Satunnaiset kuvat

Oikeusaputoimisto

Uusimmat

Blogin arkisto

134 Jätettä ja menetettyä kunniaa

Torstai 2.5.2019 klo 15:02 - yrjöpoeka

Suomalaiseen vappuun kuuluu ns. picnic-juhlinta. Parhaiten se näkyy suurimmissa kaupungeissa. Syrjäseuduilla ihmiset ovat enemmän omissa oloissaan ja nauttivat syötävät ja juotavat siististi. Mikäli jotakin sotkua tulee, se siivotaan itse. Pääkaupunki Helsinki näyttää esimerkkiä siitä, että picnic-juhlijat maksattavat örvellystensä jälkien siivoamisen kaupungin asukkaiden veroista. Kaupungin työntekijät joutuvat todella ahkeroimaan, jotta ihmiset pääsisivät turvallisesti kulkemaan sotkujen ja lasin sirpaleitten seassa.

Minä en ymmärrä tätä. Miksi veronmaksajat antavat tämän tapahtua? TV- ja radiotoimittajat käyvät haastattelemassa näitä örveltäjiä. Mikseivät edes he kysy, kunka he aikovat siivota sotkunsa. Tästä on tullut tapa ja siihen on olemassa myös helppo ratkaisu. Kaupunki aitaa Kaivopuiston alueen silloin kun siellä aiotaan juhlia. Sisääntuloporteilla tulijoilta peritään maksu, jolla pystytään kattamaan siivoamisen kustannukset, esim. 30€/henkilö. Pitäisi siinä kaupungin laskentataitoisten luottamus- ja virkamiesten calcuraattoreiden raksuttaa. Joka tapauksessa tästä örvellyksestä aiheutuu myös muille tahoille huomattavia kustannuksia. Pelastuslaitos ja poliisi ovat siinä eturintamassa. Vappu on kerran vuodessa ja siinä ei yksi viisikymppinen tunnu missään. Örveltäjien velat tuntuvat pelkiltä saatavilta.

Toisenlaisen sotkun kohteena on uusi kansanedustaja Hussein al-Taee. Hän on sortunut omaan näppäryyteensä. Suomalaisen median lemmikkinä hän on saanut runsaasti palstatilaa ja kuvansa kaikkialle. Nykyaika on samalla armoton. Julkisuuden henkilön tietoja kaivellaan kaikkialla ja sieltä löytyvät takuuvarmasti kaikki ne nuoruudenkin synnit. Kaikkein varmimmin viimeisten vuosien tarinat. Lähdettyyään vaaleihin mukaan saivat sosiaalisen median tunkionkaivat tulta ryysyihin. Entiset tuttavat ja uudetkin alkoivat kysellä hänen peräänsä. Lopulta hänen oli tultava julkisuuteen anteeksi pyytelemään.

Katsoin A-studion lähetyksen, jossa toimittaja grillasi häntä. Hussein oli yllättävän rauhallinen ja selkeä sanainen. Viimeisin tieto on, että hän on joutunut sairaalaan hoidettavaksi. SDPn suunnasta viestitetään henkisen paineen käyneen kestämättömäksi. Sitä se varmasti on. Kullattu kertomus olikin feikkiä. Koska hän on arabi, on myös jotenkin ymmärtää millainen on heidän ajattelutapansa muista ihmisistä. Ensinnäkin uskonto, shiiat ja sunnit ovat toistensa kurkussa heti kun silmä välttää. Julkisille homoille heillä on pikatuomiot. Siksi siellä eivät sateenkaariliput liehu. Juutalaiset ovat arabien mielestä hävitettävä maan päältä. Eivät nämä totuudet maata muuttamalla häviä.

Arabeilla on aina joku vihattava kohde. Ollut aikojen alusta asti ja siinä ei loppua näy. Myös heidän kielenkäyttönsä on suoraa ja mutkatonta näistä heille vihamielisistä ryhmistä. Kaiken lisksi he ovat erittäin hanakoita tarttumaan aseeseen ja aloittamaan suoran toiminnan. Arabien mieskulttuuri on länsimaiden mielestä raakaa. Otan yhdeksi esimerkiksi kunniamurhat. Kukaan länsimaalainen ei voisi kuvitella surmaavansa perheenjäseniään kokemansa häpeän takia. Ilmeisesti arabeilla vain miehet tuntevat häpeää.

Nyt Hussein al-Taee on törmännyt länsimaiseen käytäntöön. Kaikki puhuttu ja kirjoitettu säilyy ja se otetaan todesta. Lopuksi oikeuslaitos kertoo viimeisen sanan. Onko toisten kunniaa häväisty ja miten se sovitetaan.

Häneltä voisi kysyä; muuttuuko ihminen ja mihin suuntaan.

