Satunnaiset kuvat

rytmiharjoitusta/kuva Teppo Turpeinen

Uusimmat

Blogin arkisto

129 Quo vadis

Maanantai 12.6.2017 klo 19:35 - yrjöpoeka

Ennustajaeukot tietävät kaiken, ainakin sen jälkeen kun hätä on jo housuissa. Viikonlopun aikana olemme saaneet YLEn ansiosta ylenmäärin politiikan oksennusta rinnoillemme. Meno jatkuu samanmoisena heti maanantai aamusta alkaen. Keskusta ja kokoomus halusi ”uuden” perussuomalaiset puolueen ulos hallituksesta. Se oli helppoa. Toiset työnsi ja toiset halusi itse ulos. Nyt kummastellaan tilannetta jokapuolella.

Perussuomalaiset itse ovat heränneet maanatai aamuun onnellisina, mutta jo iltapäivästä alkoi sisäinen kauhistelu Timo Soinin osasta. Vasta nyt havahduttiin puolueen perustajan lähtöön ja siihen, ettei minkäänlaisia jäähyväispuheita huomattu pitää. Kiihko oli viikonloppuna niin kova, ettei siinä nuivisteilla ollut aikaa pohtia muuta kuin mestarin saamista puolueen johtoon. Tämän päivän antina myös useat puolueen kansanedustajat pohtivat, mihin suuntaan heidän olisi hyvä lähteä.

Monenlaisia ennustajia tuntuu löytyvän ja jotkut ovat sitä mieltä, että jytky kolmonen on seuraavaksi vuorossa. En tiedä mihin he perustavat uskonsa. Jytkyjä eivät tehneet Hallaaholaiset. He tulivat käenpoikina mukaan toisessa jytkyssä. Tässä kohti Timo Soinin poliittinen pelisilmä kyllä petti. Hän uskoi ja moni muukin, että nuivat puuhastelevat omassa piirissään mukavia ja tuovat kaivattuja lisäääniä. Näinhän siinä ei käynyt, vaan käenpoika (Hallaaho) työnsi Soinin pesästä ulos.

Perussuomalaiset ovat hallituksessa pitäneet meteliä maahanmuutosta ja sen roolin keskustan samanmieliset ovat riemumielin antaneet heille. Itku alkoi jo heti tänään. Lapin uusi Väyrynen (Mikko Kärnä) pahoitteli heti, että persut olisi pitänyt hyväksyä mukaan. Kärnä kuuluu keskustan nuivisteihin. Olen itse nähnyt kunta- ja maakuntapolitiikassa, kuinka lähellä persujen nuivia osa keskustan väestä on. Saman aatepohjan perillisiä molemmat. Nyt Kärnän on itse ajettava maahanmuuton kiristykset ja pidettävä änkyrä puheet. Nyt ei Hakkarainen ja Huhtasaari auta.

Itse olen kertonut jo aikaa sitten, että mikäli nuivat pääsevät valtaan, persut siirtyvät takiais-, ellei peräti satiaispuolueeksi. Persujen Oinonen on kanssani samaa mieltä ja Oinonen on kansanmies. Ennustukseni pitää edelleenkin paikkansa ja nyt olisi aika hajoittaa hallitus ja määrätä uudet vaalit syksylle. Ensinnäkin persujen paikkamäärä putoaisi rajusti. Toiseksi heidän painoarvonsa jäisi senjälkeen mitättömäksi. Kolmanneksi tämä olisi kokoomukselle eduksi. Persujen kannattajista aikamoni siirtyisi äänestämään kokoomusta. Seuraavassa eduskunnassa kokoomus määräisi marssitahdin. Neljänneksi Niinistön presidenttivaalikampanja on jo nyt liikkeellä ja siitä olisi arvaamatonta hyötyä eduskuntavaaleissa.

Itse äänestin viimeksi presidentinvaaleissa Sauli Niinistöä ja sen aion tehdä uudelleen. Toiseksi ääneni on nyt vapaana valitsemaan uuden kohteen eduskuntavaaleissa. Tulen äänestämään eduskuntaan sellaista henkilöä (miestä) jolla on isänmaalliset arvot ja maanpuolustus lähellä sydäntä. Hänen on oltava aikuinen ihminen.

Otsikko kysyi. Minä vastaan: mennään ennenaikaisiin eduskuntavaaleihin.

