Satunnaiset kuvat

Hopeaa rajan takaa

Uusimmat

Blogin arkisto

116 Roskalehdistö

Tiistai 25.8.2020 klo 12:44 - yrjöpoeka

Suurin osa suomalaisista pitää MV-lehteä pohjanoteerauksena. Sellaiseksi lehti onkin tarkoitettu aivan tietoisesti. Lehden perustajat tiesivät, että osa ihmisistä uskoo kaiken mikä on kirjoitettu. Lisäksi osa ihmismassasta ei luota koskaan olemassaolevan hallituksen viestintään, eikä myöskään verovaroilla rahoitettuun YLEen. Näille ihmisryhmille riittää se, että kirjoitettu juttu tekee olemassaolevasta faktasta aivan omat johtopäätökset. Hyvin pian nämä ihmisryhmät jakavat täytenä totuutena lehden kirjoituksia. Heille pääasia on, että joku kirjoittaa toisenlaisen totuuden.

MV-lehti aloitti suomalaisessa mediassa kokonaan uuden aikakauden. Tänään jopa YLE on alkanut toistaa sellaisia uutisia, jonka faktoja ei ole tarkistettu. Tänään YLEle riittää se, että jokin muu media on sen jo julkaissut. Iltapäivälehdet ovat jo sisällöltään MV-lehden tasolla. Toimuksissa ymmärretään klikkauksien määrät ja siihen, kuinka ahkerasti lukutaidottomat jakavat lehtien julkaisemia ”uutisia”. Näitä uutisia julkaistaan tarkoituksella ja tänään tarkastelen erästä sellaista. Sanna Marin on iltapäivälehdille tänään sellainen kohde, jota yritetään kampittaa kaikin mahdollisin tavoin.

Otan yhden esimerkin. Sanna Marin oli median haastaeltavana. Siinä hän kysyttäessä ilmaisi arkisesta suomalaisesta tavasta, jonka hän suorittaa itse. Hän ilmoitti olevansa ylpeä siitä, että hän pääministerinä voi mennä kotiinsa ja aloittaa viikkosiivous vessan pesulla. Siis aivan normaaleja rutiineja kaikissa suomalaisissa perheissä viikoittain ja myöskin päivittäin. Samassa yhteydessä hän myös ilmaisi kuinka turvallista Suomessa on, presidentti voi kulkea julkisissa kulkuneuvoissa ja käydä asioimassa kaupassa. Minäkin olen ylpeä aivan samoista asioista. Vaikka olenkin mies, myös minä siivoan aivan normaalisti viikoittain. Useimmiten teemme sitä vaimoni kanssa yhdessä.

Mitäpä media tästä sanoi? Ilta-Sanomien toimittaja repäisi jutun, jossa Sanna Marinia syytettiin siitä, että hän suomalaisten pääministerinä itse siivoaa kotinsa. Jutussa väitettiin, että Marin estää suomalaisten siivoajien elämisen tällä teollaan. Siivoaminen muuttuikin syytökseksi, jolla yritettiin osoittaa Marinin olevan pihi ja hyväpalkkaisena hänen tulisi työllistää naisvaltaisia aloja. Tämän tason journalismi upposi persuväkeen kuin häkä ja kokoomuslaiset eivät ole jääneet pekkaa pahemmiksi. Hirveä huuto kuuluu sosiaalisessa mediassa, että pääministerin olisi syytä hävetä.

Kokoomuksen Kain Mykkänen on tästä virkistyneenä julistanut, että hallitusohjelma on nyt kirjoitettava uudelleen. Tässä on pieni ongelma. Kokoomus ei ole hallituksessa. Ilmeisesti kokoomuksen kesäkokouksessa useat läsnäolijat kuvittelivat olevansa edelleen hallituksessa. Pitäisiköhän joidenkin tarkistaa lääkityksensä? Jotkin nuoremmat kokoomuksen kannattajat ovat myös julistaneet, että ”SDP ulos hallituksesta”. Näyttää aivan siltä, että koronavirus on sekoittanut kokoomuksen poliitikot.

Ilta Sanomat on nyt osoittanut olevansa naisvihamielinen. Mikäli päämisterinä olisi mies ja ilmoittaisi itse siivoavansa vessansa, häntä pidettäisiin sankarina. Miestoimittajat eivät taatusti syyllistäisi miestä vessan siivouksesta. Onneksi naisten määrä äänestäjinä on edelleen kasvussa. Päättäjiksi on jatkossakin tungosta naisista. Vanhat miespuoliset jäärät voivat vain vuodattaa tuskaansa iltapäivälehtien miestoimittajille.

