Satunnaiset kuvat

Kesä 2003

Uusimmat

Blogin arkisto

052 Valmiina työhön ja maanpuolustukseen

Maanantai 6.10.2014 klo 12:27 - yrjöpoeka

Lisätään rahoitusta urheilupaikka rakentamiseen, jotta 2015 saadaan kansalaisille riittävästi suorituspaikkoja. Urheilupaikat ovat kansalaisten ilmaisessa käytössä. Ensimmäisessä vaiheessa 2015 urheilu on pakollista kaikissa oppilaitoksissa. Toinen vaihe otetaan käyttöön seuraavana vuonna. Kansalaisille tarjotaan 52 erilaista testiä kokeilla omaa fyysistä suorituskykyään. 2017 on vuorossa kolmasvaihe ja silloin testi ja sen normit on kaikille pakollisia.

Urheilunormituksella määrätään kansalaiset kulkemaan kolme kilometriä tavoiteajassa ja uimaan normin mukainen matka säädetyssä ajassa. Kansalaisten kunto on päässyt rapistumaan ja sitä on nyt kohotettava säätämällä liikunturheilu kaikille pakolliseksi. Pakollisten normien lisäksi alueet voivat keksiä paikallisia normeja. Koko väestö jaetaan yhteentoista ikäryhmään, kuusivuotiaista 70-vuotiaisiin. Jokaiselle ikäryhmälle määritetään tason mukainen normi.

Tämä edellä oleva ei ollut unta, vaan juuri tätäpäivää naapurimaassamme. Karjalan varaurheiluministeri Jevgeni Sorohov on kertonut viranomaisten haluavan ihmisten vastaavan heille asetettuja urheilunormeja. Jokaisen on hänen mielestään harrastettava urheilua. Tästä vuodesta alkaen jokaisen on ymmärrettävä se, sanoo Sorohov. Nämä normit on lainattu hyväksi koetellusta Neuvostoliittolaisesta ohjelmasta.

Lukiessani aihetta käsittelevää juttua, kylmät väreet kulkivat ihollani. Samalla tavoin 1930-luvulla mahtinsa kukkuloilla ollut Neuvostoliitto valmensi kansalaisia tuleviin aikoihin. Kansalaiset kasvatetaan ottamaan vastaan vaikea tulevaisuus ja sen koettelemukset. Ohjelman nimessä oleva sotilaallinen lauseke on mielestäni paljon puhuva. Tällainen valmentava ohjelma osoittaa mielestäni sen, että Venäjä valmistautuu. Mihin, se jää nähtäväksi.

Tällaisessa pakollisessa kansalaiskasvatuksessa on hyviäkin puolia. Uimataidottomat oppivat uimaan. Juomataitoiset alkoholistit raitistuvat. Liikalihavuus ja sen aiheuttama aikuisiän diabetes siirtyy menneisyyteen. Kansalaisten yleinen terveydentila kohenee ja siitä aiheutuu mittavia säästöjä. Hyvä kunto lisää kansalaisten aktiviteettia ja työn tuottavuus paranee. Mitä paremmaksi kansalaisten kunto saadaan, sitä parempia normeja voidaan asettaa tykkitehtaiden tuotannossa.

Työnsankarin arvonimi ja prenikka otetaan uudelleen käyttöön.

Valmiina työhön ja maanpuolustukseen!

Avainsanat: valmiinatyöhönjamaanpuolustukseen, neuvostoliitonnormi, työnsankarinarvonimi