Avainsanat: ennustajaeukot, simonelo, käenpojat, keskustannuivamikkokärnä, hallituksenhajoittaminen, enneaikaiseteduskuntavaalit, presidenttiehdokassauliniinistö

093 Etelän lämmössä - hyvässä palvelussa

Maanantai 24.4.2017 klo 10:34 - yrjöpoeka

Vietin viikonlopun perjantaista – sunnuntaihin Helsingissä. Matka taittui kivuttomasti lentäen. Olimme vaimoni kanssa yhteisellä lomamatkalla, johon kuului majoittuminen hyvään hotelliin. Huoneeksi halusimme sellaisen, johon sopivat mukaan myös lastenlapsemme Ilona ja Aliisa. Samalla reissulla vietettiin Aliisan 5-vuotis synttäreitä heti perjantaina. Juhlien jälkeen pääsimme jatkoille hotellille. Aliisan mukaan me olimme ainoat, jotka juhlivat koko viikonlopun.

Matkalle lähtö oli perjantai aamuna aika ikimuistettava. Uutta lunta oli tullut todella paljon ja lisää lappoi taivaan täydeltä. Lähdimme ajelemaan paksussa sohjoisessa lumessa ja näkyvyys oli uskomattoman huono. Siirtyessämme valtatie 5:lle eteemme tuli raskas ajoneuvoyhdistelmä. Tämä koitui onneksemme. Kaikki oli valkoisen massan peitossa ja oli vaikea hahmottaa ajorataa. Suuri yhdistelmä teki meille näkyvän reitin ja ajelimme sen perässä Kajaaniin asti. Kajaanissa oli aivan sulat tiet ja lumitulvasta ei tietoakaan.

Olimme kuunnelleet säätiedoituksia ja uskoimme pääsevämme keväiseen Helsinkiin. Ei mennyt aivan putkeen. Kostea kylmä tuuli tuiversi ja ajoittain paiskasi maan valkoiseksi rakeista. Ulkoilu ei ollut mitään nautintoa siinä kelissä. Onneksi isommalla kylällä oli paljon katettuja tiloja täynnä ihmisiä, myymälöitä ja erilaisia ruokapaikkoja. Viikonloppu oli lopulta aivan liian lyhyt. Toisaalta minulle se kyllä riitti sen puolesta, että halusin hieman hiljaisempiin paikkoihin. Kuten esimerkiksi Suomussalmelle.

Viimeaikoina olen saanut ärhäkkää vastakaikua erittäin ”nuivilta” ihmisiltä. Sain seurata sivusta erästä ”nuivien” alkuperäistä aktiivia, kun hän vaelsi kauppakeskuksessa muiden kuin alkuperäisasukkaiden joukossa. Ilmeettömän tuntuinen oli hän. Naureskelin asiasta vaimolleni, että täällä hän saa siedätyshoitoa muukalaiskammoisuuteen. Silmiinpistävää oli esimerkiksi majoituspaikassani se, ettei henkilökunnassa näyttänyt olevan montakaan alkuperäissuomalaista. Kaikki näkemäni siivojat olivat muualta tulleita. Palvelupuolella enemmistö oli myös muualta tulleita.

Suomessa sanotaan olevan suuri työttömien armeija. Asiantuntijat kertovat, ettei heillä ole tarvittavaa koulutusta aloille, missä työtä olisi tarjolla. Siivoojan työssä ei tarvitse korkeakoulutettua väkeä, mutta maahanmuuttajista on osa liian korkeasti koulutettuja siivoojiksi. Heille kelpaa kuitenkin kaikki työ, mistä maksetaan palkkaa. Ajaessamme lentokentältä hotellille, moottoritien reunustoja siivosi pelkästään ulkomaalaiset. Onko todellakin niin, että suomalaisten (alkuperäisten) koulutuspohja ei riitä näihin töihin? Lentokentällä oli samankaltainen tilanne. Jostakin kumman syystä tämä iskeytyi silmilleni nyt väkevästi.

Kaikkialla oli nähtävissä ahkeruus työnteossa. Maahanmuuttajia on leimattu työtävieroksuviksi. Näkemäni kuva toi esille sen arjen, ettei vähemmistön huuto ja mekastus pidä ollenkaan paikkaansa. Palvelutilanteissa sain kaikilta hyvää palvelua ystävällisen hymyn kera. Olen käynyt aika harvoin tuolla junaradan päässä ja on sanottava, että suuri muutos on tapahtunut lyhyessä ajassa. Helsinki on muuttunut kansainväliseksi. Siinä on ”nuivilla” kestämistä.

