Satunnaiset kuvat

Kesä ja virtaava vesi

Uusimmat

Blogin arkisto

057 Vihan ja pelon ääniä

Lauantai 9.2.2019 klo 13:08 - yrjöpoeka

Päivitin aamulla naamakirjaa omilla ajatuksillani. Ajatukset kumpusivat siitä, mitä luin ja kuulin aamun uutisista. Uutisissa kerrottiin Attendo yhtiön ongelmista ja kuoleman tapauksista Alavuden hoitoyksikössä. Samoin runsaista ongelmista muualla. Päivitys lähti hyvin lyhyen miettimisen jälkeen. Olen nyt saanut siitä palautetta ja enimmät ovat tulleet, yllätys yllätys, puhelimen kautta. Soitoin ja tekstiviestein. He ovat pitäneet oikeana päivitystäni, mutta samalla liian uskallettuna. Heidän mielestään ei saisi näin rajusti julkisuudessa syytellä hallituspuolueita keskitysleirien perustamisesta.

Keskitysleiri on mielestäni lievä ilmaus sille, että lyhyessä ajassa (kuukausi) kuolee useita vanhuksia uudessa hoivayksikössä. Tämä ei vielä mitään, mutta hyvin paljon kertoo se, että yhteiskunta on joutunut ottamaan pikaisesti hoivakodin omaan valvontaan. Kuvittelin viimeviikolla nähneeni ja kuulleeni kaiken. Nähneeni ja kuulleeni pohjakosketuksen. Sitä se ei ollut. Nyt aamun uutisten jälkeen on pakko miettiä, onko meidän maahamme todella perustettu keskitysleirien verkosto? Suuret yksityiset hoivaketjut ovat saaneet hallituksen siunauksella perustaa niitä. Alavuden yksikön toiminta kertoo siitä, ettei ajatukseni ole kaukana siitä. Kuukauden aikana suuri määrä hoitajia on lähtenyt yksiköstä ja runsaasti kuolemia samassa paikassa. Voiko se olle yhteensattuma?

Eipä ole ihme, että kokoomuksen puheenjohtaja tuntee olonsa orvoksi. Kaikki se mitä on viimeisten vuosien aikana rakennettu on kaatumassa niskaan. Kaiken lisäksi puolueen sisällä kasvaa kapinaliike. Hyvä veli keskusta petti viime metreillä ja antoi kokoomuksen maistaa omaa lääkettään. Tässä taas toteutuu se, että kepu pettää aina. Se voi pettää jopa veljensä, kuin raamatun kertomuksissa. Sosiaalisessa mediassa kepulaiset kuvittelevat pärjäävänsä puolustamalla profeetta Sipilää. Voin kyllä kertoa heille, että tämä on huonompi diili kuin raviveto. Sipilä on juuri nyt väärä hevonen.

Vihaa on nostatettu runsaasti Oulun suunnalla. Kaupunki hakee ja saa valtiolta useita miljoonia raiskaustapausten tiimoilta. Koko valtakunta on ollut oikeutetun vihan vallassa alaikäisten ”lasten” raiskausten takia. Ulkomaalaiset, ilmeisesti Irakilaiset, nuoret miehet ovat saaneet purkautua paineistaan yhteen ainoaan naiseen. On pakko käyttää sanaa nainen, koska kuka meistä voi tänään sanoa ilman henkilöllisyyspapereita jonkun olevan alaikäinen? Kaupungilla sitä et voi sanoa kenestäkään vastantulijasta. Nuoret ovat todella aikuismaisia. Erityisesti silloin, kun he haluavat näyttää aikuislta.

Oulun tapaus on minusta näyttänyt ja kuulostanut aika erikoiselta. Viikko sitten en vielä rohjennut sanoa ääneen epäilyksiäni, mutta nyt sen teen. Ensimmäiseksi, oliko ”alaikäinen” alkuperäinen suomalainen? Oliko kyseessä raiskaus? Vai maksullinen seksi? Tätä kysyn juuri sen yhden tapauksen vuoksi, jossa on kerrotuu yhden ”alaikäisen” joutuneen samojen miesten raiskaamaksi usean kuukauden ajan. Tästä on heitelty niin paljon erilaisia uskomattomia väitteitä, että minä uskallan provosoida.

Onko niin, että pölyn laskeuduttua (eduskuntavaalit) huomaamme kysymyksessä olleen nuoren naisen myyneen itseään. Hän on siirtänyt Irakilaisten saamat eurot eurot jonnekin, esim. Nigeriaan.

Alaikäisyys ja itsensä myyminen. Rikos vai toimeentulo?

Avainsanat: naamakirjanpäivitys, keskitysleiriverkosto, attendo, heinrichhimmler, seksinmyyminen

017 Sonnalevitys

Perjantai 28.2.2014 klo 19:27 - yrjöpoeka

Lapsuudessani aloitettiin sonnalevitys keväisin pelloille siinä vaiheessa, kun ensimmäiset pälvet ilmaantuivat. Nyt kevät on aloittanut tulemisensa jo helmikuussa ja lauhaa säätä on luvassa vielä pitkälle maaliskuulla. Nykyaikana sontaa ei enää levitetä pelloille, kuin aivan muutamilla suurilla maatiloilla. Sekin on lietelantaa.

Säätiloista huolimatta sonnalevitys on ollut jo tovin aikaa vauhdissa. Nykyajan ihmiset ovat keksineet aineellisen levityksen sijasta levittää henkistä sontaa sosiaalisessa mediassa. On uskomatonta, kuinka ihmiset levittävät kaunaisia ja vihamielisiä ajatuksiaan julkiseen levitykseen. Sontaa on lentänyt naamakirjassa ja lehtien uutispalstojen kommenteissa. Itse olen asennoitunut aiheeseen siten, että on hyväksi levittää sonta kaikkien nähtäville. Tärkeintä on, että nimi kirjoitetaan oikein.

