Satunnaiset kuvat

rytmiharjoitusta/kuva Teppo Turpeinen

Uusimmat

Blogin arkisto

037 Mietteitä vapunpäivänä

Sunnuntai 1.5.2011 klo 15:34 - yrjöpoeka

Vaaleista on vierähtänyt aikaa ja kyselyjä on tullut, lopetinko blogin kirjoittamisen tähän? En lopeta, mutta ajatukset ovat siirtyneet tyhjäkäynnille. Olen tehnyt kiireettömästi kaikenlaisia hommia kotosalla ja käynyt välillä ajelemassa moottoripyörällä. Kaiken tämän syynä on vaalien jälkeinen tyhjyys tekemisessä. Nyt on aikaa ja on mietittävä, kuinka siirtyä ns. siviilitöihin. Luottamustehtäväni jatkuvat ennallaan maakunnantasolla ja monenlaista muuta pientä on siinä sivussa tehtävinäni.

Vaalituloksen pohtimisen olen tietoisesti siirtänyt kauemmaksi, jotta siihen saa enemmän näkökulmaa. Nyt on aika aloittaa se työ. Tänä päivänä tämä sähköinen verkko tuo kaiken vaaleihin liittyvän napinpainalluksella eteen. Oma vaalityöryhmäni odottaa vielä meidän yhteistä loppupalaveria. Siinä on tarkoitus käydä asioita läpi yhdessä ja katsoa mitä tehtiin oikein ja missä meillä on parannettavaa.

Kajaanin torilla oli tänään perussuomalaisilla Vapunavaus ja siinä oli mahdollisuus tavata äänestäjiäni. Jokainen odottaa Timo Soinilta tiukkuutta hallitusneuvotteluissa. Edellisen hallituksen tekemät sopimukset ja neuvottelut Suomen osuudesta Portugalille on laitettava kokonaan uusiksi. Sellaiseen hallitukseen ei perussuomalaisten pidä mennä, jossa maksumiehinä ovat Suomalaiset! Tämä viesti oli todella selkeä. Kataisen puheet voi heittää romukoppaan.

Äänestäjät pitävät todella tärkeänä sitä, että perussuomalaiset todella ovat muuta mieltä mitä vanhat puolueet! Tuloerojen kasvu on pystyttävä pysäyttämään tulevalla vaalikaudella. Tämä oli se toinen selkeä viesti tänään. Samat vaatimukset olivat esillä myös vaalien alla. Nyt niistä on pidettävä kiinni.

Viime viikon aikana olen saanut liikkuessani eri tehtävissä pitkin maakuntaa, tuntea kuinka tarkoin ihmiset ovat seuranneet eduskuntavaaleja. Olen saanut todella runsaasti tukea ja toivotuksia jatkaa politiikassa. Perussuomalaisia vaaleissa tukeneet odottavat nyt jo seuraavia kunnallisvaaleja. Niissä halutaan nähdä entistä vahvempi ja uudistusmielinen perussuomalainen kuntapuolue.

Tähän työhön sain tänäänkin paljon kannustusta. Olen sen jo itsekin todennut vaalien jälkimaininkien laannuttua Kainuun-piirin tärkeimmäksi tehtäväksi. Ehdokkaiden etsiminen alkaa nyt ja jos joku Kainuulainen lukijani tuntee tarvetta lähteä mukaan, niin ilmoittautumisia otetaan vastaan. Ohjaan ja neuvon mielelläni kaikkia innokkaita lukijoitani asiassa. Palautelaatikkoni odottaa viestejäsi!

Työ Kainuulaisten hyväksi jatkuu.

Toivotan kaikille lukijoilleni Hauskaa Vappua!

Avainsanat: tekemisenpuutettakoilmassa, vaalituloksenanalysointi, lupauksetonlunastettava, muutamieltä, uudistusmielinenkuntapuolue

010 Mitä jos..

Lauantai 29.1.2011 klo 7:48 - yrjöpoeka

Vanhoina hyvinä aikoina Suomessa puhuttiin naapurimme Neuvostoliiton vakaasta menosta ja sen pysyvyydestä. Nyt sitä ei enää muista juuri kukaan.

