Satunnaiset kuvat

Tenolaiset

Uusimmat

Blogin arkisto

194 Laillistettua väkivaltaa

Perjantai 30.12.2016 klo 13:02 - yrjöpoeka

Syyskuun 10 päivä on tulevaisuudessa se muistopäivä, jolloin Pohjoismainen Vastarintaliike (natsit) sai luvan tappaa ja pahoinpidellä muita kadunkulkijoita. Helsingin käräjäoikeus on juuri tänään 30.12.2016 antanut tuomionsa.

Helsingin asema-aukiolla Jesse Torniainen (natsi) potkaisi kohdalle pysähtynyttä kulkijaa sillä seurauksella, että viikon kuluttua henki oli poissa. Käräjäoikeuden antama tuomio on naurettava ihmisen tahallisesta tappamisesta. Kahden vuoden tuomiostaan tämä naureskeleva natsi istuu vain sen verran, että voi seuraavan itsenäisyyspäivän aikana jälleen seurustella Helsingin poliisien kanssa. Nämä poliisit turvaavat taas silloin natsien kulkemisen pääkaupunkimme kaduilla.

Tuomio on naurettavuudessaan sellainen, että näitä potkuja tulee satavarmasti jatkossakin. Mahdolliset korvaukset eivät näitä äidin pikku puudeleita liikuta. Yhteispohjoismainen kassa auttanee tiukassa tilanteessa. Poliishallituksen puuhastelut mahdollisesta liikkeen kieltämisestä voi nyt haudata. Aloite oli varmasti vain julkisuutta varten. Nyt poliisiylijohtaja voi luikerrella aloitteesta irti sanomalla, että tuomio oli niin vähäpätöinen. Tämän takia ei voida poliisien resursseja kuluttaa joutavaan puuhasteluun.

Tuollainen naurettava tuomio on samalla singnaali vastavoimille. Kostonkierre on nyt hyvin lähellä toteutumistaan. Julkisella paikalla voi nyt suorittaa tappamismielessä iskun ja selvitä siitä korkeintaan yhden talven levolla julkisilla pahnoilla. Näin tässä käy, kun ei heti alussa kielletty natsien marsseja kaduilla. Poliisi vain naureskellen on seuraillut näitten äidin kullanmussujen patikointia.

Edellinen poliisiylijohtaja antoi julkisen luvan sotilaallisen muodon marsseille, kun ei kieltänyt Soldiers of Odinin pelleporukoiden maleksimista mustissa huppareissaan. Epämääräiset mutinat kansalaisten vapaasta kulkemisesta ja sanavapaudesta ovat juuri tänään masentavaa muisteltavaa. Tuomion naurettavuutta kuvaa hyvin uutisen yhteydessä oleva tappajan kuva. Kuva kertoo hyvin, kuinka naurettavana tuomiota pidetään. Oikeudenkäynnin aikana sama kuva välittyi tiedoitusvälieisiin. Tappajien natsiryhmä sai hakemaansa julkisuutta.

Käräjäoikeus oli mielestäni täynnä syyntakeettomia tuomareita. Heidän mukaansa hyppypotku rintakehään ja siitä aiheutunut kallonmurtuma, aivoruhje ja aivonsisäinen verenvuoto ei ole syy-yhteydessä uhrin menehtymiseen. Tavallinen kansalainen ei tällaista päättelyä ymmärrä. Kuolipa uhri välittömästi, tai viikonkuluttua kuten tässä, se on tavallisen kansalaisen mielestä selkeä murha. Tässä ei mielestäni oikeus nyt toteutunut.

Suomalainen oikeusvaltio on jatkuvasti tuottanut tuomioita, joita tavallinen kansa ei ymmärrä. Murhista ja raiskauksista annetaan naurettavan pieniä tuomioita. Valittamalla hoviin ne todennäköisesti vielä pienenevät. Pitkältäkin kuulostava tuomio istutaan korkeintaan puoliksi ja sitten ulos samoihin töihin. Tappamaan ja raiskaamaan.

Toivottavasti syyttäjä ja uhrin omaiset valittavat tuomiosta ylempään oikeusasteeseen. Toivottavasti sieltä löytyisi tuomareita, jotka uskaltavat tuomita. Tuomion, joka istutaan loppuun saakka. Murhasta elinkautinen.

Avainsanat: pohjoismainenvastarintaliike, natsit, syyyhteys, vahingonkorvausvastuuedellyttääsyyyhteyttä, murhastaelinkautinen