Satunnaiset kuvat

Tenolaiset

Uusimmat

Blogin arkisto

103 Me kuollaan kaikki

Lauantai 14.11.2015 klo 17:23 - yrjöpoeka

Muutamia vuosia sitten Hyrynsalmella asusteli erinomaisen hyvä puhuja. Kainuunradio teki hänestä täällä erittäin tunnetun. Hän totteli taiteilijanimeä ”Sammakkoprofessori”. Yhtenä vuonna hän ennusti sammakkoa apuna käyttäen elokuun sään ihan kohdalleen. Siitä alkoi tavaton hypetys ja radiossa oli hänestä vähän väliä juttuja.

Taisto Heikkinen otti itselleen tuon tittelin ja hyvänä jutunkertojana se hänelle suotiin. Häntä kutsuttiin puhumaan ja ennustamaan säätä kaikkialle Kainuuseen. Ihmiset alkoivat aivan oikeasti uskoa hänen ennustuksiinsa. Vaikka hän ei osunut aina kohdilleen niin siihen hän kertoi syyksi otsoniaukon. Aukko hänen mukaansa muutteli jokavuosi paikkaansa ja siksi eivät ennusteet sattuneet prikulleen.

Se mikä hänen tarinoinnissaan oli vetävää, oli hänen verevä murretaituruutensa. Yhtenä kesänä eivät ennusteet sattuneet millään kohilleen ja sammakkoprofessori kertoi otsoniaukon siirtyilevän ihan jatkuvasti niin, ettei enää uskalla aurinkoa ottaa, koska se polttelee hänen hipiäänsä. Hän eleli jatkuvasti ulkosalla ja hänen parkkiintuneet kasvonsa olivat keväisin todisteena siitä, että kyllä se aurinko nyt polttaa.

Samana kesänä satuin yhtenä aamuna paikallisen kaupan eteisaulaan, johon oli saapunut vanhoja ukkoja eripuolilta Suomussalmea. Tietysti siinä puhuttiin säästä ja otsoniaukosta. Miehet vuorollaan takoivat istuessaan reisiään ja tenhottivat, kuinka oli keneltäkin aurinko polttanut kevätahavalla kasvoista ihon. Tottahan se oli. Toisilla se oli poltellut ihoa jo 50 vuotta, toisilla 60 ja muutamilla paljon kauemmin.

Ei sitä kukaan huomannut miettiä. Riitti, että itse sammakkoprofessori oli sanonut sen radiossa. Ja kaikki olivat kokeneet saman. Iho palaa. Sitä kuunnellessa ensin nauratti, mutta sitten välillä se tosissaan olo hieman säälitti. He oikeasti uskoivat tarinaan.

Tämä tarina on johdatuksena tähän päivään. On tapahtunut hirmutekoja Pariisissa. Tuhansien kilometrien päässä tapahtunut terroriteko on järkyttävä. Se tapahtui sellaisessa ympäristössä, jossa on miljoonittain erirotuisia ihmisiä. Meidän korvessamme he loistavat kuin majakat erilaisuuttaan. Siksi turvapaikanhakijat ja pakolaiset eivät ole uhka. Me itse olemme heille suurempi uhka. Sitä osoittavat iskut keskuksiin ja tuhopoltot eri rakennuksiin, joilla on jotakin tekemistä tämän turvapaikkatulvan kanssa.

Aivan samalla tavalla tänään sain kuulla tasavilta Kainuun miehiltä valtavaa pelkoa siitä, että isiksen tappajat ajavat meidät kodeistamme. Yhtenä miehenä he valoivat uskoa toisiinsa siitä tuhosta, joka meitä odottaa. Minun puheitani he eivät kuunnelleet. Televisiossa oli näytetty ruumiita. Sama toistuu netin ihmeellisessä maailmassa. ”Oikeassaolijat” huutavat siitä, että tästä olemme varoittaneet. Näin meille varmasti kohta tapahtuu.

Isis on meille uhka vain yhdessä tapauksessa. Sen pitää vallata ensin Venäjä. Meille uhka on aina tullut idästä ja se pätee tänään, huomenna, ensiviikolla ja pitkälle harmaaseen tulevaisuuteen.

Totta se on. Me kuollaan kaikki. Paikallinen hautausmaa odottaa meitä itsekutakin vuorollaan. Syynä on vanhuus.

Me pelätään täällä korvessa niin, että kuollaan vielä isiksen pelkoon!

Avainsanat: sammakkoprofessori, otsoniaukko, nähdäpariisijakuolla