Miesten kannattaisi siivota vessat itse. Iltapäivälehdet tekisivät hänestä sankarin.

Avainsanat: mvlehti, iltapäivälehdet, sannamarin, vessansiivous, sovinismi

241 Maalittaminen ja sananvapaus

Lauantai 2.11.2019 klo 20:48 - yrjöpoeka

Suomalaiseen kielenkäyttöön on luikerrellut uusi sana maalittaminen. Tätä maalittamista on käyttänyt MV-lehti, lehden päätoimittaja Ilja Janitskin ja Venäjän vasalli Johan Backman.. Venäläisten käyttämistä vaikuttamis keinoista kirjoittanut YLEn toimittaja Jessica Aro koettiin lehdessä hankalaksi ja siksi nämä edellämainitut aloittivat törkykampanjan Aro kohteenaan. Nyt istuu hovioikeus ja syytettyjen penkillä istuvat Ilja Janitskin ja Johan Backman.

Maalittamista on käytetty myös tuomareita kohtaan, yksittäisiä poliiseja kohtaan ja muita, joiden koetaan olevan vaarallisia edellämainituille sekä muille äärioikeiston ryhmille. Sosiaalisen median ansiosta tämä on nykyisin helppoa ja yhteyden saaminen on helppoa törkyä tuottaviin ryhmiin ja yksilöihin. Se tapahtuu sekunneissa ja kampanjat alkavat välittömästi. Kohteiden sähköpostit peitetään tukkoon roskaviesteillä. Viesteissä kerrotaan myös, että ”he” tietävät missä asut ja tietävät kaiken sinusta. Uhkauksia ja roskaposti tulvaa kohdennetaan myös kohteiden perheisiin.

Oikeusministeri Anna-Maija Henriksson on ryhtynyt toimiin ja eduskuntaan tuodaan lakialoite, jossa halutaan suitsia virkamiehiin kohdistuvan vihapuhekampanjat ja myös maalittaminen. Some-aika on tuonut esiin sellaisia uhkamuotoja, joista ei aiemmin edes tiedetty. Siksi on paikallaan, että ajantasainen lainsäädäntö pystyy puuttumaan toimintaan. On takuuavarmaa, että toiminnat muuttavat muotoaan ja vastaava tapahtuu vaikka laki astuisi voimaan. Suomi on muuttunut ilmapiiriltään rajusti juuri some-ilmiön takia.

Suomessa luotetaan poliisiin ja myös riippumattomaan oikeuslaitokseen. Näiden toiminta on turvattava ja on tehtävä selväksi, ettei oikeuslaitoksen ja virkamiesten häirintää suvaita. Pidän välttämättömänä, että lakiin kirjataa heti ankarat sanktiot. Sakko ja päänsilitys ei tänä päivänä ääriryhmiä liikuta. Jokaisesta vihapuhe ja maalittamisesta tulee seurata ehdoton vankeusrangaistus.

Olen yrittänyt seurata eri poliittisten ryhmien kannanottoja aiheeseen liittyen. Puolueet ovat yllättävän yksimielisiä siitä, että laki tarvitaan. Tähän on yksi poikkeus ja sen kertojina perussuomalaiset. Heille tästä on tullut sananvapaus asia. Tuntuu uskomattomalta, että oikeuslaitokseen ja tuomareihin kohdistuva vihapuhekampanja ja maalittaminen on perussuomalaisille sananvapauteen puuttumista. Puolue joka käyttää suomalaisuutta, lippua ja leijonaa kun he puhuvat isänmaallisuudesta. Poliisi ja suomalainen oikeuslaitos ovat yksi erittäin tärkeä osa tämän päivän suomalaisuutta. Lippu ja leijona kuuluvat näkyvästi juuri heille.

Perussuomalaiset ovat jatkuvasti valittaneet sitä, että heidän sananvapauttaan rajoitetaan. Tämä on uusi osoitus puolueen ja sen kannattajien mukanaolosta vihapuhekampanjoinnissa. Tämä on oma olettamukseni ja se perustuu puolueen johdon ja kansanedustajien käyttämiin puheenvuoroihin sananvapaudesta. Sen vielä ymmärrän kun he keuhkoavat maahanmuutosta, mutta sitä en, että he haluavat sanavapauden nimissä maalittaa oikeuslaitosta ja poliisia.

