. Hän vastasi, ” On, poliisit!” Olin todella mykistynyt napakasta vastauksesta. Lapset ovat neljävuotiaita.

Jyrki pojan 25 syntymäpäivä on tänään ja poikani tuli käymään kotona. Kyllä on aika kulunut nopeasti, nuorin lapsistani on todella täysi ikäinen.

Eilen ja tänään olen saanut ajella moottoripyörällä aivan riittävästi. Ajokeli on erityisesti tänään ollut todella kesäinen ja pyöriä on liikkeellä vielä paljon. Huoltoasemilla tapaa ihmisiä jokapuolelta suomea. Aivan tuntemattomien kanssa alkaa helposti keskustelut ajoreiteistä ja erilaisista huomioista reiteillä. Moniko autoilija alkaa parkkipaikalla puhua viereen tulevan kuljettajan kanssa?

Tänään tapasin taas tien päällä omituisen matkailijan. Kuusamosta ajelin Murtovaaran kautta Hossaan ja siellä oli kuljettaja jota aloin jo pelkäämään. Huomasin pitkän suoran päässä takanani tulevan auton valot ja se ajoi todella nopeasti aivan takarenkaaseen kiinni, todella lähelle. Annoin heti seuraavan suoran alussa tietä, mutta autoilija hidasti kulkuaan ja jäi hieman taaemmaksi. Sen jälkeen ajoi taas välillä lähemmäksi ja kun hidastin hidasti myös hän. Tätä menoa kesti yli kymmenen kilometrin matkan ja vielä kerran auto ajoi aivan perääni kiinni, ajonopeus oli koko ajan 80 kilometriä tunnissa. Lopuksi auto pysähtyi takanani yhdelle suoralle ja sen jälkeen en sitä enää nähnyt. Autoillessa tuollainen peli ei niin pelota, mutta pyörän päällä olo tuntuu aika suojattomalta.

Kuitenkin aion ajella ja nauttia myös siitä jatkossakin. Pitänee todeta vain ”elämä on”.

Avainsanat: ilona, moottoripyörä

137 Sateet tuli ja kesä..

Torstai 13.8.2009 klo 14:26 - yrjöpoeka

Ravakoita sadekuuroja on tullut pitkin päivää ja lämpötila on pysytellyt alla 15 asteen.

Eilinen päivä meni maakuntamatkailun merkeissä, kävin Kajaanissa yksilöhuoltojaoston kokouksessa. Asiat olivat tiiviitä kuten yleensäkin ja porukka oli loman jäljiltä erittäin aktiivista. Pieni tauko asioitten hoidossa oli paikallaan, nyt on alkamassa erittäin tiivis jakso sote-lautakunnan työskentelyssä. Jokaisella maakunnan terveysasemalla käydään kaksi kertaa syyskuun loppuun mennessä. Aluksi alueen väestöllä on mahdollisuus tutustua sote-palveluihin ja antamassa oma kirjallinen palaute palveluista. Sen jälkeen sote-palvelut käy vielä samalla alueella pitämässä kuulemis- ja keskustelutilaisuuden. Toivottavasti Kainuun väestö käyttää tilaisuuden hyväkseen ja kertoo mitä mieltä he ovat palveluista ja mitä he haluavat sote-palveluilta. Ensi viikon jälkeen vapaapäivät ovat itsellä hakusessa ja matkapäiviä tulee. Toivottavasti sää suosisi, jotta saisin ajella osan matkoista moottoripyörällä.

Viikonlopun aikana on tarkoitus käydä veljen kanssa vielä kalastusreissulla Kuusinki-joella. Viikonlopun säätila näyttää oikein lupaavalta.

Avainsanat: sote-palvelut, moottoripyörä, kuusinki

135 Hellepäiviä

Lauantai 8.8.2009 klo 18:54 - yrjöpoeka

 Kyllä on sää suosinut ihmistä, loistava tilaisuus ajella moottoripyörällä. Eilisen päivän aikana kävin mukana Suomen metsästäjäliiton Kainuun-piirin järjestämässä pönttösorvi talkoissa Viepperhauta tapahtumassa. Ilmojen puolesta sää oli eilen ja tänään todella hyvä ja todennäköisesti vielä huomenna sää jatkuu samanlaisena. Tapahtuma on todella hyvä ja toivon sille jatkoa myös tulevaisuudessa. Uhkana on tietysti se, että järjestäjät sortuvat haalimaan tapahtumaan kaiken maailman muovikrääsän myyjät. Ne eivät mielestäni sovi mitenkään tällaiseen metsästyskulttuuri tapahtumaan. Tätä tapahtumaa pitäisi markkinoida ulkomaille ja erityisesti Keski-Eurooppaan, eräalan ihmisille tämäntapainen tilaisuus antaa paljon. Auttaa erityisesti ymmärtämään Suomalaista luonto- ja eräkulttuuria. Suomalaisilla on paljon annettavaa muiden maiden erähenkisille ihmisille, missä muualla voit tehdä nuotion metsässä ja keitellä nokipannu kahvit? Pohjoismaissa ja erityisesti Suomessa se on mahdollista ja siinä sivussa voi keräillä syksyn satoa, sieniä ja marjoja.

