Satunnaiset kuvat

Kuningastaimen

Uusimmat

Blogin arkisto

189 Olemisen sietämätön keveys

Keskiviikko 4.10.2017 klo 11:53 - yrjöpoeka

Otsikko johtuu siitä, että sain mahdollisuuden vietää aikaani kalastuksen parissa. Ei radiota, ei televisiota. Vain puhelin ja sekin käytössä iltaisin. Eniten viestiteltiin järvialueella omille kalakavereille. Useita päiviä ilman murhia ja kuolemia koskevia uutisia. Kun nyt luen tällä hetkellä uutisia, huomaan sekavan maailman olevan entisellään. USAn alueella ovat riehuneet aiemmin hirmumyrskyt. Nyt uutinen kertoo hullun asemiehen verilöylystä omien maanmiestensä keskellä.

59 kuollutta ja satoja loukkaantuneita ovat nyt ne seuraavan asehullun tavoitteet. Kouluampumisissa on ollut nähtävissä ilmiö, jossa ihannoidaan jotakin kouluampumista ja yritetään laittaa paremmaksi. Asehullujen paratiisi USA on nyt osoittanut, ettei entisenkaltainen toiminta voisi jatkua. Useiden kymmenien aseiden kerääminen murhasuunnitelmaa varten on jotakin käsittämätöntä. Oletan kuitenkin, ettei asehullujen paratiisiin tule rajoituksia.

Miksikö ajattelen näin? Presidenttinä on sellainen huuhentaali, ettei hän allekirjoita mitään sellaista lakia. Kaikenlisäksi aseharrastajiksi itseään kutsuvilla on niin voimakas ”ammattiyhdistys” tukenaan, etteivät rajoitteet etene puheita pitemmälle. Kuten aina, maksaja on tavallinen peruskansalainen. Nyt suurten hotellien sisäänkäyntien yhteyteen tulevat läpivalaisut ja metallin ilmaisimet. Näitten kustannukset siirtyvät yöpyjien maksettaviksi. Aivan kuten on käynyt lentoliikenteessäkin.

Kotimaan ja kotimaakunnan elämä on jatkunut entisellään. Rattijuopot ovat uutisten vakioaineistoa ja muutoinkin humalaisten törttöilyt. Metsiä ei saisi joittenkin mielestä hakata, toisten mielestä metsien hakkuita tulee lisätä. Suomen talous on vakaassa noususuunnassa ja siksi useilla työpaikoilla on kasvanut lakkoherkkyys. Ammattiliikeiden aktiivit ovat valmiina ulosmittaamaan kaikki noususta kertovat merkit. Suomen ihana hallitus on jatkanut tutulla linjallaan. Mitään valmista ei tule. Vatulointi jatkuu. Hallituksen omakehu on säilynyt entisellään.

Kalifiksi kalifin paikalle pyrkijät ovat ilmaisseet turhautumistaan. Heidän mielestään on niin väärin, kun suurkalifi Sauli Niinistö ei aloita kampanjaansa. Lautakasoistaan tunnetuksi tullut entinen suurmufti Matti Vanhanen on kaikista turhautunein. Olen mietiskellyt, että enemmän hän saisi julkisuutta kun aloittaisi uudelleen viestittelyn eräälle Ruususelle. Iltapäivälehtien lööpit takoisivat päivätoisensa jälkeen Vanhasen nimeä epätietoisten mieliin. En usko sen kyllä häntä auttavan. Kalifina jatkaa entinen. Hänellä on sitäpaitsi fiksu ja kaunis puoliso. Siinä ei ihan tavallinen Ruusunen auttaisi.

Sateesta ja myrskyisästä tuulesta huolimatta Kuusamon Muojärvi oli antoisa kalastajille. Useita todella suuria haukia laitettiin takaisin kasvamaan ja hoitamaan järven kalakantoja. Myös jalokalaksi kutsuttu järvilohi kävi pyydyksiin ja seurueemme sai sitä mitä oli hakemassa. Hyvä ruoka ja hyvät kalakaverit antoivat itselleni sitä mitä olin hakenut. Hyvää sosiaalista yhteisöä yhteisen harrastuksen parissa. Nyt voi paremmalla mielellä seurata maailman sekavaa menoa.

Tätä kirjoittaessa tunnen olemisen sietämätöntä keveyttä.

Avainsanat: vetouistelu, raksikalastus, kuusamonmuojärvi, hulluahullumpimaailma, nationalrifleassociation

126 Muojärvi

Sunnuntai 9.10.2016 klo 14:19 - yrjöpoeka

IMGP4161.JPG
Auringon nousuhetki Poroselällä

Sain olla mukana uutta oppimassa Kuusamon Muojärvellä. Hyvä porukka ja hyvät jutut saivat viikon tuntumaan lyhyeltä. Pitkät päivät päättyivät saunomiseen ja hyvään illalliseen. Jokainen teki vuorollaan toisille energiapitoisen sapuskan. Kermalla ja voilla saa paljon hyvää aikaan.

IMGP4166.JPG
Kovaa vääntöä hauen kanssa
IMGP4209.JPG
Hauet olivat suuria

Pieniä vastuksia oli välillä. Jokapäivä sattui jonkinlainen siimasotku ja yleensä sen sai aikaan potran kokoinen hauki. Myös yksi kosketus vedenalaiseen kariin saatiin. Siitä selvittiin pienin vaurioin ja potkurin vaihdolla.

IMG_20161006_112832.jpg
Yksi tekeee ja muut seuraavat katseella potkurin vaihtoa

Tämä päivitys sisältää nyt enemmän kuvia. Ne saavat kertoa omalla tavallaan, miltä lokakuinen viikko näytti. Auringon nousun hetki ja samoin lasku oli mukava seurata veneestä. Samoin saimme seurata ammattikalastajien työtä nuotanvetoineen koko viikon ajan. Saimme myös muikkuja kalastajilta ja ne olivat hyviä voissa paistettuna.

IMGP4145.JPG
Raksien täkyinä käytimme salakoita.

Säätila oli koko reissun ajan erinomainen. Sateita ei ollenkaan ja tuuli pysyi todella heikkona. Kaikenkaikkiaan erinomainen keli vetouistelulle. Erinomainen reissu hyvien ystävien seurassa oli retken parasta antia.

Kiitos molemmille Kimmoille, Matille ja Artolle. Oli ilo olla mukananne!

IMG_20161006_183350.jpg
Auringon laskuhetki Poroselällä

Avainsanat: kuusamo, muojärvi, vetouistelu