Satunnaiset kuvat

Tenolaiset

Uusimmat

Blogin arkisto

043 Kevään merkit

Torstai 31.3.2016 klo 10:17 - yrjöpoeka

Tänään sataa vettä heti aamusta alkaen. Yön ajan pysyi lämpötila plussalla. Vesisade tuo mukanaan lintujen muuton. Heti aamusta alkaen pihapuissa on käynyt sirkutus ja järripeippojen jurraus. Harakat ja varikset pitävät omaa mekkalointia, kun tappelevat parhaista pesäpuista. Paras kevään merkki oli itseni kannalta eilen, kun sain pestä auton omassa pihassani. Samalla tutkailin jo kesärenkaita, josko pian saisi ne auton alle.

Itseäni harmittaa kovasti, kun jouduin jättämään matkaluistelun kesken. Tämä talvi oli muutoinkin hieman ongelmallinen. Rata saatiin kuntoon vasta tammikuun puolella. Ensimmäiset kokeilut reitillä sain tehtyä joulupäivien aikaan. Silloin se oli vielä huonossa kunnossa. Viimeiset kolme viikkoa se on ollut samanlaisessa kunnossa.

Kunnossapito ei ole toiminut kuten viimevuonna. Työn tekijät kyllä ovat melkein samat. Huono kunto masensi useita radan käyttäjiä lopullisesti. Epätasainen pinta oli vaarallinen ja sain nähdä useita kaatumisia. Osaltaan radan kuntoon vaikuttivat vanhemmat ihmiset, miehet ja naiset, jotka polkivat aamuisin ja iltaisin märän lumen radan pintaan kiinni. Jäljet jäätyivät pintaan ja niitä ei hiottu siitä pois.

Iceman.jpg
Rata oli välillä hyvässä kunnossa. 41 käyntikertaa ja 1390 km.

Aikuiset ihmiset kokevat heillä olevan oikeuden kulkea siitä veronmaksajina. Valitettavasti he aiheuttavat lisätyötä ja radan kunto heikkenee. Kaiken lisäksi heillä on kaksi jalankulkuväylää samansuuntaisina 200 metrin etäisyydellä. Niitä pidetään erittäin hyvässä kunnossa. Tämä aika on tuonut mukanaan itsekkäät ihmiset ja siinä parasta esimerkkiä nuorille näyttävät ikäiseni ja vanhemmat ihmiset. Ei pidä ihmetellä mistä nuoret ammentavat oppinsa.

Kevään merkkeihin kuuluu myös polkupyörän esille ottaminen. Oma pyöräni on palvellut minua sisätiloissa talven ajan. Laitoin sen vastukseen talvella kiinni ja olen pitänyt tuntuman yllä polkemalla sitä aina ennen saunomista. Puolentunnin/tunnin rivakka kampeaminen antaa sellaisen hien, että on mukava mennä sen jälkeen lauteille.

Turvapaikka keskuksia on nyt päätetty sulkea. Sulkeminen aloitettiin sieltä, missä on ollut kaikkein rauhallisinta. Poliisien mukaan ja heitä kuunnellaan, pienet paikat ovat liian kaukana poliisien avusta. Poliisien keskittämisen takia, ei omaa väestöä ole pakkosiirretty poliisien naapureiksi. Ainoa syy miksi esimerkiksi naapurikunnassa Hyrynsalmella on tarvittu virkavaltaa, on omien kantasuomalaisten häiriköiden poistaminen. Hyrynsalmen vastaanottokeskusken asuintiloihin tehtiin talvella ilotulitusraketti isku. Sen selvittely on jätetty ilmeisesti herran huomaan. Koska poliisi on kaukana. Matkaa 36 kilometriä.

Surullista on se, että nämä tulijat nostivat Hyrynsalmen syntyvyyttä nopeasti. Kesäkuun lopun jälkeen syntyvyys on vanhusten käsissä. Valitettavasti hautuumaata tarvitaan paljon enemmän. Sama ongelma on omassa asuinkunnassani. Ainoa paikka missä rakennetaan ja myllätään maata on hautausmaa. Lisätilaa tarvitaan, jotta suuret ikäluokat saadaan asialliseti loppuunkäsiteltyä.

Sitä ennen vastustetaan kaikkea sellaista, joka voisi lisätä syntyvyyttä.

Sitä ennen huolehditaan omista eduista. Minulla on oikeus tehdä mitä haluan.

Murjotetaan ja kuollaan pois.

