Satunnaiset kuvat

Täällä syntyvät taimenet

Uusimmat

Blogin arkisto

040 Myötähäpeää

Perjantai 24.4.2015 klo 17:59 - yrjöpoeka

Viikon uutisointia seuratessa on aika kulunut rattoisasti. Monet muutkin ovat lukeneet ja nyt myös kuunnelleet radiosta perussuomalaisia koskevia uutisia. Vaalien tuloslaskennan aikaan TV oli jalkautunut seuraamaan eri ehdokkaiden vaalivalvojaisia. Jostakin kumman syystä, tai ehkä juuri siksi, perussuomalaisista oli valikoitunut herra Hakkarainen kuvauskohteeksi. Minä tunsin suurta myötähäpeää sitä seuratessani.

En hävennyt herra Hakkaraista. Hän oli omiensa joukossa viettämässä ansaittua vapaata yksityistilaisuudessa. Verovaroin kustannettu yhteinen TV oli se, jonka puolesta tunsin suurta myötähäpeää. Toimittajilla ei ole minkäänlaisia rajoitteita, kun he yrittävät häväistä yksittäistä kansan valitsemaa edustajaa. Jokaisessa puolueessa on kupin kallistajia ja toimittajat kyllä tuntevat heidät.

Riippumaton ja puolueeton Yleisradio ei ole puolueeton perussuomalaisia kohtaan. Ohjelma oli täyttä paskaa. Tälle toiminnalle on tulevana eduskuntakautena tehtävä jotakin. Rahoitusta on esimerkiksi leikattava heti 20%, joka vastaa perussuomalaisten äänestäjien osuutta kansakunnasta. Puolue saa siitä säästyvillä rahoilla riittävästi näkyvyyttä mediassa. Miksi muista puolueista ei myös etsitty niitä erikoisia henkilöitä?

Toinen myötähäpeän aihe on perussuomalaisten Kainuunpiirin toiminta. Viimevuoden loppu ja alkanut vuosi on antanut aihetta uutisotsikoihin. Otsikot eivät varmasti tule loppumaan viikonvaihteen jälkeenkään. Puolueella on Patentti- ja rekisterihallituksen hyväksymät säännöt toiminnalle. Sääntöjen mukaan piirin yleiset kokoukset on kutsuttava joko kirjallisella kutsulla, tai sitten julkaisemalla kutsu puolueen julkaisussa, tai syyskokouksen päättämässä muussa lehdessä. Selkeät ja ytimekkäät säännöt tältä osin.

Elävässä elämässä kaikki on sitten toisin. Koska piirissa ei ole ”riitoja”, on kutsuja lähetetty valikoidulle osalle jäsenistöä. Siten ei synny riitoja nyt, eikä tulevaisuudessa. Meno on aivan kuin oli aikoinaan kommunisteilla. Oli enemmistön enemmistö. Tämä ei ole ihme, koska joukkoomme on siirtynyt juuri niiltä ajoilta oppinsa saaneita mestareita. Olen itse ajatellut näiden olevan vartavasten hajoittamassa puoluettamme. Jälki on senmukaista.

Tunnen suurta myötähäpeää ihmisten ja tiedoitusvälineiden edessä, yrittäessäni vastata heidän tekemiinsä kysymyksiin. Organisoidussa järjestelmässä ovat säännöt yleensä noudattamista varten. Muu väestö ja tiedoitusvälineet ovat saaneet tiedon piirikokouksesta. Minä en virallisena ja valittuna edustajana tietänyt asiasta mitään. En osannut mitenkään selittää toimittajille, miksi kirjeet ovat loppuneet Suomussalmelaisten osalta? Minua hävetti selitellä!

Tekisi mieli sanoa ruma sana kuten se on...

Avainsanat: herrahakkarainen, myötähäpeää, rumasana