Etelän lämpö avasi silmiäni entistä paremmin. Suomalaisen infran ylläpitämiseksi tarvitaan tänään muualta tulleita. Ahkeria ja sisukkaita.

Suomalainen Sisu on tummumassa!

Avainsanat: matkallahelsingissä, forumkauppakeskus, nuivat, siedätyshoitoamuukalaiskammoisuuteen, suomalainensisumuutoksessa

192 Paskantaminen omiin muroihin

Keskiviikko 28.12.2016 klo 18:04 - yrjöpoeka

Liityttyäni aikoinaan perussuomalaiseen puolueeseen, pidin sitä isänmaallisena, kaikkia muita ihmisiä ja puolueita arvostavana työväenhenkisenä puolueena. Ollessani sitten ehdolla Oulunvaalipiiristä eduskuntavaaleissa 2011, tilanne oli vielä sama. Silloin jo esiintyivät julkisuudessa ”nuiva” manifestin tulevat julkaisijat. Heillä ei ollut vielä valtaa puolueessa. Nyt on toisin. Nuivilla on valta.

Sen myötä puolueen aatteellinen pohja on kadonnut. Nyt iloitaan siitä, että puolueessa on rohkea nuortenliike. Juuri tänään uutisoidaan kuvin ja sanoin, kuinka yksi housuihinsapaskova, konttaa Helsingin tuomiokirkon portailla pelkissä vaipoissa. Viimeistään tämä kertoo millainen on sivistyksemme taso. Isänmaallisuudesta tässä ei ole hajuakaan, paska ei ole isänmaallista tuomiokirkonportailla. Työväenpuoluetta tästä ei saa enää tekemälläkään. Työväestö ei häpäise itseään ja puoluettaan kekkaloimalla vaippahousuissa uskonnollisen pyhättömme rappusilla.

Muutamia aikoja sitten puoluetta lakaistiin kovalla kädellä ja erotettiin erimieltä olevia. He kaikki olivat kuitenkin kovia aatteen ihmisiä. Heidän erottamisiensa takana olivat ne pyrkyrit, jotka liehakoivat valtaan uuden puolueen siivellä. Sen sijaan nämä vaipoissa kuljeksivat ”nuoret”, jotka eivät koskaan ole rehellistä työtä tehneet, heitä paapotaan ja pidetään puolueen tulevaisuutena. Eduskunnassa asti istuu niitä, joilla on todellisia yhteyksiä äärioikeistoon ja natsihenkisiin järjestöihin.

Nämä hurlumhei-henkiset kuvittelevat olevansa isänmaallisia. Itsenäisyyspäivänä nämä ruotsinkieltä kammoksuvat marssivat soihtukulkueena perussuomalaisen nimisen Eugen Schaumanin haudalle. Tätä pelleporukkaa harjataan puhtaiksi ihan puheenjohtajan voimin.Tämän kaiken on saanut aikaan nuivien suorittama vallankaappaus puolueen ytimissä. Googlettamalla kaikille tulee selväksi, keitä ne nuivat ovat.

Tämänpäiväiset uutiset moukkamaisuudessaan ja sivistymättömyydessään ovat sellaista, jota minä en enää halua nähdä. Tätä moukkamaisuutta on ollut jo piisalle asti. Tämä vei lopullisesti uskoni siihen, että puolueessa järki vielä voittaisi. Ei voita. Tällä pyrrhoksen-voitollaan nuivat saavat itselleen satiais-puolueen. Ne jotka haluavat tästä menosta nauttia, olkaat niin hyvät!

Minä kirjoitan nyt kirjeen ja postitan sen nuivien päämajaan.

ps. En osaa ruotsinkieltä. Kuten eivät miljoonat muutkaan suomalaiset. En osaa saamenkieltä. Kuten eivät miljoonat muutkaan suomalaiset. Mutta minä en sen takia vastusta koululaisten mahdollisuutta kielien opiskeluun.

Kielet ovat avain maailmaan.

