Satunnaiset kuvat

Kuusinki 2009

Uusimmat

Blogin arkisto

009 Hyödylliset idiootit

Lauantai 16.1.2016 klo 16:00 - yrjöpoeka

Viimevuoden loppupuolella aloitin kaverilistani siivouksen facebookissa. Siivouksen lähtökohtana oli se, kuinka paljon siivottavat olivat jakaneet MV-lehden ja vastaavien trolli lehtien ns. uutisia. Väsyin totaalisesti jatkuvaan negatiiviseen informaatio tulvaan. Olen jatkanut samalla linjalla.

Vuoden 2011 vaaleissa olin ehdokkaana ja kantavana teemana oli: Tätä maata ei myydä eikä vuokrata. Lause tuli siitä, että olin seurannut tiiviisti venäläisten maakauppoja. Kukaan ei tuntunut olevan kiinnostunut asiasta ja kauppoja perusteltiin milloin milläkin. Kaupan kohteet olivat jostakin kumman syystä jatkuvasti sellaisia, että niillä oli tärkeä merkitys oman maan puolustukselle ja turvallisuudelle.

Silloin oli vallassa vielä sellainen sukupolvi, joka luuli vastakkain asettelun ajan olevan mennyttä. Nyt olemme nähneet, että juuri Venäjä ajaa vastakkainasettelua. Venäjän karhu on edelleenkin se, jota kaikkien suomalaisten pitäisi kavahtaa. Sodankäynnin muodot ovat muuttuneet. Yhden esimerkin näimme viime vuoden puolella Ukrainassa. Venäjä miehitti yhden osan Ukrainaa pienillä vihreillä miehillä.

Nykyaikaiseen sodankäyntiin kuuluu myös informaatio sodankäynti. Vanhan Neuvostoliiton aikana se oli tökeröä, mutta riittävän usein toistettuna tepsi ainakin omaan väkeen. Samoin se tepsi myös osaan suomalaisia. Neuvostoliitto nimitti sitä joukkoa hyödyllisiksi idiooteiksi. Nyky Venäjä jatkaa samoilla linjoilla. Jatkuvalla syötöllä tökeröä prapagandaa omalle väestölle ja väestö lopulta uskoo.

Venäjä hyödyntää naapurimaidensa hyödyllisiä idiootteja sosiaalisessa mediassa. Suomessa näitä tuntuu löytyvän runsain mitoin. Niinsanottujen vaihtoehto lehtien sanomana on tarjota lukijoille toisenlainen totuus. Totuus joka ei ole riippuvainen valtiokoneiston tuottamista uutisista. Tämä trollaus on onnistunut. Näiden medioiden lukijat uskovat salaliittoihin, joiden tuottajina on YLE ja valtion virkamieskunta. Idiootit todella uskovat näiden trolli lehtien toistoihin.

Kaikkein uskomattominta on se, että idiooteiksi tunnustautuu trolli uutisten jakajina tunnettuja kansalaisia. Erään puolueen kannattajissa heitä on sitten pilvin pimein. Kummallista on vielä sekin, että nämä ihmiset tunnustautuvat isänmaallisiksi ihmisiksi. Suomen lippua kannetaan ja leijona tunnusta pidetään valkoisen rodun jumalana. Samalla kun tunnustetaan uskoa trolli lehdistön aatteille, tunnustetaan uskoa Venäjälle.

Mitä useamman suomalaisen pää saadaan tällä hölynpölyllä pyörälle, sitä parempi - ainakin Venäjän propagandisteille.

Neuvostoliiton voiman päivinä kommunismille myönteisiä länsimaisia intellektuelleja oli tapana kutsua hyödyllisiksi idiooteiksi.

Meidän aikamme hyödyllisiä idiootteja ovat MV-lehden propagandan hyväuskoiset levittäjät.”

Edellä oleva lainaus on Kauppalehden uutispäällikkö Mikko Metsämäen kirjoituksesta ko.lehdestä.

Taidatko sen paremmin sanoa.

Avainsanat: negatiivineninformaatio, mvlehti, hyödyllisetidiootit