Suomi ja Kainuu on erityisen hyvä paikka asua ja elää. Muutaman kymmenen vuoden kuluttua täällä humisevat synkät metsät, koska suomalaista puuta ei enää tarvita sellun tekoon. Vielä kun saisi nuo metsäautotiet umpeen, niin jo kelpaisi pystykorvan kanssa istuksia kahvitulilla. Kainuusta ja Pohjois-Suomesta on muodostumassa muutamassa vuosikymmenessä Euroopan viheralue, tahdoimme me sitä tai emme. Siksi nyt on erityisen otollinen aika kertoa muille, millainen on Suomalainen erä- ja luontokulttuuri.

Tänään ajelin todella lämpimässä kelissä ja totesin, että moottoripyöräilijät tulevat juttuun keskenään, olivatpa mistä päin Suomea. Itselleni tuli pieniä ongelmia pyörän kanssa ja kun en oikein osannut ongelmaa ratkaista nostin peukaloa ensimmäiselle pyöräilijälle. Toppasi heti ja pystyi heti kertomaan, mikä oli ratkaisu ongelmaani. Erityisen hyvät kiitokset vielä kerran Tampereen suuntaan.

Huomenna pitää vielä käydä jonkinlainen ajelu jossakin päin kainuuta.

Avainsanat: viepperhauta, eräkulttuuri, moottoripyöräily

132 Uutisperunoita

Maanantai 3.8.2009 klo 7:44 - yrjöpoeka

Kyllä ne ovat hyviä! Sillin, tillin ja voin kera niistä tulee vastustamattomia. Vaimo lähti käymään mukana joella ja aivan ensimmäiseksi keitimme kattilallisen oman pellon pottuja. Kyllä raukaisi ihmistä hyvin aterian jälkeen.

Kalojen osalta reissu oli heikko, perhoni saivat olla rauhassa. Aloitin kalastuksen puolilta öin ja jatkoin sitä lauantaille puoleen päivään. Sitten keräsimme varusteet kasaan ja vaimoni toimiessa kuskina ajelimme kotosalle. Hyvä ja mukava reissu yhdessä ja sen päälle kaivoimme pellosta lisää perunoita.

Sunnuntain ohjelmassa oli sitten pitkästä aikaa käväistä istumassa kokouksessa. Piiritoimikunnan kokous pidettiin Kontiomäen Shellin kabinetissa. Ajelin reissun moottoripyörällä ja säätila oli mitä parhain. Tien päällä oli todella paljon muitakin pyöräilijöitä, harrastus on kovassa kasvussa. Huoltoasemilla näkee, että mukana on runsaasti kauniimman sukupuolen edustajia.

Levottomat jalkani oireilevat taas todella pahasti. Aamuyöt ovat pahimmat, jalat alkavat heräilemään ennen aikojaan. Olihan tässä jo muutama täysin oireetonkin kuukausi ja nyt paluu takaisin entiseen on kova.

Tänään on vuorossa mustikanpoimintaa, kuten laulussa sanotaan, ”se on mukavaa toimintaa, ei siinä tarvi ajatella, kovin vaikeita asioita”.

Avainsanat: uutisperunat, kalastus, moottoripyöräily, levottomatjalat

130 Kesäisiä juttuja

Keskiviikko 29.7.2009 klo 17:08 - yrjöpoeka

Maanantai-iltana lähdin yöksi joelle. Mahdottoman kova vesi sade saatteli menoa. Valtatie vitosella Kuusamon pohjoispuolella oli klo 16 jälkeen ajoneuvo jonoja, nopeus noin 60–70 km/h ja näkyvyys aivan nollassa. Autojen nostattama vesi sumu esti kaiken kaahailun ja tien päällä oli uskomattoman paljon vettä. Yöllä sade laantui ja kalastuksellisesti keli oli todella mainio. Kello 02 – 03 välillä sain tuntumaan taimeneen, mutta se pääsi irti hyppyruletin aikana. Irtipääseminen ei harmittanut oikein paljoa, koska se todisti joessa olevan elämää. Kosteus ja veden kylmyys, lisättynä omalla virheellä, liian vähän vaatetta, sai aikaan kramppeja jalkoihin. Aamu seitsemän jälkeen raahustin leiriin selkääni pidellen. Nukahdin muutaman tunnin ja lähdin käymään reissun koskilla ja siellä krampit saivat selkävaivani siihen tilaan, että pois oli lähdettävä.