Avainsanat: vapunjuhlinta, picnicörvellys, kaisaniemenpuisto, husseinal-taee, muuttuukoihminenjamihinsuuntaan

101 Muuttuuko ihminen

Torstai 26.4.2018 klo 10:04 - yrjöpoeka

Muuttuuko ihminen ja mihin suuntaan, sanotaan laulussa. Yksi on ainakin varmaa. Väyrynen ei muutu. Nyt hän julkisesti lisäsi saagaansa koston, kun kertoi tulevansa eduskuntaan kostamaan keskustalle. Ei aivan näillä sanoilla, mutta asia tuli selväksi. Lisäksi hän oli ottamassa Kansalaispuolueen hallintaansa ja ryhtyvänsä johtamaan sitä. Hänet on toki siitä erotettu ja hän on siitä julkisesti myös itse eronnut.

Muuttuuko media ja mihin suuntaan voisi myös kysyä. Miksi media menee tähän halpaan ja lähettää toimittajat tällaisen mieletään selkeästi nyrjähtäneen ihmisraukan pompoteltavaksi. Ilmeisesti medialla ei ole muita tärkeitä uutisia mistä kirjoittaa. Media on sadassa vuodessa palannut juurilleen. Se haluaa mässäillä ruumiilla ja kaikilla hirveyksillä. Se haluaa tuoda ihmismielen kaikki puolet meidän katsottavaksi. Tänään se tapahtuu reaaliajassa. Varmaan media olisi haukkana paikalla, jos meillä suoritettaisiin julkisia mestauksia.

Väyrysestä kertovat jutut ovat sitä. Mestauksia. Narsistin ja mieleltään horjahtaneen julkista mestausta. Kohde vain sitä ei enää ole pitkään aikaan ymmärtänyt. Olen odottanut pitkään ja aivan turhaan, että sivistynyt kansakunta ei alentuisi tällaiseen. Ihmisten yksityisyydelle on olemassa rajat, mutta media ei sitä enää ymmärrä. Media on muuttunut ja todella huonoon suuntaan. Kaikki huutavat, haluamme nauraa lisää tämän ihmisen kustannuksella. Toivottavasti seuraavissa vaaleissa äänestäjät edes huomaavat tämän ja jättävät Väyrysen vanhenemaan rauhassa. Minä en jatkossa kirjoita mitään. Eilinen lähetys oli viimeinen pisara.

Kolmanneksi voisi kysyä, muuttuuko hallitus ja mihin suuntaan. Hallituksen linja on entinen ja suunta ei muutu. Hallituksen tavoitteena on ollut muuttaa perustuslakia omien tarkoitusperiensä mukaiseksi. Tähän asti sadanvuoden ajan hallitukset ovat kunnioittaneet perustuslakia ja tehneet sen mukaisia lakiesityksiä. Tämä lisäksi hallitus on sulkenut korvansa asiantuntijoiden lausunnoilta. Asiantuntijat ovat sotelakien käsittelyä varten pyytäneet, että vielä pitäisi muutamia ”pikku” yksityiskohtia varmentaa EU:sta.

Muuttumaton hallitus on sulkenut korvansa ja uskoo omaavansa jumalaisen kyvyn lakien hallintaan. Tähän kykyyn eivät aivan kaikki kansanedustajat sentään usko ja siitä tämä on oivallinen esimerkki. Suomessa olisi syytä jatkossa miettiä vakavasti riippumattoman perustuslaki tuomioistuimen asettamiseksi. Suomi on täyttänyt sata vuotta ja nyt olemme menossa anarkiaan, kun hallitusta eivät enää sido edes perutuslain pykälät. Jatkuvaa pään hakkaamista seinään puolustellaan sillä, että tämä hallitus tekee ja heti ei tule ihan valmista. Mutta korjataan sitä mukaa kun ongelmia tulee.

Aivan uskomattoman typerää tekstiä. Tätä olemme saaneet kuulla erityisesti sotelakien valmistelun aikana. Yksittäisen ihmisen kannalta tämä on kammottavaa ajattelua. Sote koskettaa meitä kaikkia. Ajatellaan tilannetta, jossa kansalainen törmää epäkohtaan sotepalveluissa. Hän joutuu käynnistämään prosessin joka maksaa. Siitä alkaa vuosien prosessi lukuisine mietintöineen ja pohtimisineen, miten lakia korjataan. Kansalainen ehtii siinä välissä kuolla. Hallitus on ainakin antanut ahneudelle ja typeryydelle uudenlaisen määritelmän.

Tyhmä kuin Sipilän hallitus.

Avainsanat: muuttuukoihminen, kostajaväyrynen, ajoneuvokohtainenliikennevirhemaksu, sakutimonen, hallitushakkaapäätäperustuslakiin, tyhmäkuin