Viime kunnahallituksessa tekemäni eriävät mielipiteet, saivat muutamat totiseen sonnalevitykseen. Kukaan ei pysähdy edes hetken vertaa pohtimaan, miksi olen tehnyt eriävät mielipiteet. Mistä syystä ne on tehty. Valtuuston tekemä päätös ja siinä ilmaistu tahtotila eivät merkitse sonnalevittäjille mitään. Tärkeintä on ollut ilmaista syvä inho sitä kohtaan, että uskallan kyseenalaistaa hyvin pienen vähemmistön aloittaman metelöinnin.

Naamakirjassa Suomussalmelainen nuoremman polven kunnanvaltuutettu Jonna Seppänen kirjoittaa facebook Ruhtinansalmi ryhmässä näin: ”tuokin yrjön ploki yhtä tyhjän kanssa. miitä lie pelkää kun ei ole kommentointimahdollisuutta. tavallaam siihen blokkaamiseen kuitenkin liittyy oleellisesti vuorovaikus. Yksi paskan puhuja koko ukko”. Juuri tuosta syystä olen estänyt vuorovaikutuksen teksteihini. Vähemmästäkin turhautuu, kun yrittää vastata ihmisille joiden vuorovaikutustaidot ovat jääneet navetan ja pellon välille.

Kainuulaisessa ja Suomussalmelaisessa keskusteluilmapiirissä menee siihen asti hyvin, kun on kaikkien kanssa samaa mieltä. Samalla hetkellä kun ilmaiset olevasi eri mieltä kuin mitä enemmistö on, sillä hetkellä muista kuoriutuu todellisia hurmoshenkisiä ns. koulukiusaajia. Tämä kohdistuu aivan kaikkeen, oli kysymys aatteista, uskonnosta, tai sukupuolisesta poikkeavuudesta. Suurin meteli ja leimaaminen alkaakin sitten siinä vaiheessa, kun joku uskaltaa nousta puolustamaan yhteisön oikeuksia.

Suurinta meteliä pitävät sitten kaikessa ne, joiden asiaosaaminen on hyvin heikko, tai se kohdistuu hyvin kapealle elämän alueelle. Tässä ja nyt, minä-minä tyyppi on tästä hyvä esimerkki. Elämästä ja arjesta vieraantuneet, suojattua elämää eläneet pullansyöjät ovat hanakoita kertomaan, kuinka vain heillä on oikea tieto. Me iäkkäämmät elämää ja arkea nähneet tiedämme, että erilaista elämää on hyvin paljon pullansyönnin ulkopuolella.

Päätöksenteko ei aina mene yksituumaisuuden vallitessa. Joskus joudutaan tilanteeseen, että olet asiasi kanssa yksin. Silloin on etsittävä se keino, millä ilmaista oma mielipiteensä asiasta. Nyt minun oli etsittävä keino ja se oli eriävä mielipide. Siihen on meillä kaikilla oikeus. Siksi ihmettelen sitä, että oikeuttani olla erimieltä pidetään vihamielisenä ilmiönä?

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on sanonut: Se huutaa, kuka pelkää!

Avainsanat: sonnalevitys, lehmänlanta, lietelanta, naamakirja, eriävämielipide

136 Naamakirjan luonti

Maanantai 18.10.2010 klo 21:42 - yrjöpoeka

Sosiaalinen ja poliittinen paine ajoi minut lisäämään sähköistä tiedonvälitystä. Päivän maakuntalehti käsitteli eduskuntavaaliehdokkaiden median käsittelytaitoa ja vanhakantaisuutta. Välittömästi uutisen jälkeen alettiin minulle soitella, että eikö sinulla ole facebookkia? Olen oikein hyvin pärjäillyt tähän asti ilman ja varmaan voin tulla toimeen jatkossakin, mutta kokeillaan nyt. Olen saanut tänään taas paljon opastusta verkon käsittelystä veljeltäni ja nyt pelkään, että en muista kuinka uudistukset tehtiin? Mistäpä minä tiedän, kuinka sotkuiseksi elämäni saan tämän avulla. Tässä voi käydä myös niin, että tämän facebookin suosio romahtaa ja taas kehitellään uusi tapa verkottua.

Laitoin sivuilleni Kainuun PerusS-nuorten poverit ja lisäsin linkin etusivulle. Nuorten jäsenmäärä kasvaa todella huimaa vauhtia ja on esimerkkinä meille, jotka toimimme vanhaan malliin. Vanhan kaartin porukka pitää rahahanoja tiukalla, onhan vaalivuosi edessä. Kaikesta huolimatta on erittäin tärkeää tulevassa syyskokouksessa huolehtia jälkikasvun kasvusta ja kehityksestä. Tämä nuorten joukko hallitsee uuden sähköisen verkon toimintamallit ja juuri heitä tarvitaan puolueen nuorentamisessa. Toivottavasti kaikki yhdistykset ovat vuosikokouksessa yksimielisiä nuorten toiveille? Heidän ykköstoiveensa on omien kotisivujen saaminen ja rajaton sähköpostilaatikoiden määrä ja se on minusta kohtuullinen toive. Uskon siihen, että ennen vuoden loppua sivut toteutuvat.

Olkapää on tulessa ja kaipaa lepoa, sekä jäävoidetta. Huomenna on aikainen ylösnousu ja Kajaaniin pitkä matka.

 

 

Avainsanat: sähköinenmedia, naamakirja, verkottuminen, kainuunperussnuoret, piirinsyyskokouspäättää