Avainsanat: keväänmerkit, muuttolinnut, itsekkäätihmiset, hyrynsalmensyntyvyys

042 Peruspolitikointia

Maanantai 22.3.2010 klo 22:26 - yrjöpoeka

Viikonlopun aikana oli vuorossa piiritoimikunnan kokous, joka pidettiin Kontiomäellä Paltamossa. Kokouksen ykkösasiana olivat tulevat kansanedustajien vaalit ja ehdokkaiden nimeäminen jäsenvaaliin. En saanut edelleenkään kannatusta sille, että piiritoimikunta olisi suorittanut valinnan suoraan. Olen perustellut omaa kantaani juuri niin kuin puoluehallitus on toivonut, on otettava huomioon alueellinen tasapaino, sukupuolinen tasapaino ja mahdollisesti vielä sopiva ikäjakautuma. Osa vanhasta perusporukasta näyttää saaneen virtaa uusien mukaan tulijoiden tuoman voiman ansiosta. Hyvä näin! Mutta miksi niin moni haluaa olla mukana vaaleissa ehdokkaana? Mielestäni kansanedustajan toimeen pyrkivän on mietittävä omia mahdollisuuksiaan erittäin kriittisesti. Kansanedustajan vaali on henkilövaali! On muistettava, ettei pelkästään puolueen voiman kasvu riitä kasvattamaan äänimääriä niille, jotka eivät ole paljon ääniä ennenkään saaneet. En tietenkään ole paras neuvomaan asiassa, koska minäkin olen antanut suostumuksen ehdokkuudelleni jäsenvaaliin piirille. Demokratian nimissä on nyt jäsenistön tehtävänä tehdä se arviointi, mitä puolue edellyttää. Jäsenvaali suoritetaan ajalla 25.3 – 7.4.2010. Toivottavasti tehty työ palkitaan.

Eilinen kokous turhautti myös siksi, että piiritoimikunta ei toiminut kaikilta osin johdonmukaisesti. Yhdessä sovitut pelisäännöt eivät koskeneetkaan kaikkia! Käytin asiasta kokouksessa kipakoita puheenvuoroja ja ne eivät varmasti auta omaa ehdokkuuttani. Asia on kuitenkin itselleni tärkeä, en siedä vilunkipeliä missään muodossa. Puheenvuoroni A- ja B-luokan jäsenistä, sytytti osalla ryysyt tuleen, sanamukaisesti. Muutama vanhan kaartin miehistä pitää uusia tulijoita B-luokan jäseninä, koska uudet tulijat eivät välttämättä ole olleet syntymästään lähtien puolueen jäseniä. Tämän suuntaista keskustelua en halua jatkossa kuulla ja sen toin myös perustellusti kokousväelle tietoon. Jatkossa toimitaan yhdessä sovittujen pelisääntöjen mukaan ja säännöt koskettavat kaikkia. Ilman pelisääntöjä, voimme siirtyä hiihtelemään omia latujamme kuka minnekin ja minä tiedän minne - ylävesille!

Erityisen tärkeää tämä on nyt, kun piirin alaisuuteen ollaan perustamassa nuorisojaostoa. Nuorille meidän tulee olla esikuvina ja sen takia sovittujen pelisääntöjen noudattaminen on pidettävä kirkkaana mielessä. Mukana on jo nyt uusia koulutettuja ihmisiä ja he ovat liittyneet puolueeseen sen ohjelman takia. Sovituista pelisäännöistä poikkeaminen piiritoimikunnassa, antaa huonon esimerkin tavasta hoitaa yhteisiä asioita. SMP ajat ovat olleet ja menneet! Nyt rakennetaan yhdessä perussuomalaista puoluetta.

Piirin tekemä tiedote on blogin alla olevassa PerusS linkissä ja jäsenvaalin ehdokkaiden nimet. Piiritoimikunta poisti kaksi nimeä ehdokaslistalta äänestyksen jälkeen, eli Paltamon osaston esittämät Antti Kela ja Matti Puuronen. Kajaanin seudun esittämä Toivo Kyllönen vetäytyi jäsenvaalista pois, ilmoittaen keskittyvänsä Kajaanin kaupungin valtuusto työskentelyyn.

Tänään olen saanut nauttia ulkoilusta useita tunteja ja aurinko paistoi täydeltä terältä. Järripeipot ovat ilmaantuneet kotipihaan ja alakuloinen jarrittaminen kuului pihakuusikossa. Kevättä alkaa pukata!

Avainsanat: yhdistystoimii, jäsenvaali, uuttavirtaa, vallanjanoa, sovitutpelisäännöt, yhteistyössä, muuttolinnut