Satunnaiset kuvat

Vapojen kasausta/ kuva Teppo Turpeinen

Uusimmat

Blogin arkisto

128 Pelkotilojen masinointia

Keskiviikko 12.10.2016 klo 19:42 - yrjöpoeka

Tämä tuli mieleeni, kun olen kuunnellut päivän uutisvirtaa. Uutisissa on pitkin päivää pohdiskeltu infraääniä. Ilmeisesti Putkonen sai nyt sen mitä halusi. Kaikki puhuvat infraäänistä, niin myös valtiollinen uutistoimitus. Minusta on todella kummallista tämä maailman meno. Mitä omituisemman väitteen esittää, niin pian kaikki puhuvat siitä.

Kuten väite räjähtelevistä lepakoista. YLE ei tänään puhunut siitä, mutta rivien välistä voi kuulla, että juuri sen takia aihetta pidetään esillä. Mikäli jonkin väitteen esittää julkisuudessa riittävän tunnettu persoona, se näköjään osuu ja uppoaa. Tuulimyllyistä tuli mieleeni yksi eilinen kuulemani juttu.

Televisio ohjelmissa on ollut nyt runsaasti häiriötä ja ilmatieteilijät puhuvat inversiokerrosten haittaavan lähetyksiä. Eilen kaksi naista keskusteli kuntataajamassa isoon ääneen moittien huonoa TV-näkyvyyttä. Heillä oli selkeä kuva mistä ongelma johtuu. Toinen esitti, että ne ovat nuo tuulivoimalat syyllisiä. Toinen heti myötäili, että niimpä onkin. Häiriöt alkoivat hänen mielestään heti kun ensimmäinen mylly pystytettiin. Vaikka lavat eivät heti pyörineetkään, syyllinen löytyy. Putkosen lepakot voivat todella muuttua ihmisten mielissä todellisiksi.

Aikoinaan naapurissamme asui vanha rouva ja hänen todellinen pelkonsa olivat ULA-aallot. Radiolähetykset tulivat noilla aalloilla ja hän oli saanut selville, että ne kulkevat ilmojen halki. Hänen pelkonsa oli, että ne voivat vahingoittaa häntä. Siksi hän oli aina laittamassa huivia tai peittoa radion päälle, jotteivat ula-aallot tule radiosta ulos. Me nuorina pidimme häntä hieman hupsuna, mutta hänelle ne olivat todellista.

Samoin tänään meitä ihmisiä peloitellaan jatkuvasti kaikenlaisilla peloilla. Näitä pelkoja tuottavat ihmiset tietävät, että aina se joku ottaa jutut todesta ja alkaa levitäämään pelkoa eteenpäin. Näin on tapahtunut turvapaikanhakijoiden kohdalla. Myötäjuoksijoiksi löytyi peräti kaduille asti väkeä. Heidän pelkonsa on varmasti todellista, mutta ne pelot ovat muitten masinoimia. Aikansa pelkotiloista nautittuaan, useimmat tokenevat elämään takaisin. Toivottavasti näin käy tuulivoimaloidenkin osalta.

Valitettavasti lepakkomies teki räjähdyksistä perussuomalaisen puolueen kunnallisvaaliteeman. Peräti tärkeimmäksi väitetyn. Mikäli kaikki valtuustoehdokkaat alkavat toreilla ja turuilla riittävän vahvasti mesoa aiheesta, voimme menettää uskomme ihmisten järkevyyteen. Voi jopa sattua niin, että joudun itse pelkäämään sitä, että huuhaa-uskonto hallitsee maatamme.

Suomalaiset rypivät itsesäälissä aikoinaan Nokian romahdettua. Nyt voimme huokaista helpotuksesta. Samsung on uusimman puhelimensa kanssa todellisissa vaikeuksissa. Yhtiö joutuu vetämään uutukaiset asiakkailta takaisin. Suuri ongelma on miten niitä kuljetetaan. Lentorahtiin niitä ei oteta. Jokainen puhelin on laitettava erikoislaatikkoon erikoiskäsineillä.

Yhtiö voi joutua koville, koska kustannuksiksi on haarukoitu peräti 15 miljardia euroa. Osakekurssi joutuu koville. Samsung on suuri yhtiö ja nyt suomalaiset voivat nähdä toisen jättiläisen, jos ei kaatuvan, niin ainakin menettävän runsaasti asiakkaitaan.

