Satunnaiset kuvat

Tammikuun sinen hetki

Uusimmat

Blogin arkisto

159 Joulu

Torstai 23.12.2010 klo 23:30 - yrjöpoeka

Joulun alusviikko on ollut todella kiireinen ja olen saanut kohdata paljon ihmisiä ajeluilla Kainuussa. En ole järjestänyt mitään vaaleihin liittyviä tapahtumia, ihmiset tulevat juttusille hyvän joulun toivotuksin. Kaikissa tapaamisissa puheet ovat kääntyneet heti tulevaan vaalivuoteen. Ihmiset ovat todella tuskaantuneet median toitotukseen, missä Timo Soinia voi äänestää. Toisaalta Kainuulaiset ihmiset tietävät, millainen media meillä on. Jokainen tapaamani Kainuulainen tietää, että minua voi äänestää Oulun-vaalipiirissä. Tapaamiset ovat antaneet uskoa omiin kokemuksiini kesän ja syksyn ajalta. Tulevia eduskuntavaaleja ei voiteta suurella rahalla.

Paljon olen saanut vastailla Ylä-Kainuu lehdessä julkaistuun asunnonhaku ilmoitukseeni. Olen muuttamassa vaimoni kanssa kuntakeskukseen Ämmänsaareen ja asia on ollut hautumassa jo kaksi vuotta. Nyt joulun alla asia siirtyi siihen vaiheeseen, että asunnolleni löytyi ostaja. En ole aikaisemmin julkisesti hakenut asuntoa, koska en ole halunnut jäädä kahden asunnon loukkuun. Joulun aikana ja heti sen jälkeen on päätettävä, kuinka järjestän asumiseni. Tarkoitus on löytää asunto Tammikuun aikana.

Erityisesti on kysytty sitä miksi olen lähtemässä ylävesien metsistä? Ylävesien metsät ja vedet jäävät edelleenkin olemaan paikalleen. Tulen jatkossakin kulkemaan tutuilla, vuosikymmenten aikana rakkaiksi käyneissä maisemissa. Vaimoni yritys sijaitsee kuntakeskuksessa ja työmatka joka arkiaamu on erityisesti talvisin raskas. Teimme ratkaisun kaksi vuotta sitten, viimeisen lapsen lähdettyä kotoa. Oma elämäni ei ole muutoinkaan pelkkää metsissä samoilua. Ratkaisu helpottaa erittäin paljon myös minun itseni kulkemisia ympäri maakuntaa. Jokatapauksessa, minun on helpompi siirtyä ylävesien maisemiin, mikäli siltä tuntuu.

Näillä eväillä nyt mennään ja menemme samaa tietä yhdessä vaimoni kanssa. Minusta on erittäin hyvä ajatus yhdessä käyttämässäni lauseessa: Hyvät muutokset alkavat yhdestä askeleesta.

Paljon on ollut erilaisia poliittisia viestejä hallituksen suunnasta, jotka ovat tarkoituksella tuotettu ulos joulun alla. palaan muutamiin asioihin joulun jälkeen, nyt on aika rauhoittua meidän jokaisen. Huomiseksi olen saanut luvan hyvään ulkoiluun tutuissa metsissä. Joulun herkuille on annettava tilaa, vaimoni valmistamat ruokien tuoksu sekoittaa valmiiksi pääni.

Joulu on yhdessäolon aikaa ja sen päätyttyä tulee iloinen asia. Päivä pitenee!

hpim3574.jpg
Toivotan kaikille lukijoille Rauhallista Joulua!

Avainsanat: yrjöpuurunenonehdollaoulunvaalipiirissä, muuttoelämässä, hyvätmuutoksetalkavatyhdestäaskeleesta