Satunnaiset kuvat

Kädestä pitäen/kuva Teppo Turpeinen

Uusimmat

Blogin arkisto

014 Ääliöitä, onko heitä

Tiistai 26.1.2016 klo 15:13 - yrjöpoeka

Eilinen oli todella kiireinen päivä ja minua harmitti suuresti, kun olisin halunnut kommentoida tuoreeltaan päivän uutisvirtaa. Onneksi ääliöt ovat pysyviä ja jatkavat elämäänsä jokaisena uutena päivänä.

Ketä ovat nämä ääliöt? He ovat niitä, joilla oman ajattelunsa mukaan on taivaallinen tieto ja osaaminen. Narsistinen omakuva on sellaisella tasolla, ettei siihen ihan jokapoika pysty. Toisaalta on hyvä, että heitä on vähän, ei ole niin suurta haittaa heidän mellastelustaan. Julkisuuden kipeydessään he kuitenkin kertovat olevansa kansan edustajia. Siis edustavansa tavallista kansaa.

Ensimmäiset ääliöt löytyivät YLEn aamuteeveen lähetyksestä. Kaksi täydellistä ääliötä oli saanut mahdollisuuden julistaa omaa ilosanomaansa. He kertoivat edustavansa hiljaista kansaa ja Rajat kiinni-kansalaisliikettä. Hiljainen kansa tilataideteos sijaitsee vt-5 varrella Suomussalmella. Siellä olisi tämän tason ääliöille sopivaa seuraa. Toisaalta, olisi se kyllä loukkaus näille heinäpäille siellä pellolla. Heinäpäät ovat olleet siellä ihmisten ihailtavina jo vuosikymmenen ja nyt pitäisi kuulla pelkkää paskaa. Nämä ääliöt jatkakoot mesomistaan kahden kesken.

Kotimaakuntaani edusti sitten vanhempi ääliö. Hänen areenansa oli maakuntalehden yleisönosasto. Hän tuntee myös niin suurta itserakkautta, että julkinen oksennus oli saatava esille ja lehti joka on palvonut näitä oksennuksia julkaisi sen. Pudottuaan valtakunnan politiikasta, hän aloitti nyt perussuomalaisen puolueen johdon arvostelun. Hän kokee olevansa niin viisas, että vain hänellä olisi oikeat tiedot luotsata puolue pois galluppien laskevasta alennustilasta. Vain hänellä olisi tieto ja osaaminen.

Päivän ehdoton ykkösääliö, oli sitten valtakunnan tason edustaja. Väykkä Paavo julkisti uuden kirjansa. Paksu oli kirja. Kirjan täytteenä hänen sähköpostinsa tulva pääministerille. On siinä sähköposti rallattanut. Median julkaisemat otteet sähköposteista kertovat korutonta kieltään. Syvän narsismin vallassa hän oli tehnyt karun päätöksen. Hän jättää keskustan puoluejohdon, koska siellä ei voi enää vaikuttaa puolueen politiikkaan. Ei valtakunnan politiikkaan. Ja pohjalla se suurin, keskustan puoluejohdossa hän ei ole voinut vaikuttaa ihmiskunnan tilanteeseen ja kohtaloihin.

On se tunnustettava. Väykkä on ehdoton ykkösääliö. Istuin eilen odottelemassa kokouksen alkua ja me pienet paikallispolitiikot jaoimme mielipiteitä päivän ääliö tujauksesta. Muut olivat jo onnittelemassa minun puoluettani siitä, että jos väykkä siirtyy persuihin. Minun piti kommentoida aihetta sen verran, että sanoin lähteväni samassa oven avauksessa toiseen suuntaan. Tätä on vakavasti mietittävä, ääliöitä, itserakkaudessa kylpeviä riittää myös Kainuussa.

Huuto on valtakunnassa lisääntynyt. Samaan aikaan ovat lisääntyneet myös ääliöt. Kyseessä lienee tartuntatauti. Siksi ääliöiden läheisyydestä on pyrittävä poispäin. Olen saanut kyllä kuulla siltä ”tavalliselta kansalta”, että tautiin voi vaikuttaa parhaiten äänestämällä.

Minä luotan kansaan. Se on aina oikeassa. Ääliöt eivät.

Avainsanat: narsistinenomakuva, hiljainenkansa, väyrystellä