Satunnaiset kuvat

Se on siinä..!

Uusimmat

Blogin arkisto

011 On se rankkaa

Torstai 12.1.2017 klo 10:37 - yrjöpoeka

Olen seurannut usean vuoden ajan päivälehdistön kehitystä ja se päihittää MV-lehden mennen tullen. MV-lehti tunnetaan sosiaalisessa mediassa totuutta häveliäästi käyttävänä mediana ja välillä aika räävittömänä. Suomessa sitä vieroksutaan ja pidetään kummajaisena. Ulkomailla tällaisia medioita on ollut jo kauan ja yleisöä sille aina löytyy.

Käytän iltapäivälehdistä esimerkkeinä Iltasanomia ja Iltalehteä. Jokaisessa lehdessä on tietysti kansilehdellä joku tuntematon vähäpukeinen nainen tai tyttönen. Otsikot lupaavat, että nyt on kuumaa. Kaunotar paljasti melkein kaiken, katso kuvat. Lehtiä myydään naisten paljailla pinnoilla. Naiset ovat  kaikki tyhjätaskuja ja täysin kouluttamattomia, mutta vartaloa piisaa. Nämä tyttöset liitetään aina kilpa-autoilijoihin ja jääkiekkoilijoihin.

Lehdet ovat täynnä näitä juttuja vuoden jokaisena päivänä. Täysin tyhjänpäiväisiä tarinoita täysin tuntemattomista tyhjätaskuista. Kuten tänäänkin saan lukea jostakin Janni Hussista. Raukka on menettänyt rahaapullistelevan jääkiekkoilijan ja nyt yksinoikeudella jakaa haastatteluja jätetyksi tulemisesta. Nyt on rankkaa, usko ja toivo on mennyttä. Julkisuus takaa sen, että pian joku toinen rahapussin omaava saa lohduttajan roolin. Lehti julkaisee sitten jutun onnea hehkuvasta Jannista.

Naisia ei heidän oman mielipiteensä mukaan saa esineellistää. Tarkoittaa suomeksi sanottuna sitä, että he itse saavat sen tehdä. Kaiken lisäksi kaikki haluavat kilpailla kauneudessa ja nuoret naiset havittelevat tulevansa julkuiksi. Kasvoiksi jonkun raharikkaan jääkiekkoilijan kainalossa. Kuvitelkaa miltä kuulostaa lauseet: ”Lentoemännästä formulavaimoksi! Formulavaimo Minttu edusti tyylikkäänä varikolla.” Uutisen mukaan formulavaimous on ammatti, sitä tuossa mietin mitä se varikolla edustaa? Ilmeisesti niukkaa pukeutumistaan.

Nämä ilmiöt kasvavat vuosi vuodelta ja edustavat iltapäivälehtien tärkeimpiä uutisia. Naiset ovat tämän esineellistämisen hyväksyneet ilman suurempia mutinoita. Saan varmasti tukkapöllyä tästä, koska sitä ei saisi sanoa julkisesti. Naiset ovat esineitä, joilla koristellaan paksun lompakon omistavien kainaloita.

On siellä iltapäivälehdissä myös muitakin uutisia. Siitä olemme saaneet esimakua viimepäivinä pääministeri Sipilän omaisuuden vatvomisen parissa. Lisäksi toimittajia kiinnostaa Sipilän sukulaisten ihmeellinen onnistuminen yrittäjinä. Juuri kuuntelin radion uutisia Sipilän vierailusta tänään Puolassa. Uuutisten mukaan siellä keskustellaan myös liikeasioista ja kaupasta. Varmaan vuoden päästä iltapäivälehdissä on sensaatiouutisena tarina Sipilän sukulaisten saamista yrityskaupoista.

Näissä uutisoinneissa iltapäivälehdet kampittavat MV-lehden. Totuutta käytetään häveliäästi ja hyvin paljon painoa laitetaan erilaisille vihjailuille. Sellaiset uppoavat otsikoita lukeville kansalaisille täytenä totuutena. Heti kun vihjaileva uutinen on julkaistu, astuvat areenalle muut julkiset mediat ja YLE etunenässä. Eilisen illan aikana YLE julkisti oikein kalenterin, mihin oli kronologisessa järjestyksessä laitettu esille kaikki uutisoinnit aiheesta.

Sosiaalisessa mediassa kansa sitten tykkää ja jakaa sitä. Jokainen haluaa kertoa, kuinka hän on aina tiennyt Sipilän olevan varsinainen ketku ja kelmi. Kerää yritystoimillaan liikaa rahaa. Ja ne sukulaiset. Ei sellaista voi hyväksyä.

Oppositiojohtajista en viitsi sanoa mitään. Raadonsyöjiä ovat he.

Avainsanat: mvlehti, iltapäivälehdistö, formulavaimo, naistenesineellistäminen, raadonsyöjiä