Persut pitävät lakia sensuurina, joka estää heidän vihapuheensa (sanavapautensa). Odotan mielenkiinnolla eduskunnan käsittelyä lakiin liittyen.

Uhriutujat ovat jo viittansa repineet ja tomua päällensä viskoneet.

Avainsanat: vihapuhejamaalittaminen, mvlehti, iljajanitskin, johanbackman, suomenuutiset

220 Viholliskuvaa rakentamassa

Perjantai 19.10.2018 klo 17:45 - yrjöpoeka

Ei uskoisi että meillä Suomessa jokin taho rakentaisi viholliskuvaa muista kansalaisryhmistä. Hupparihörhöt ja MV-lehti olivat ensimmäisinä rakentamassa viholliskuvaa ja onnistuivat siinä todella hyvin. Suomesta todella löytyy sellaista sakkia, joille ei tarvitse kuin osoittaa suunta. Sen jälkeen he kyllä hyökkäävät aivan sivullisten kimppuun. MV-lehti osoitti suoraan viholliset ja nimesi heidät. Nyt heidän sotansa on ainakin lyhyeksi aikaa lopussa, kun oikeus mätkäisi pahimmille pukareille linnatuomioita. Toivottavasti oikeuden pyörät jatkavat kulkuaan ja seulovat hörhöjen sakista kaikki tappotuomioita jaelleet tuomiolle.

Ilja Janitskin ja dosentti Bäckman keulakuvina saivat ansionsa mukaan. He saivat seuraajat todella hurmokseen ja vaatimaan kohteille niskalaukauksia. Nämä Putinin suosiota nauttivat hörhöt pitäisi lukikta pimeään maakuoppaan mätänemään loppuiäksi. Se saisi useimmat kannattajat miettimään, minkä aatteen perässä kannattaa juosta. Tämä viholliskuvien luominen ei varmasti poistu, ellei todella rajusti nosteta rangaistusasteikkoja. Pohjoismainen vastarintaliike lakkautettiin, mutta samantien ryhdyttiin perustamaan uusia aivan samankaltaisia järjestöjä. Samat pellet uhoavat eri nimien takana. Aate ja viholliskuva säilyy takuuvarmasti. Seuraavana itsenäisyyspäivänä tulemme taas näkemään, kuinka poliisi suojelee näiden pelleporukoiden marsseja.

Suomi on muuttunut näiden pelleporukoiden aikaansaamien mielikuvien luomisen takia. Sipilän hallitus jatkaa juuri tällä samalla linjalla. Hallituksen ministereiden ja kansanedustajien suulla puhutaan avoimesti kapinoinnista. Kapinoinnista syytetään rauhallisia ay-järjestöjä. Hallituksen aloittamaa linjaa jatkavat sitten maakuntien satraapit. He aivan avoimesti kirjoittavat sosiaalisessa mediassa samoilla sanoilla ammattiliittojen jäsenistä ja erityisesti liittojen johdosta. Koska näillä seuraajilla on usein puutteita ilmaisukyvyissä, he puuttuvat hyvin nopeasti henkilöiden ulkoiseen olemukseen. Sanojen puuttuessa puheet muutuvat likaisiksi.

Suomessa on puhuttu viimevuosina eriarvoisuudesta eri kansalaisryhmien kesken. Hallituksen aloittamalla linjalla ei kansakunta ainakaan eheydy. Ay-liikkeellä on oikeus tarvittaessa käyttää järjestövoimaa asioidensa ajamiseen. Mikäli kepupäämisteri ei tätä jaksa ymmärtää, hän maalaa koko puolueensa todella pitkäksi aikaa kulkemaan aitovierillä. Hyväosaisen Sipilän johdolla hyväosaiset kepusatraapit ovat ajaneet Alkiolaiset sinne kuuluisaan perunakellariin. Viimeistään kevään vaalien jälkeen tulee aika, että perunakellariin survotut nousevat kapinaan Sipilän johtamaa politrukkikoneistoa vastaan. Siinä vaiheessa Paavo Väyrynen ilmaantunee keskustan pelastajaksi.