Iltayö oli todella vaikea, väsymyksestä huolimatta en saanut unta. Levottomat jalkani oireilivat ja tuntui siltä, ettei niitä saa millään lämpenemään. Lopulta lääkitys ja jalkojeni alla oleva lämpöpatja toi levon. Raskaan yöunen jälkeen selkäoireet olivat pois ja kirkas aurinkoinen aamu antoi pontta lähteä ajelemaan moottoripyörällä.

Ajelin Suomussalmen itäpuolen tiestöjä ja kävin aamupäivä kahveilla Pirttivaaran tien varrella. Kiitokset Anjalle ja Ossille vieraanvaraisuudesta, oli oikein mukava tavata pitkästä aikaa ja muistella juttuja vuosikymmenten varrelta.

Kuntakeskuksessa Ämmänsaaressa törmäilin tuttuihin ja erityisesti miespuolisia kiinnosti kovasti allani oleva moottoripyörä. Joitakin kommentteja sain siitä, että voiko tämänikäinen aloittaa moottoripyöräilyn uudelleen. Ajelin nuoruusvuosina ja välissä on muutama vuosikymmen autoilua. On tehtävä ne asiat joita haluaa nyt, eikä haikailla niitä sitten vanhainkodin kiikkustuolissa. Silloin ei ole enää vaihtoehtoja olemassa, no voi sitä tuunata sitä omaa rollaattoria. Nyt voi vain nauttia ja sytkytellä auringonlaskuun, vahinko vain, ettei vaimoni aio millään konstilla lähteä kyytiin..

Tänä iltana taidan viedä vaimoni sitten vaihtoehtoiseen liikuntaan, vien hänet suolle rämpimään hillojen perässä.

Avainsanat: kalastus, levottomatjalat, moottoripyöräily, suomussalmi, hilla

129 Ulkoilua ja Ilonan juttuja

Sunnuntai 26.7.2009 klo 13:56 - yrjöpoeka

Viikonlopun toimena on ollut ulkoilu ja grillaaminen. Ilona oli kerännyt viikon aikana valtavan määrän juttuja, jotka piti ehtiä kertoa mummulle ja ukille. Molemmat saimme vuorotellen ison annoksen juttuja ja kysymyksiä vastattavaksi. Dementia ei pääse ikääntyvää uhkaamaan, kun saa pitää vieraana todella elämälle uteliasta lastenlasta. Ilona osaa kyllä hieman johdatella meitä itselleen suosiolliseen suuntaan ja välillä polkee jalkaa äkäisesti, kun kaikki ei menekään oman mielen mukaan. Lapsen kasvua on mielenkiintoista seurata näin vanhempana, omien lasten kohdalla elämässä oli työ ja kaikki muu. Silloin ei jäänyt nauttimiseen aikaa ja samanlaista se näyttää olevan vielä nykyäänkin. Isovanhemmuus on kuitenkin meille erittäin iloinen asia ja itsekin oppii joka päivä uusia asioita, myös uusia leikkejä.

Ajelin eilen aamulla Suomussalmen länsipuolen päällystettyjä teitä ja maisemat on erilaisia moottoripyörän päältä. Erittäin kova tuuli heilutteli ajoittain pyörää aika rajusti. Opettelu ja hiljainen ajonopeus antaa kuitenkin paljon pelivaraa. Yhtään hirveä ei näkynyt reitillä, vaikka olin aikaisin liikkeellä. Opettelu jatkuu, kunhan aurinkoisia ilmoja tulisi uudelleen, nyt sataa ja tuuli käy koillisesta.

Lueskelin nyt aamusella eri lehtiä netistä ja yksi uutinen sai ajatukset liikkeelle. Koti-Kajaani ilmaislehti on luettavissa netissä ja nyt viikonlopun numero, 25–26.7 kertoi jätevesi päästöstä. Linkkiä itse uutiseen ei ole, mutta lehti on luettavissa täällä.

