Satunnaiset kuvat

Kuusinki nuorena

Uusimmat

Blogin arkisto

268 Muutttuva demokratia

Maanantai 10.12.2018 klo 18:16 - yrjöpoeka

On se tuo maailma muuttunut. Virkanaiset ja -miehet kunnissa eivät enää osaa mitään ja tekevät sitten mitä sattuu. Ainoat oikeassa olijat ovat ärhäköitä lasten vanhempia. Heitä auttaa julkisuus, koska virkaihmiset eivät voi asioita vatvoa julkisuudessa. He ovat vastuussa tekemisistään vaaleilla valituille valtuutetuille. Valtuutetut saavat virkaihmisiltä kaiken halaumansa tiedon. Valtuutetut ovat itse vanhempia ja kunnan asukkaita. Lopulta todetaan julkisuuden avulla, että myös valtuutetut ovat ihan pihalla. Päättävät asioista virkavastuullisten ihmisten avulla, eivätkä ärhäköiden vanhempien kertomalla tavalla.

Tänään on vallassa se kuka huutaa kovimmin ja kuka saa median mukaan talkoisiin. Paras keino lyödä virkaimmeiset ja valtuutetut on kun lataa pöytään niinsanotun liitooravan. Eli sisäilmaongelman. Kumpaakaan ei näy eikä kuulu, mutta sillä estetään kaikki. Lopulta kaikkialla on konttikouluja ja niiden valmistajat ja vuokraajat kiittävät. Virkaihmiset joutuvat valtuutettujen vaatimuksista laatimaan selvityksiä itse ja tilaamaan selvityksiä alan ammattilaisilta. Erityisesti sisäilmaongelmissa. Kuntakoneistot koko Suomessa ovat uuden edessä. Ärhäköiden ihmisten ja julkisuuden avulla kaikki julkiset rakennukset ovat nyt vaarallisempia kuin ydinvoimalat. Tämä ilmiö on ilmestynyt viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Suomi on ollut tunnettu siitä, että virkamiehet ja -naiset ovat säntillisiä ja tutkivat ja vatuloivat asiaa tarkoin, ennenkuin lähtevät niitä esittämään valtuutetuille ja julkisuuteen. Kaikissa mittauksissa ihmiset kertovat luottavansa suomalaiseen virkakuntaan. Nyt heihin ei luoteta tässä ns. liitoorava ongelmassa. Erityisen ahtaalla ovat kaikki kunnat väestökato alueilla. Organisaatioiden olisi saatava lasten lukumäärän tippuessa rakennettua järkevä kouluverkosto. Tämä vaatii koulujen lakkauttamisia ja jatkuvaa väestöennusteiden seurantaa.

Lakkauttamiset laukaisevat puppugeneraattorit esille. Välittömästi ilmaantuu hometta. Sitä ilmenee niissä kouluissa, joihin halutaan keskittää jäljellä olevat lapsukaiset. Ärhäköiden vanhempien puolustama koulu on aina se terve koulu. Väistämättä on tullut mieleeni sellainen demokratian muoto, joka ratkaisisi tämän ongelman. Kerrotaan taustat lasten vanhemmille ja sanotaan minkä verran on rahaa käytössä. Kerrotaan jokaisen koulun käyttökustannukset viimeiseltä kymmeneltä vuodelta. Sen jälkeen vanhemmat saisivat keskenään tehdä päätöksen, missä koulut sijaitsevat. Tämä olisi oivallinen ratkaisu lastenkin kannalta, koska nyt he pääsisivät terveisiin kouluihin. Ne koulut joissa vanhempien mukaan on hometta, puskettaisiin välittömästi nurin.

Tässäkin on yksi ongelma. Ärhäkät ihmiset tarvitsevat ongelman, jonka joku muu on ensin tuottanut. Nyt heillä ei olisi enää sitä virtalähdettä. Hyväpuoli olisi se, että viisaiden vanhempien avulla voitaisiin luopua kuntien virkaihmisistä. Annettaisiin vain vanhempien laskeskella ja tutkia juttuja. Päättäjät sitten päättäisivät mitä ärhäkät naiset ovat saaneet aikaan. Naisia ovat nämä ärhäkät vanhemmat kaikkialla. Miehet eivät kehtaa julkisesti kertoa näkevänsä, kuulevansa ja haistavansa olemattomia.

