Satunnaiset kuvat

Sininen valo

Uusimmat

Blogin arkisto

047 Hulluus ja kurjuus

Keskiviikko 9.10.2013 klo 17:23 - yrjöpoeka

Suomi on todella sairastunut hulluuteen. Muuhun ei voi päätyä, kun kuuntelin eilen aamulla paikallisradion uutisia ja luin maakuntalehden päivällä. Viimeisten vuosien aikana on valtion ja kuntien hallintoon pesiintynyt kaikelta elämältä vieraantunut sukupolvi. Nämä kymmeniä vuosia opiskelleet maailmanparantajat ovat nyt pysäyttämässä kaiken tulevaisuuden rakentamisen Pohjois-Suomessa. Koko pohjoinen Suomi halutaan luontoreservaatiksi. Koko alue on yhtä Naturaa, tai siihen liittyviä alueita. Mikäli muilla alueilla meinataan tehdä mitään, sieltä löytyy viitasammakoita ja aina niin uhanalaisia liito-oravia.

Pohjoinen on aina elänyt metsistä ja sen tulevaisuus on edelleen siinä. Nyt on huomattu maailmalla ja suomessa , että pohjoisen tulevaisuuden pelastaa mahdollisesti kaivannaisteollisuus. Sen varaan on tehty paljon suunnitelmia uusien ratayhteyksien toivossa. Nimenomaan kaivannaisteollisuus on luonut tulevaisuuden uskoa ikääntyvien ihmisten kansoittamiin kuntiin. Lisääntyvä palvelujen tarve vaatii nyt ja tulevaisuudessa huomattavan määrän lisätuloa. Valtionosuuksien pudotessa kunnat tarvitsevat uusia tuloja ja uusia veronmaksajia. Mikäli hulluus jatkuu, koko Pohjois-Suomi muuttuu Eurooppalaisten viheralueeksi.

Pohjois-Suomea edustaa valtioneuvostossa ministeri Merja Kyllönen. Paljon on paikallisessa mediassa kehuttu ministeriä ja hänen aikaansaannoksiaan. Edellisen hallituksen aikana osoitettiin jokavuosi 23 miljoonaa euroa yksityisteiden harkinnanavaraisiin avustuksiin. Nämä valtionosuudet ovat olleet tuikitärkeitä, kun on kunnostettu rapistuvia yksityisteitä. Nämä tiet ovat tärkeitä kulkuyhteyksien ja puunhuollon kannalta. Mitä on pohjoisen ”oma” ministeri saanut aikaan?

2012 summa putosi 15 miljoonaan. Vuonna 2013 se romahti 9 miljoonaan. Esitys vuodelle 2014 on 5 miljoonaa euroa! Kataisen hallituksen leikatessa kaikesta mahdollisesta on ministerimme lyömässä lopullisen niitin pohjoisen tulevaisuudelle. Tässä näkyy ministerin kädenjälki. Kunnilla ei ole mahdollisuuksia tukea yksityisteitä. Samaan aikaan valtio on lisäämässä uusia tehtäviä kunnille.

Ministeri Merja Kyllösen avustuksella, elämältä vieraantuneet muuttavat Pohjois-Suomen lopullisesti Eurooppalaisten viheralueeksi.

Liito-oravia ja viitasammakoita esiintyy koko suomessa. Silti niitä kuvataan uhanalaisiksi. Aina kun tarvitaan, alueelta kuin alueelta löytyy yllättäen näitä otuksia.

Viitasammakot ja liito-oravat kiittävät. Ytimennävertäjistä puhumattakaan.

Avainsanat: siunattuhulluus, luontoreservaatti, natura, euroopanviheralue, merjakyllönenleikkaayksityistierahoitusta, viitasammakkovoitti, liitooravahyväkakkonen

125 Myrskyn jälkeen

Maanantai 27.9.2010 klo 21:00 - yrjöpoeka

 

 

Kävin ajelemassa Suomussalmen koillisosassa ja siellä oli syksyn myrsky tehnyt totaalista tuhoa. Sylintäyteistä männikköä makasi pitkin poikin ja tulee ilmeisesti viherhömpän takia makaamaan siellä seuraavat tuhat vuotta. Toivottavasti järki palaa kansakunnan mieleen aikaisemmin. Tuhansia ja tuhansia tukkipuita on laonnut ikimetsästä ja ovat todella hyvää puuta. Natura ja sen suoja alueet ovat vieneet suomalaisilta maalaisjärjen. Niitä on perustettu aikoinaan vanhojen metsien suoja alueiksi ja nyt sitä luetaan kuin piru raamattua. Näitä alueita suunniteltaessa ei ole osattu odottaa luonnon omaa keinoa metsien nuorentamiseksi. Mielestäni on täysin edesvastuutonta jättää kansallisvarallisuuttamme mätänemään metsiin. Erityisesti vanhaa tiukkaa tukkipuuta, siitä on pula sahoilla.

Venäjän ja Suomen rajalla on samalla kohdalla käynyt metsähallituksen koneet raivaamassa rajan puhtaaksi valtavista puumääristä. Jokainen kalikka on pitänyt jättää sinne! Järjetöntä touhua, erityisesti siksi, että alueelle on aikoinaan rakennettu kattava metsätie verkosto. Jokainen puu olisi helposti otettavissa kuivilta mäntykankailta. Kuivilla kankailla on kymmenien jopa satojen vuosien ikäisiä puunrunkoja ja voi olettaa, että alue säilyy kulkukelvottomana todella pitkään. Alue on kaikenlisäksi poromiesten tärkeä talvialue ja nyt eivät poromiehet pysty kulkemaan alueella, ei kesällä eikä talvella. Alue on vaarallinen jännityksissä olevien puitten takia, porot ja pedot saavat olla tulevana talvena tuhoalueella ilman ihmisten vaikutusta. Tällaista jälkeä saa hulluus aikaan, alueen väestön viimeinen oljenkorsi alkaa loppua. Tilannetta on pakko tutkia ja katsoa voiko asialle tehdä kukaan mitään. Eduskunta on viimekädessä vastuussa meidän omaisuudestamme.

Tuho on niin vaikuttava, ettei sitä voi oikein sanoin kuvata. Välillä on kaatunut kilometrin matkalta satojen metrien levyinen väylä ja jokainen puu nurin. Sitten myräkkä on jättänyt joka toisen jollakin tavalla pystyyn. Muutamin paikoin näkee, kuinka myrsky on harventanut metsää sieltä täältä. Alue pitää nähdä luonnossa, silloin tavallinen ihminen alkaa miettiä, olemmeko tulossa hulluksi?

hpim4356.jpg
Silmänkantamattomiin tuhoa ja kaikki ytimennävertäjille?
hpim4372.jpg
Sotatantereellako?

Maakuntalehti otti taas oman näkökulman tuleviin vaaleihin. Kainuussa ei lehden mukaan ole ketään perussuomalaista ehdokasta? Lehti pohdiskelee muitten puolueitten menestymisen mahdollisuuksia näyttävästi. Onneksi tulevia vaaleja ei ratkaise enää maakuntalehdet, eivätkä sen masinoimat ehdokkaat. Perussuomalaisten kannatus on maakunnissa paljon suurempi kuin koko valtakunnan kannatusluku osoittaa. Se ”roknoosi” on helppo tehdä!

Avainsanat: syysmyrskyntuhot, viherhömppä, natura, aivotnarikassa, kansallisvarallisuustuhotaan, metsiähaaskataan, metsienvihollinenvihreät, maakuntalehtiyllättää, mediapeliä