Satunnaiset kuvat

Nainen elämässäni

Uusimmat

Blogin arkisto

102 Vaipua maanrakoon

Perjantai 2.9.2016 klo 18:01 - yrjöpoeka

Olin mukana eräässä virkamiesten ja kuntien johtavien luottamusmiesten ja -naisten yhteispalaverissa. Yleensä puheenvuoron saanut puhuu tiukkaa asiaa. Nyt sain kuunnella yhdeltä osanottajalta oikean saarnan, jossa oli julistuksen makua. Puhuja puhui aivan kuin puhuisi omille äänestäjilleen. Sitä oli vaikea naama peruslukemilla kuunnella. Oli todella vaivaantunut olo.

Seurasin eilen mielenkiinnolla päivän tärkeintä uutista, hallituksen ensivuoden budjetin julkistamista. Sitä seuratessa minulle tuli jälleen erittäin vaivaantunut olotila. Ulkoministeri Soini aloitti toiseksi suurimman puolueen puheenjohtajana oman puolueen asioiden käsittelyllä. Suomi välillä vihreitä ja vasemmistoliittoa. Niitä saa ja pitääkin suomia, mutta areena oli nyt totaalisen väärä. Jos ette kerro kenellekään, minua suoraan sanoen hävetti katsoa ja kuunnella oman puolueeni puheenjohtajaa.

Itse olen politiikassa oppinut sen, että on puhuttava tiukasti asiaa. Pysyttävä aiheessa. Omasta itsestä ei kannata puhua. Toisia poliittisia ryhmiä on kunnioitettava virallisissa tilaisuuksissa. Vaalitilaisuudet ovat asia erikseen, siellä voi suomia vastustajiaan äänestäjille. Nyt nämä kaksi esimerkkiä saivat minut tuntemaan otsikon tavoin. Halusin vaipua maanrakoon. Häpeästä.

Maailman tilanne on kaikin tavoin sekaisin. Vielä kesän alussa Venäjä ja Turkki olivat avoimen konfliktin partaalla. Erityisesti sen jälkeen, kun Turkki ampui alas venäläisen hävittäjän. Nyt aivan yllättäen maat kehuivat toisiaan ja sopu on mitä parhain. Jostakin kumman syystä mieleeni tulee toisen maailmansodan alusajat. Silloinen Neuvostoliitto solmi yllättäen ystävyys sopimuksen Saksan kanssa.

Vahva Turkki Venäjän etelälaidalla islamvaltiona ei innosta Venäjää. Venäjä pitää omien rajojen kupeessa kovaa komentoa pienille islam-uskoisille valtioille. Sotaa käydään tarvittaessa. Olisiko Venäjän oppikirjoissa luku, millä ja miten vaikutaan ja hidastetaan uuden mahdin kasvua lähipiirissä? Sotaisa ja rauhaton Turkki itsevaltaisen johtajan Erdoganin johtamana, ei varmasti Kremlin itsevaltaista johtajaa rauhoita. Yhtymäkohdat Neuvostoliiton ja Saksan yllättävään sopimukseen ovat samansuuntaisia.

Turkin ja Venäjän lähestyminen voi tuoda myös meille tulevana talvena pakolaisvirran. Mikäli Euroopan kaakkoisraja saadaan tukittua, pakolaiset etsivät uutta reittiä Eurooppaan. Suomella on hyvin muistissa viimetalvi ja turvapaikanhakijoiden virta Venäjältä. Mikäli Turkki ei saa viisumivapautta, se voi toteuttaa uhkauksensa uudesta pakolaistulvasta.

Minä näen selkeänä uhkana sen, että nämä kaksi itsevaltaista johtajaa päästävät pakolaistulvan tulemaan Venäjän kautta Suomen kaakkoisrajalle. Viimetalvena Venäjä ilmoitti, ettei se voi estää ihmisten matkustamista. Kaikenlisäksi Venäjä haluaa vaikuttaa Suomen politiikkaan ja poliitikkoihin. Suomessa on aina ollut niitä, jotka nuoleskelevat itäistä naapuriamme. Heitä nimitetään myöntyväisyysmielisiksi.

Sillä taas ei ole mitään tekemistä hyvien naapuruussuhteiden kanssa. Näitä myöntyvaisyysmielisiä on omassa puolueessani ja suurimmassa hallituspuolueessa. Minulla on heille oma nimitys, jätän sen kuitenkin tässä kertomatta. Aivan sen takia, että minua hävettää kuunnella ja katsoa sellaisia ihmisiä.

Vaivunko maarakoon tässäkin, häpeästä.

Avainsanat: sanalasku, vaipuamaanrakoon, idänjalännenjakolinja, myöntyväisyysmieliset