Nokia oli hyvä puhelin. Se ei räjähdellyt. Sillä voitiin jopa soittaa.

Avainsanat: infraäänet, inversiokerros, ulaaallot, lepakotkuntavaaliteemana, nokiapuhelin

058 Tuhkat pölisevät

Maanantai 19.4.2010 klo 17:15 - yrjöpoeka

Sananmukaisesti koko ihmiskunta on näkemässä mikä on ihmisen osa maailmassa. Veikko Huovinen taisi siteerata jossakin jutussaan ihmistä kusiaiseen. Ihmiset ovat ryntäilleet päämäärättömästi ja valtavalla kiireellä ympäri maailmaa. Nyt on totuteltava rauhallisempaan tahtiin ja asiat tulevat hoitumaan rauhallisemmallakin tahdilla. Meidän maasta on myös siirretty osa tuotantoa halvempiin maihin ja nyt nähdään mihin se johtaa. Komponentteja on ollut halpaa lennätellä ympäri maailmaa ja tuhota ympäristöä. Pitäisikö alkaa siirtelemään osa tärkeistä komponentti tuotannoista takaisin kotimaahan? Muuten käy niin, että se pienikin vienti tyrehtyy. Samalla maamme jatkaa koko maailman pelastamista, väestöä siirretään töitä tekemään tänne ja ilmastoa pelastetaan lämpenemiseltä. Kusiaisen osaksi voi tulla paleleminen ja me sitten lämmittelemme täällä energia säästölamppujen hohteessa.

Eilisen päivän maakuntalehdessä oli todella riemastuttava uutinen, maakunnan valta puolue keskusta etsii pian vaaliehdokkaita kissojen ja koirien kera. Vasta kaksi (2) innokasta on antanut suostumuksen ehdokkuuteen vaalirahoitusjupakan raunioilta. Korruptiopuolueen ehdokkuus ei ole mairitteleva!

Tähän asti pieni perussuomalaisten piiri on ollut viimeviikkoina toisenlaisen ongelman edessä. Ehdokkaita on tuotu esille ovista ja ikkunoista, osa on pöllyttänyt tuhkaluukkujakin. Piiri joutui osan karsimaan pois ja kaiken lisäksi saimme järjestää jäsenvaalin! Vaalien tulos esitellään piirin kevätkokouksessa ensi lauantaina.

Tämä pieni ja vielä kohtuullisen tuntematon sivustoni on saanut osalle verenpaineen nousua. Eilisen päivän aikana sain muutamia yhteydenottoja aiheesta. Olen kirjoittanut joistakin politiikan parissa toimivista ihmisistä ja arvioni heistä on saanut osan hiiltymään. Pieni tuhkien pöllyttely on paikoillaan silloin, kun jotkut lähtevät toimimaan vastoin yhteisesti sovittuja pelisääntöjä. Kun kerran taivaalla oleva tuhka jäähdyttää ilmastoa, voi olettaa, että pölinä politiikassa voi myös saada aikaan saman ilmiön!

Lisää verenpaineen nostoa tulee tässä! Poikani pääsi pois sairaalasta ja se on hyvä asia! Kuntoilua olen saanut tehdä tänään halkorantteella, tällaisella kelillä on mukava tehdä ulkotöitä. Tämä on perussuomalaisen ihmisen tavallinen päivä!

Avainsanat: ihmiskunta, ilmastokylmenee, kusiaisenosa, veikkohuovinen, maailmanpolitiikka, nokia, maahanmuuttopolittiikka, korruptiopuolue, verenpaine, tulivuori, tavallinenpäivä

213 Viimeinen kokous takana

Torstai 17.12.2009 klo 14:38 - yrjöpoeka

Vuoden kokoukset ovat nyt sitten takanapäin, eilen oli viimeinen tämän vuoden istunto. Asialista oli todella pitkä, onneksi joukossa oli paljon myös tiedoksi saatettavia asioita. Kokouksen tärkeimmät asiat olivat hinnankorotuksia, joitakin euroja ja senttejä tuli lisää, mutta mielestäni tärkeintä on, että palvelua on saatavissa.