Suomen liityttyä EU:n ja rahaliittoon, siitä on tehty suoranainen valtionuskonto. Kaiken on kerrottu olevan ikuista ja pysyvää. Vastaan pyristelijät on tuomittu ikuiseen kadotukseen ja harhaoppisuuteen. Lueskelin aamutuimaan mielenkiintoista uutista, joka voi tuoda vilunväreitä vallitsevaan oikeaan tietoon. Muualla Euroopassa uskalletaan pohtia myös sitä mahdollisuutta, että euroalue hajoaa. Poliitikkojen uskontoon vivahtava liturgia kaiken pysyvyydestä voi todella kaatua rahanvaihtajien selän kääntöön. Sitten keksitään uusi aihe, josta tehdään valtauskonto.

Itsenäisyyden asia ei vanhene koskaan, siitä on puhuttu Perussuomalaisten parissa paljon ja myös kansalaiset toreilla ovat samaa mieltä. Suomalaiset vastustavat maamme myymistä pala palalta ulkomaalaisten omistukseen. Naapurimaamme Venäjä noudattaa asiassa oikeaa linjaa, se ei myy. Suomalaisten olisi syytä hyvissä ajoin ottaa oppia oikeista tavoista hoitaa isänmaan asioita. Kannatan yhtäläistä käytäntöä naapurimaidemme välillä.

tarra_200p.png
Autotarra jonka sanoma puree!

Tutkiessani tätä internetin tietoväylää törmäsin tietoon, kuinka maatamme myydään tehokkaasti Venäläisille. Maatamme ollaan valmiita myymään muutamasta kopeekasta. Suomussalmi näyttää siinä oivallista esimerkkiä. Datsha.com sivustolla löytyy valtava määrä kiinteistöjä, joita julkeasti myydään ulkomaalaisille. Minusta siinä ei ole mitään isänmaallisuutta. Kaikki myydään rahasta lyhytnäköisellä politiikalla.

Sivustoa vieritettäessä alaspäin törmätään lopulta Suomussalmen kunnan laittamaan myynti ilmoitukseen. Karhulanvaaran historiallinen alue ollaan valmiita myymään Venäläisille. Suomen itsenäisyyden eräs ratkaisupaikka muistomerkkeineen päivineen, saa pian uuden omistajan ja silloinen kaplakka saa siinä lopullisen sinetin. Samaa linjaa noudatettaessa, kunta laittanee myös Raatteen sotamuseon myyntiin.

Elämäni tärkein työpaikka oli reilu 29-vuotinen palvelu Rajavartiolaitoksessa ja siellä itsenäisyyden asia muuttui todeksi. Jokainen päivä oli itsenäisyyden päivä ja sen mukanaan tuomaa vapautta oppi arvostamaan. Vapaus on tuonut mukanaan velvollisuuden puolustaa sitä ja siksi olen kokenut tärkeäksi pitää asiasta puhetta yllä. Kauppamiehet taitavat ehtiä myymään maamme, ennekuin veteraanit kuolevat sukupuuttoon.

Suomalaiset poliitikot ovat puhuneet maan tavasta, puhuttaessa maahamme pesiytyneestä korruptiosta. Liittyykö tähän valtiovallan hiljaisuuteen isänmaamme myynnissä, myös maan tapa?

Kevään vaaleissa, on jokainen äänestäjä itsenäisyyden asialla. Perussuomalaiset ovat tuoneet vaalikeskusteluun lauseen: Uskalla muuttaa mieltäsi!

Mitä jos..?

Avainsanat: valtauskonto, rahaliittohajoamassa, itsenäisyydenasiamurtumassa, isänmaallisuusalennusmyynnissä, otetaanoppiavenäjältä, muutamieltäsi