Avainsanat: nuivamanifesti, eugenschauman, pyrrhoksenvoitto

152 Olen ja en ole

Lauantai 12.11.2016 klo 15:20 - yrjöpoeka

Kuluvalla viikolla olen saanut vastata uusien lukijoiden kysymykseen, mistä syystä olen muuttunut kriittiseksi puoluettani kohtaan. Tähän voi vastata otsikon tavoin, olen ja en ole muuttunut. Olen aina ollut kriittinen sellaisille virtauksille, jossa äänekkäät joukot aloittavat heikompien kiusaamisen. Olen kriittinen ja välillä vihainen omille, näiden päättömistä avauksista. Minun taustahistoriastani johtuen en hyväksy mautonta mekkalointia.

Toisaalta taas olen muuttunut entistä äänekkäämmäksi puolueessani toimivia yhdenasian ihmisiä kohtaan. Olen keskustellut useiden samoja asioita pohtivien perussuomalaisten kanssa yhdenasian henkilöistä. He haluavat edes jonkun uskaltavan lausua ääneen vastalauseita tällaisen toiminnan johdosta. Perussuomalaisten ydinjoukko on juurevaa väkeä ja he eivät voi ymmärtää nykyisenkaltaista menoa. Valitettavan moni pitää suunsa kiinni ja antaa kaiken tapahtua. Onkin mielenkiintoista nähdä ja kuulla reaktiot kuntavaalien jälkeen.

On aivan varmaa, että vaalien jälkeen viimeistään puolueessa huudetaan uuden puheenjohtajan perään. Timo Soini on antanut äänekkäälle joukolle tilaa ja nyt sen hiljentäminen ei ole juuri mahdollista. On jopa todennäköistä, että ”nuiva” siivestä nousee seuraava puheenjohtaja. Silloin viimeistään minä sanon saman kuin kansanedustaja Tiina Elovaara. Katson homman olevan silloin omalta osaltani taputeltu. Jo nyt on tekemistä, että jaksan ja siedän kuunnella kaikkea sitä, millä loukataan toisia ihmisiä ja kansalaisryhmiä.

Puolueeni poliittinen johto on siirtynyt omien asioiden ajamisesta toisten poliittisten ryhmien loukkaamiseen. Puolueeni on alentunut samaan, mitä muut puolueet harjoittivat perussuomalaisia kohtaan vielä ensimmäisen jytkyn aikana. Oma suunnitelma on ilmeisesti heitetty romukoppaan ja töitä tehdään toisten ryhmien hyväksi. Mitä enemmän loukataan toisia, sitä varmempaa on se, että äänestäjät siirtyvät tukemaan solvattuja ja loukattuja. Hyvät opetukset on unohdettu. Näin lyhyt on poliittinen muisti.

Joitakin aikoja sitten, eli edellisen vuosisadan puolella aloitettiin kohkaaminen globalisaatiosta. Sen kaikkivoipaisuuteen hurahtivat kaikki poliittiset ryhmät kaikkialla maailmassa. Vapaan kilpailun kerrottiin tuovan kansakunnille valtavasti hyvää. Samaan syssyyn kerrottiin koneiden tuomasta autuudesta. Ihmisen osaksi sanottiin silloin jäävän vain vapaudesta nauttimisen. Mitä on tapahtunut?

Globalisaation ansiosta valtavat määrät työikäisiä ihmisiä on jäänyt työttömiksi kaikkialla teollistuneissa yhteiskunnissa. Juuri päättyneiden USA:n vaalien jälkihumussa onkin nyt huomattu, että ihmiset haluavat muutosta. Vastaako Trump siihen muutoksenhaluun ja miten jää nähtäväksi. Mikäli oikeasti haluttaisiin padota ihmisten tyytymättömyyttä ja näköalattomuutta, heidät pitäisi työllistää. Silloin pitäisi puuttuua globalisaatioon ja koneiden tuomaan autuuteen. Myös verotusta pitäisi katsoa kaikkialla uudelleen.

Siinä on omat vaaransa ja osin se on alkanut näkyä. Euroopassa pystytetään raja-aitoja ja samaa haluaa myös Trump. Maailmojen syleilystä käperrytään omien paitojen pesemiseen. Samalla se voi kasvattaa valtioiden välistä eripuraa.

Helppoja ratkaisuja ei ole olemassa. Ihmiset ovat saaneet globalisaation aikaan. Ihmisten tehtävä on myös sen muuttaminen ihmistä palvelevaksi.