Tauti on helpottanut ja yskä ongelma helpotti viime yönä, sain nukuttua normaalisti ja nyt aamusella olen ottanut univelkaa takaisin. Kolmen tunnin tirsat sohvalla teki hyvää. Ulkona on todella tuikea keli, pakkasta -17 ja tuuli on niin kova, että lumi lentelee puiden oksilta. Lämmitin eilen illalla olohuoneen ison uunin ja kyllä tuntuu hyvältä uunin pinnasta hohkava lämpö. Sanokoot ilmasto vihertäjät mitä tahansa, aion jatkossakin polttaa aitoa puuta uunissa. Nokihiukkasten määrä maailmassa ei räjähdä uunien lämmityksestä, kyllä hiukkasten päästö paikat ovat aivan muualla.

Syrjäseutujen mummoja ja pappoja on peloteltu viime vuosina näitten jäte päästöistä. Nyt näyttäisi siltä, että hieman järjen valoa on palaamassa maailmaan. Monessa mukana touhuava Tarasti pääsi kertomaan, mikä on oikein ja kohtuullista. Nyt heräsivät myös tiedotusvälineet kertomaan, että tämä on oikeaa puhetta. Muutama viikko sitten samat lehdet kantoivat huolta siitä, että kerkiävätkö kaikki mummot hoitaa tonttinsa ja jätteensä ajoissa. Pelättiin oikein joukkohysterian voimin vesistöjen ja merien saastumista, jos ei joka mökissä ole tuhansien eurojen puhdistuslaitoksia.

Toivottavasti nyt vallalla olevaan ilmastohysteriaan herätään vielä ja nähdään onko sillä keisarilla vaatteita. Satu keisarin vaatteista on hyvä ilmaus tähän menoon, vanhat stalinistit hokevat tänään joka tuutissa, mikä on oikeaa tietoa ja vastustavat kaikkea järjen ääntä. Kaikenlisäksi näitten stalinistien jälkipolvi toimii aivan samoin kuin ennen vanhaan, kun oma sanoma ei etene, turvaudutaan väkivaltaan. Tämä ilmiö on nähtävissä tänään Kööpenhaminan kaduilla. Internet aikakaudella samanmieliset saapuvat ympäri maailmaa pukeutumaan huppareihin ja naamioihin. Järjestysvaltaa vastaan käytetään kaikki keinot ja jos sattuvat saamaan rauhoittelua Nokian-nuorisoohjaajalla, mahdoton itku ja vaikerrukset ihmisoikeuksista alkaa.

Maailmassa näyttää olevan sammumassa järjen valo.

Maailmaan tarvitaan oikein kunnon pakkasia, myrskytuulia ja sateita, kyllä siinä kuumimmatkin piipertäjät rauhoittuvat ainakin hetkeksi. Seuraavaksi aletaan sitten mesota ilmaston jäähtymisestä ja sen aiheuttamista uhkakuvista.

Eilen sain paljon myönteistä palautetta ihmisiltä ja olo on vieläkin hieman hämmentynyt. Kainuulaisen luonteenpiirre on vaivautuminen kiitoksista, vaikka niitä halutaan. Toivottavasti en nyt ylpisty liikaa no onneksi on muutama todella hyvä palautteen antaja.

Kalastajana seuraan innolla lohien palauttamiseen liittyvää keskustelua ja erityisesti olen seurannut Iijoen tilannetta. Kävin pari vuotta sitten jopa mielenosoituksessa Oulussa, Siellä vastustettiin Kollajan allasta. Hanketta on ajanut kuin käärmettä pyssyyn kainuulainen ministerimme, hänelle ei merkitse mitään Iijoen koskiensuojelu laki, hän on valmis purkamaan sen. Samoin hän on tekemässä Lapissa kansallispuistoista selvää. Paikallisen väestön mielipiteellä ei ole merkitystä hyvin syöneelle ekonomille, tärkeintä on tukea sellaista pääomaa, jolta saa tukea vaaleissa. Oulujoen reitin lohiblokissa on hyvä juttu, kirjoitettu 15 joulukuuta, nimellä ”Koskenhovin iloinen juhla-mietteitä sisarjoista”. Siellä on kuva joen tarmokkaasta ja iloisesta suojelijasta, Pirkko-Liisa Luhdasta. Hän on saanut puusta veistetyn palkinnon ja se on todella ”joen syöjättären näköinen”! Onnittelut Pirkko-Liisalle, olet tehnyt vuosien aikana mittavan työsaran Iijoen puolesta.

Avainsanat: asialista, tauti, yskä, nikihiukkaset, syrjäseutu, tarasti, joukkohysteria, ilmastohysteria, stalinistit, kööpenhamina, nokia, nuorisoohjaajaiijoki, oulu, kollajanallas, lohibloki, pirkkoliisaluhta