Satunnaiset kuvat

Silloin nuorena..

Uusimmat

Blogin arkisto

119 Selityksiä pukkaa

Sunnuntai 25.9.2016 klo 19:17 - yrjöpoeka

Lueskelin hämmentyneenä puolueeni politiikon lausuntoa naamakirjassa, miksi hän ei osallistunut suureen mielenosoitukseen. Mielenosoituksessa oli paljon erilaisia kylttejä ja plakaatteja. Järjestäjät olivat toivoneet, ettei paikalle tuotaisi poliittisten järjestöjen tunnuksia. Nyt on nostettu esiin eräs tuntemattomien esillä pitämä banderolli. Kantajat ovat selkeästi kuitenkin tunnistettavissa ja siten selvitettävissä.

Minun puolueeni taholta on tämän banderollin sanoma nostettu syyksi, miksei itsekukanenkin lähtenyt mukaan marssimaan. Tuo on naurettava tekosyy. Ilmeisesti puolueen luvalla nuorisojärjestö lähti seikkailemaan ja sabotoimaan rauhanomaista marssia. Erityisen tuomittavaa tämä on sen takia, että järjestäjien esittämää toivomusta kierrettiin ja jaettiin poliittisella tunnuksella olevaa materiaalia. Olisivat jakaneet kasvoillaan. Tuon uutisoidun banderollin kantajat ovat rohkeasti näyttäneet kasvonsa.

Kukaan ei voinut etukäteen tietää, kuinka tuossa tapahtumassa käy. Mitä banderolleja siellä on esillä. Järjestäjät ja poliisi olivat varautuneet varmasti kaikkeen mahdolliseen. Erityisesti siihen, että mielenosoitusta häirittäisiin. Onneksi mitään vakavaa ei tapahtunut. Tynkkynen kavereineen oli kokeilemassa, saataisiinko kaivettua verta nenästä. Sitten olisi voitu uhriutua ja kertoa omille kannattajille, kuinka väkivaltaista väkeä mielenosoituksessa oli. Todella edesvastuutonta toimintaa.

Aaamupäiväistä päivitystäni on luettu ja puhelin on pirissyt. Kukaan ei ole vielä korville lyönyt. Soittajat kuitenkin arvioivat minun vielä joutuvan kirjoituksistani lujille. Mikäli näin käy, että puolueessa ei voi olla erimieltä ja esittää mielipidettään julkisesti, se on surullista. Ilmeisesti tulevissa kunnallisvaalien ehdokassuostumuksessa on pykälä, jossa ehdokkaalta vaaditaan kuuliaisuutta. Eli ehdokkaan pitää puolustaa puoluetta, sen johtajia ja kaikkea mahdollista. Halla-ahoa, Immosta, Huhtasaarta ja montaa muuta, jopa Tynkkystä...

Suomeksi sanottuna, omaa mielipidettä ei saa olla. Olen elämäni aikana ehtinyt tottua siihen, että voin esittää oman mielipiteeni kakistelematta. Oma mielipiteeni ei kuitenkaan ole aina ollut, eikä tullut, lopulliseksi. Politiikassa on pystyttävä keskustellen löytämään kaikille sopiva ratkaisu. Joskus tilanne on mennyt siihen, että eri mielipiteistä on äänestetty. Sen jälkeen voittanut mielipide on se, mitä lähdetään viemään eteenpäin. Demokratia toimii vain siten, että jokaisella on oma mielipide, joka uskalletaan keskusteluissa esittää.

Puhuin ja puhuimme vuosikaupalla erilaisissa vaalitapahtumissa, että perussuomalaiset ovat itsenäisesti ajattelevien ihmisten puolue. Se ajatus näyttää nyt kokonaan kadonneen. En arvioi sitä, mitä olemme saaneet tilalle. Sen voi jokainen lukija itse päätellä seuratessaan uutisointia, joko puolueen tai ulkopuolisen toimesta tapahtuvaa. Puolueesta ja sen politiikoista.

Näin minä nämä asiat koen.

Avainsanat: näinnämäasiatkoetaan, redherring