No ei vaineskaan. On joitakin miehiä. Mutta vain vaalien alla. Vaalien jälkeen aistit normalisoituvat.

Avainsanat: homekoulut, näkymätönuhka, liitooravat, virkamiestenluotettavuus,

081 Muumit hukassa

Keskiviikko 14.10.2015 klo 19:34 - yrjöpoeka

Muuhun loppupäätelmään ei voi tulla, kun seuraa uutisia eri pakolaiskeskustelujen tiimoilta. Ne muumit ovat hukassa osalta kotisuomalaisia. Pelkoa on markkinoitu nyt useita viikkoja tehokkaasti. Osa meistä pelkää kaikkea mahdollista, mikä liittyy ulkomaalaisiin. Eniten pelätään sitä, mitä pelkoja oma mielikuvitus tuottaa.

Joutilailla tuntuu olevan aikaa, se on sanottava. Televisiota myöten media syöksyy uutisoimaan suomalaisten miesten pelkoja. Varmaa on suuri asia niille, joita todella pelottaa. Itse koen erittäin suurta myötähäpeää seuratessani kuvia aiheesta. Vielä enemmän hävettää kaikkien suomalaisten miesten puolesta. Puhun nyt näistä urhoista, jotka perustavat katupartioita takaamaan suomalaisten naisten turvallisuus.

Valkoihoiselta kantasuomalaiselta impyeltä ei toki ole muistettu kysyä, tarvitsevatko he näiltä miehiltä jotakin suojelua. Toki heillä on tarve suojella myös meidän lapsiamme kaikelta mahdolliselta. Raiskaajia nähdään mielikuvissa siinä määrin, etteivät he enää unta saa. Kävellään ympyrää turvapaikan ympärillä. Halutaan pitää omat turvassa turvapaikkaan saapuneilta pakolaisilta. Tänne saapuneet ovat turvassa oman maansa sotajoukoilta. Ovatko he turvassa meidän omilta koheltajiltamme?

Itsestä tuntuu tämä tilanne jotenkin absurdilta. Sotaa ja tuhoa paenneet pakolaiset saapuvat turvapaikkaan. Mikä on turvapaikan käsite? Millaisena me käsitämme turvapaikan? Ovatko pakolaiskeskukset heille turvallisia? Mitä tapahtuu sinä iltana, kun he haluavat ulkoilla turvallisena koetussa ympäristössä?

Mitä nämä turvapartiot tekevät, kun ulkoilemaan lähtee 50-100 miestä? Käyttäytyvätkö he ystävällisesti turvapaikassa olevia kohtaan? Nämä kotisuomalaiset kouhot eivät sitä todennäköisesti osaa. Muutama harkitsematon vihamielinen sana ja sen jälkeen voi taas sanoa. Saat mitä tilaat.

Suomalaisen virkakoneiston olisi heti katkaistava tämä uskottelu näkymättömästä uhasta. Jokainen joka lähtee näihin mukaan, pitäisi laittaa heti putkaan. Tämä touhu johtaa lopulta siihen, etteivät kansalaiset enää lopulta usko meidän omaan poliisiin. Nyt haikaillaan turvallisuutta ylläpitämään kansalaisten villejä järjestyspartioita. Tämä on lopetettava heti. Muutoin saamme kohta muutakin, kuin mitä nämä kouhot ovat tilanneet.

Suomi on turvallinen maa. Minä luotan meidän oman poliisin kykyyn hoitaa ongelmat, mikäli niitä tulee. Tarvittaessa poliisi saa virka-apua rajavartiostolta, tullilta ja puolustusvoimilta. Ja tämän pitää riittää meille kaikille!

Suomen hallituksen on puututtava tähän välittömästi. On kerrottava kansalaisille selkokielellä, ettei meillä ole mitään turvallisuusvajetta. Kerrottava selkeästi, ettei Suomen valtio suvaitse mitään omia turvapartioita. Meillä on vaaleilla valittu hallitus ja olemme oikeusvaltio, jolla on omat lailliset turvallisuusviranomaiset.

Ei mulla nyt muuta!

Avainsanat: muumithukassa, katupartio, näkymätönuhka