Näissä molemmissa mainitsemissani ryhmissä on yhteneväisyyksiä. MV-lehti sai aikaan sen, että tavallinen väestö oli hiljaa. Sipilän toiminta hallituksessa on aivan samankaltaista. Uskolliset soturit huutavat totuutta niin, että muut hiljentyisivät. Ay-liike oli hiljaa kauan. Nyt tuli sen vastaisku ja se ei enää hiljene. Sipilä ei ilmeisesti joudu käräjille viholliskuvien luomisesta. Se olisi kyllä oikeus ja kohtuus. Vihan lietsonta suomalaista järjestäytynyttä ay-liikettä vastaan täyttää hyvin kriteerit syrjinnästä ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Sipilä, Soini ja Orpo saavat lopulta tuomion. Sen aika on keväällä.

Avainsanat: mvlehti, iljajanitskin, dosenttibäckman, viholliskuva, kiihottaminenkansanryhmäävastaan, juhasipilä

013 Valoa näkyvissä

Perjantai 13.1.2017 klo 20:04 - yrjöpoeka

Täältä periferiasta on selkeästi näkynyt, että roskalehdillä (iltapäivälehdet) on selkeä ajojahti menossa pääministeriä kohden. Tätä roskaa on YLE erittäin ansiokkaasti tukenut ja siinä on ollut poliittinen vivahde. Pikkuhiljaa alkaa valoa näkyä myös näkyvien politiikkojen kirjoituksissa. Viimeisimpänä tunnettu vihreä Osmo Soininvaara. Hänet on tunnettu erityisesti älykkyydestään ja luettuani hänen kannaottonsa, voin täysin yhtyä hänen näkemyksiinsä.

Toivoisin saman ajattelun ja järjen valon löytyvän pikkuhiljaa muiltakin oppositiopuolueilta. Tiedän kyllä sen, että politiikot eivät voi vastustaa kiusausta liittyä kuoroon, joka vaatii pääministerin eroa. Elleivät itse huomaa sitä, niin taviskansa kyllä huomaa ja on jo huomannut. Kevään vaalit lähestyvät kovaa vauhtia ja voin hyvin ennustaa sen, että keskusta saa listansa vankoilla tukialueilla heittämällä lävitse. Näin siinä aina käy, kansa siirtyy sorretun puolelle.

En ole, enkä tue kepun kaikkea politiikkaa, mutta tässä pääministeri asiassa olen kohun alusta asti nähnyt vedätyksen makua. Jahti on koko ajan muuttunut entistä vastenmielisemmäksi. Olen kirjoittanut jo aiemmin, että MV-lehti häviää iltapäivälehdille tunkiokirjoittelussa. Käy vielä niin, että lopulta tämä netissä luettava roskalehti onkin Suomen luotetuin. YLE on todella pahasti sotkenut nyt itsensä ja siinä arviossa en ole yksin. Todennäköisesti eräs puolue on samaa mieltä.

The Ruthless Raja hiihtotapahtuma lähestyy. Valmistelut ovat edenneet jo pitkälle ja vielä on valmistelutyöryhmällä yksi palaveri, jossa katsotaan koko organisaation tila. Hiihtotapahtuma alkaa 4.2 klo 08.00 alkaen. Hiihto sujuu perinteisellä tavalla. Pisin matka on 150 km. Lähtö Kuusamon puolelta Iivaaran Eräkartanosta. Etappeina Hossa – Martinselkosen Eräkeskus ja viimeinen Raatteen talvisota museo. Toivottavasti ilmojen haltija suosii sopivalla lämpötilalla ja luistavalla kelillä.

Lisätietoa löytyy täältä: http://endurancekainuu.fi/ ja myös facebookista meidät löytää, https://www.facebook.com/theruthlessraja

Tästä hiihtotapahtumasta odotan tulevaisuudessa paljon. Ultramatkojen suosio on kasvussa ja tämä on olosuhteiltaan kaikista muista poikkeava ja myös tapahtuman pitopaikka itärajan läheisyydessä tuo siihen oman mausteensa. Hiihdon lisäksi mukana on fatbike (läskipyörä) pyöräilijöiden toivomuksesta 50 km pätkä pyöräilijöille, välillä Iivaara – Hossa. Tapahtuman jälkeen näemme mihin se jatkossa johtaa.

Ilmoittaudu ihmeessä mukaan jos tuntuu siltä, että virtaa kinttaissa riittää!