1000 kuutiometriä paskaa pääsi Kajaanin Veden Rasin pumppaamon putkirikon johdosta Kajaanijokeen. Kajaanin Veden johtaja Juha Nurminen arvelee vain, että merkittävin vaikutus on ollut jäteveden kiintoaineen aiheuttama esteettinen haitta!

Viimevuosina näitä putkirikkoja on ollut samalla yhtiöllä ennenkin ja yhtiö tuottaa oikein hyvin. Sitä pieni ihminen jää miettimään, miksei putkistoja uusita voittorahoilla, ennen kuin ne posahtavat? Asia jäi minua mietityttämään sen takia, että viime vuosina, meitä takametsien ihmisiä on uhkailtu juuri näillä jätevesi asioilla. Joka mökin mummon pitää laittaa useiden tuhansien eurojen puhdistamot pieniä pökäleitään varten. Vaikka vesistöjä ei olisi mailla eikä halmeilla. Näillä toimilla kukkahattutädit ovat ilmoittaneet koko maailman pelastuvan ja erityisesti vesistöjen pelastuminen on näitten puuhastelijoitten lempiaihe. Sitten kun kokonaisen kaupungin paskat lorautetaan vesistöön, se on pieni uutinen toistuvanakin. Pienen ihmisen vahinko aiheuttaa näkyvän uutisoinnin ja välittömästi joutuu selvittelemään asioita leivättömän pöydän ääressä.

Näinhän se elämässä tuppaa olemaan, se jolla on rahaa ja valtaa, pääsee kuin koira veräjästä.

Käyn vielä autoilemassa päivän päätteeksi Kajaanissa ja vien Ilonan äidin luo.

Avainsanat: ilona, lapsi, moottoripyöräily, jätevesi

127 Kalastusta ja pyöräilyä

Perjantai 24.7.2009 klo 18:59 - yrjöpoeka

Pidin lomaviikkoa ja olin suurimman osan ajastani Kuusinki joella. Ajelin sunnuntai-iltana 19.7 ja taimenet olivat liikkeellä koko viikon ajan. Sain tuntumaa kalaan heti 20 päivä aamuyöstä noin klo 02.

hpim3222.jpghpim3227.jpghpim3228.jpghpim3229.jpg

Ohessa kuvasarja joka kertoo olennaisen kalastajan onnenhetkistä. Pienen kameran kuvaus kapasiteetti ei riitä huippu tulokseen, mutta tunnelman välittyminen on se olennainen asia. Kuvasarjan ottajalle vielä kiitokset, näitä tunnelmia on mukava talven aikaan muistella.

Löysin Kuusamon pieniä ja mutkaisia tosi hyväpintaisia päällystettyjä sivuteitä. Niitä oli todella mukava rauhallisesti ajella. Rukajärven tiellä 80 rajoitus alueella takarenkaaseeni ajoi tänään lähes kiinni Pohjolan matkan bussi ja ohitti minut sitten todella hengenvaarallisesti. Näkyvyys oli huono ja hetken tuntui, että auto imee pyörän nurin. Ohituksen jälkeen sepeliä lenteli tien reunalta ja takaa katsoen toivoin, että kyydissä ei olisi ketään muita. Olen kyllä ihmetellyt sitä, että kun haluaa ajella rauhallista tahtia, tulee monelle autoilijalle oikein vimma ajaa mahdollisimman lähelle. Tämä ilmiö on näkynyt erityisesti valtatie vitosella.

Olen saanut olla muutaman päivän kokonaan ilman valtakunnan uutisia ja vaalirahoituksen uusimpia käänteitä en tunne. Ihmiselle on hyväksi olla välillä hiljaa omien ajatustensa kanssa. Kalastukseen keskittyessä jää joutava touhotus ja kiire pois. Kalastuksen ohessa tapaa aina uusia ihmisiä saman harrastuksen parissa. Osa on tuttuja jo useammalta kymmeneltä vuodelta ja kesällä löytyy hyviä kalastusjutun juuria menneiltä hyviltä vuosilta.

Tänään tulee Ilona ja Jyrki viikonlopuksi, siinä riittää ohjelmaa. On tulossa hyvä viikonloppu ja huomenna tehdään Kuusingin taimenesta hyvää ruokaa. Käydään Ilonan kanssa jäätelöautolla ja sitten herkutellaan.

Akkain viikolla satoi muuten todella paljon, tänään rauhoittui ja huomenna Jaakko heittää kylmän kiven veteen. Siitä ne kelit pääsee paranemaan, tulee hyviä ajokelejä.

Avainsanat: kuusinki, taimen, moottoripyöräily