Avainsanat: kriittinenmaailmankuva, tiinaelovaara, nuiva, globalisaationautuus

147 Palaako valo puolueeseen

Tiistai 8.11.2016 klo 13:05 - yrjöpoeka

Minä ja moni muu, on pikään ollut todella huolestunut Perussuomalaisen puolueen tilasta. Puolue johon aikanaan liityin on muuttunut julkisuudessa yhden asian liikkeeksi. Tätä ilmiötä on puoluejohto hiljaisena hyväksynyt. Hallitustyöskentely näyttää siltä ja kuulosta myös, etteivät perussuomalaiset ole kiinnostuneet mistään muusta, kuin maahanmuuton vastustamisesta. Mitä nyt Jussi Niinistö itsekseen puuhailee puolustusministerinä.

Kansalaisilta vain Jussi Niinistö saa varauksettoman tuen. Muita ministereitämme ei julkisuus käsittele silkkihansikkain. Arvosteluille on aivan varmasti sijaa, kun toimintaa seuraa täältä kauempaa. Erityisen pahana olen pitänyt uuden ministerimme ensimmäisiä lausuntoja. Vaaleissa antamani tuki on sen haastattelun perusteella mennyt aivan hukkaan.

Nyt ensimmäinen on tervehdyttävä uutinen eduskuntaryhmästä tullut. Tiina Elovaara on nyt puhunut harkitsevansa eroa puolueesta, mikäli uudeksi puheenjohtajaksi nousee ”nuiva” taustan omaava henkilö. Tästäkö riemastui toinen nainen eduskuntaryhmässä, eli Leena Meri. Hän syytti Elovaaraa painostamisesta ja uhkailusta. Minusta Elovaara toi aivan oikein huolensa julkisuuteen puolueen jäsenten pohdittavaksi. Tämä oli aivan oikea ja hyvä kannaotto.

Toivottavasti muutkin puolueessa huomaavat tämän ja tekevät selkeän eron ”nuiva” liikkeeseen. Tämä joukkio on saanut valtaansa Timo Soinin ja puolueen median. Media tuottaa Matias Turkkila ja hän nimenomaan on Mr. Nuiva. Eduskuntaryhmän varanpuheenjohtaja Meri kuuluu myös ryhmän puheenjohtajan tavoin ”nuiviin”. Tämä ryhmä on taatusti peloissaan siitä, että Elovaaran julkitulo voi saada ryhmässä liikettä ja myös ryhtiliikkeen. Siksi lainoppinut Meri on huolestunut. Erityisesti häntä huolettavat seuraavat vaalit ja omat mahdollisuudet.

Voin kyllä kertoa kaikille puoluejohdossa ja eduskuntaryhmässä, että seuraavassa eduskunnassa puolueemme on takianen. Tästä oivana esimerkkinä on Perussuomalaisten Kainuunpiiri ja sen yhdistysten lamaantuminen. Viime vaalien alla puolueeseen tulvi sellaista joukkoa, jotka saivat vallattua paikat ja savustettua ulos ne, jotka olivat piirin nostaneet Kainuun toiseksi vahvimmaksi poliittiseksi toimijaksi. Nyt pesä on puhdistettu ja toiminnat piirissä ja useissa yhdistyksissä ajettu alas. Ei se ollutkaan kivaa.

Saamieni tietojen mukaan piirihallitus ei useinkaan ole saanut kokouksiaan muutoin lailliseksi, kuin ottamalla yhteyttä puhelimella poissaolijoihin. Tästä kaikesta näkee, kuinka vähän järjestötyöstä valitetään. Usko oli kova siihen, että heidän avullaan toiminta vain paranee. Tulos on tässä. Äidinpoika on nyt vetänyt piiriä vuoden ja taas on puheenjohtajan vaihtoviikot. Nyt puheenjohtajaksi on saatu suostuteltua saamani viestin mukaan Pertti Ahlgvist. Homma on taputeltu ja puoluejohto muikistelee, että seuraavissa kuntavaaleissa tulos vain paranee.

Varmasti paranee. Suunta vain on väärä. Jokainen valtaa hamunnut on tajunnut sanomani asian. Tulevaisuudessa ei ole päättäjien paikkoja jaossa entiseen malliin. Samalla on kadonnut halu eduskuntaan pyrkimisille. Takiaiset eivät sinne kuulu.

Pahimmillaan Kainuunpiiri on Oinosen sanonnan mukaisesti satiainen.