Avainsanat: osmosoininvaara, iltasanomat.iltalehti, mvlehti, theruthlessraja, endurancekainuu

011 On se rankkaa

Torstai 12.1.2017 klo 10:37 - yrjöpoeka

Olen seurannut usean vuoden ajan päivälehdistön kehitystä ja se päihittää MV-lehden mennen tullen. MV-lehti tunnetaan sosiaalisessa mediassa totuutta häveliäästi käyttävänä mediana ja välillä aika räävittömänä. Suomessa sitä vieroksutaan ja pidetään kummajaisena. Ulkomailla tällaisia medioita on ollut jo kauan ja yleisöä sille aina löytyy.

Käytän iltapäivälehdistä esimerkkeinä Iltasanomia ja Iltalehteä. Jokaisessa lehdessä on tietysti kansilehdellä joku tuntematon vähäpukeinen nainen tai tyttönen. Otsikot lupaavat, että nyt on kuumaa. Kaunotar paljasti melkein kaiken, katso kuvat. Lehtiä myydään naisten paljailla pinnoilla. Naiset ovat  kaikki tyhjätaskuja ja täysin kouluttamattomia, mutta vartaloa piisaa. Nämä tyttöset liitetään aina kilpa-autoilijoihin ja jääkiekkoilijoihin.

Lehdet ovat täynnä näitä juttuja vuoden jokaisena päivänä. Täysin tyhjänpäiväisiä tarinoita täysin tuntemattomista tyhjätaskuista. Kuten tänäänkin saan lukea jostakin Janni Hussista. Raukka on menettänyt rahaapullistelevan jääkiekkoilijan ja nyt yksinoikeudella jakaa haastatteluja jätetyksi tulemisesta. Nyt on rankkaa, usko ja toivo on mennyttä. Julkisuus takaa sen, että pian joku toinen rahapussin omaava saa lohduttajan roolin. Lehti julkaisee sitten jutun onnea hehkuvasta Jannista.

Naisia ei heidän oman mielipiteensä mukaan saa esineellistää. Tarkoittaa suomeksi sanottuna sitä, että he itse saavat sen tehdä. Kaiken lisäksi kaikki haluavat kilpailla kauneudessa ja nuoret naiset havittelevat tulevansa julkuiksi. Kasvoiksi jonkun raharikkaan jääkiekkoilijan kainalossa. Kuvitelkaa miltä kuulostaa lauseet: ”Lentoemännästä formulavaimoksi! Formulavaimo Minttu edusti tyylikkäänä varikolla.” Uutisen mukaan formulavaimous on ammatti, sitä tuossa mietin mitä se varikolla edustaa? Ilmeisesti niukkaa pukeutumistaan.

Nämä ilmiöt kasvavat vuosi vuodelta ja edustavat iltapäivälehtien tärkeimpiä uutisia. Naiset ovat tämän esineellistämisen hyväksyneet ilman suurempia mutinoita. Saan varmasti tukkapöllyä tästä, koska sitä ei saisi sanoa julkisesti. Naiset ovat esineitä, joilla koristellaan paksun lompakon omistavien kainaloita.

On siellä iltapäivälehdissä myös muitakin uutisia. Siitä olemme saaneet esimakua viimepäivinä pääministeri Sipilän omaisuuden vatvomisen parissa. Lisäksi toimittajia kiinnostaa Sipilän sukulaisten ihmeellinen onnistuminen yrittäjinä. Juuri kuuntelin radion uutisia Sipilän vierailusta tänään Puolassa. Uuutisten mukaan siellä keskustellaan myös liikeasioista ja kaupasta. Varmaan vuoden päästä iltapäivälehdissä on sensaatiouutisena tarina Sipilän sukulaisten saamista yrityskaupoista.

Näissä uutisoinneissa iltapäivälehdet kampittavat MV-lehden. Totuutta käytetään häveliäästi ja hyvin paljon painoa laitetaan erilaisille vihjailuille. Sellaiset uppoavat otsikoita lukeville kansalaisille täytenä totuutena. Heti kun vihjaileva uutinen on julkaistu, astuvat areenalle muut julkiset mediat ja YLE etunenässä. Eilisen illan aikana YLE julkisti oikein kalenterin, mihin oli kronologisessa järjestyksessä laitettu esille kaikki uutisoinnit aiheesta.