Avainsanat: nuivaliike, tiinaelovaara, leenameri, takiaispuolue

020 Huonoja työntekijöitä?

Sunnuntai 6.3.2011 klo 21:13 - yrjöpoeka

Eilinen päivä oli todella vaiherikas ja lopulta vielä venähti pitkäksi. Vaalan ja Otanmäen reissulla vierähti koko päivä ajomatkoineen. Siihen vielä vaalityöryhmän kokous Kajaanissa laittoi aikataulun tiukoille. Illan päätteeksi oli vielä vaalipaneeli kotikunnassani Suomussalmella.

Vaalipaneeli toi esille mielenkiintoisen kysymyksen, ovatko suomalaiset työntekijät huonoja vai laiskoja?

Olemme tottuneet sanomaan, että joku laittaa itsestään 100 % peliin. Illan keskustelun kummallisin ajatus tuli esille Eero Suutarin esittämänä ja vielä useasti toistettuna. Hänen mielestään kukaan suomalainen työntekijä ei anna itsestään työlle 100 %! Hän esitti arvion, joka vaihteli välillä 40 % - 90 %. Olen sitä mieltä, että suomalainen työntekijä on tunnollinen ja tekee työnsä hyvin. Jouduin olemaan todella eri mieltä aiheesta ja jatkoimme aiheesta väittelyä vielä paneelin päätyttyä.

Eero Suutari on itse ansioitunut yrittäjä ja siksi väite on outo. Miksi hän maksaa kenellekään työntekijälle täyttä palkkaa sellaisesta työstä, johon työntekijä ”ehkä” panostaa 40 %? Osuva kommentti voisi olla tämä: ”Hullu se joka paljon pyytää ja tyhmä se joka maksaa.”

Allekirjoittaneen suuntaan osoiteltiin lukemalla sitaatteja ”Nuiva- vaalimanifestista. Jostakin syystä se ei innostanut yleisöä ja eikä muita panelistejakaan. Johtuneeko se galluppien jatkuvasta suunnasta? Kansalaiset ovat entistä ”nuivempia” ja haluavat selkeästi, että oman maan kansalaiset hoidetaan ensin.

Kainuun mallista emme saaneet aikaan minkäänlaista kädenvääntöä, vaikka sitä itse hieman odotinkin. Yksi Kainuuta koskeva tärkeä aihe, josta etukäteen oli sovittu puhuttavan, oli puolustuspolitiikka. Se jätettiin syytä kertomatta pois. Mielestäni nyt on oikea aika puhua, kuinka aiomme puolustaa Kainuun-prikaatin olemassaoloa? Uskomus siitä, että prikaati on uudenaikaisin ja sen rakennuskanta on modernein, ovat yhtä tosia kuin oli Kemijärven sellu ja UPM-Kajaani. OKL:stä puhumattakaan.

Pohjois-Suomen etu on aloittaa keskustelu ajoissa, koska maavoimien säästötarpeet nousevat esiin heti vaalien jälkeen. Mikäli on uskomista maavoimien komentajaan, säästöt kohdistuvat rakenteisiin. Etelä-Suomen alueella olevilla joukko-osastoilla on voimakas poliittinen tuki. Kainuun ja Pohjois-Suomen kohtalona on aina ollut menettää. Jokainen menetys on kohdistunut niihin rakenteisiin, joita on eniten uudistettu ja jotka ovat olleet erittäin kilpailukykyisiä. Aina on puuttunut tärkein, poliittinen tuki. Pelkkä usko lupauksiin on tuuleen heitettyä.

Mikäli säästöjä etsitään jälleen Kainuusta, voimme sen jälkeen unohtaa paljon muutakin. Sosiaali- ja terveyslautakunta käsittelee ylimääräisessä kokouksessa erikoissairaanhoidon tilannetta tulevalla viikolla. Maakuntavaltuuston päätettäväksi asia juoksutetaan juuri sopivasti vaalien alla, 28. maaliskuuta. Aiheeseen liittyy suuria investointeja ja tästä voimme saada todella hyvän aiheen vaalikentille.

Sitä odotellessa, aurinkoisia kevätpäiviä kaikille.

Avainsanat: laiskotellen, joutilaita, työvoimapula, nuivavaalimanifesti, maavoimiensäästöt, onkokainuumenettäjämaakunta, hyväuskoisiahölmöjä, aurinkoistakevättä