Sosiaalisessa mediassa kansa sitten tykkää ja jakaa sitä. Jokainen haluaa kertoa, kuinka hän on aina tiennyt Sipilän olevan varsinainen ketku ja kelmi. Kerää yritystoimillaan liikaa rahaa. Ja ne sukulaiset. Ei sellaista voi hyväksyä.

Oppositiojohtajista en viitsi sanoa mitään. Raadonsyöjiä ovat he.

Avainsanat: mvlehti, iltapäivälehdistö, formulavaimo, naistenesineellistäminen, raadonsyöjiä

009 Hyödylliset idiootit

Lauantai 16.1.2016 klo 16:00 - yrjöpoeka

Viimevuoden loppupuolella aloitin kaverilistani siivouksen facebookissa. Siivouksen lähtökohtana oli se, kuinka paljon siivottavat olivat jakaneet MV-lehden ja vastaavien trolli lehtien ns. uutisia. Väsyin totaalisesti jatkuvaan negatiiviseen informaatio tulvaan. Olen jatkanut samalla linjalla.

Vuoden 2011 vaaleissa olin ehdokkaana ja kantavana teemana oli: Tätä maata ei myydä eikä vuokrata. Lause tuli siitä, että olin seurannut tiiviisti venäläisten maakauppoja. Kukaan ei tuntunut olevan kiinnostunut asiasta ja kauppoja perusteltiin milloin milläkin. Kaupan kohteet olivat jostakin kumman syystä jatkuvasti sellaisia, että niillä oli tärkeä merkitys oman maan puolustukselle ja turvallisuudelle.

Silloin oli vallassa vielä sellainen sukupolvi, joka luuli vastakkain asettelun ajan olevan mennyttä. Nyt olemme nähneet, että juuri Venäjä ajaa vastakkainasettelua. Venäjän karhu on edelleenkin se, jota kaikkien suomalaisten pitäisi kavahtaa. Sodankäynnin muodot ovat muuttuneet. Yhden esimerkin näimme viime vuoden puolella Ukrainassa. Venäjä miehitti yhden osan Ukrainaa pienillä vihreillä miehillä.

Nykyaikaiseen sodankäyntiin kuuluu myös informaatio sodankäynti. Vanhan Neuvostoliiton aikana se oli tökeröä, mutta riittävän usein toistettuna tepsi ainakin omaan väkeen. Samoin se tepsi myös osaan suomalaisia. Neuvostoliitto nimitti sitä joukkoa hyödyllisiksi idiooteiksi. Nyky Venäjä jatkaa samoilla linjoilla. Jatkuvalla syötöllä tökeröä prapagandaa omalle väestölle ja väestö lopulta uskoo.

Venäjä hyödyntää naapurimaidensa hyödyllisiä idiootteja sosiaalisessa mediassa. Suomessa näitä tuntuu löytyvän runsain mitoin. Niinsanottujen vaihtoehto lehtien sanomana on tarjota lukijoille toisenlainen totuus. Totuus joka ei ole riippuvainen valtiokoneiston tuottamista uutisista. Tämä trollaus on onnistunut. Näiden medioiden lukijat uskovat salaliittoihin, joiden tuottajina on YLE ja valtion virkamieskunta. Idiootit todella uskovat näiden trolli lehtien toistoihin.

Kaikkein uskomattominta on se, että idiooteiksi tunnustautuu trolli uutisten jakajina tunnettuja kansalaisia. Erään puolueen kannattajissa heitä on sitten pilvin pimein. Kummallista on vielä sekin, että nämä ihmiset tunnustautuvat isänmaallisiksi ihmisiksi. Suomen lippua kannetaan ja leijona tunnusta pidetään valkoisen rodun jumalana. Samalla kun tunnustetaan uskoa trolli lehdistön aatteille, tunnustetaan uskoa Venäjälle.

Mitä useamman suomalaisen pää saadaan tällä hölynpölyllä pyörälle, sitä parempi - ainakin Venäjän propagandisteille.

Neuvostoliiton voiman päivinä kommunismille myönteisiä länsimaisia intellektuelleja oli tapana kutsua hyödyllisiksi idiooteiksi.

Meidän aikamme hyödyllisiä idiootteja ovat MV-lehden propagandan hyväuskoiset levittäjät.”

Edellä oleva lainaus on Kauppalehden uutispäällikkö Mikko Metsämäen kirjoituksesta ko.lehdestä.

Taidatko sen paremmin sanoa.

Avainsanat: negatiivineninformaatio, mvlehti, hyödyllisetidiootit