Satunnaiset kuvat

Orpo  ja Varo

Uusimmat

Blogin arkisto

234 Nuorten esiinmarssi

Perjantai 2.11.2018 klo 21:09 - yrjöpoeka

Olen vuosikymmenten aikana kuullut usein lauseen, miten saataisiin nuoria mukaan politiikkaan? Uusia puolueita on nyt perustettu kiihtyvällä tahdilla. Kaikilla on on halu uudistaa politiikkaa ja antaa nuoremmat kasvot politiikalle. Miltä se on oikein näyttänyt ja mitä sieltä on oikeasti tullut?

Vanhoilla puolueilla ovat puheet olleet vain sitä hetkeä varten, että on saatu vaalipäivä ohitse. Sen jälkeen vanhat sedät ovat piiloutuneet kammioihinsa miettimään kuka mitäkin tekee. Mikäli on hallitukseen menty, ensin miehitetään tärkeimmät paikat niillä viisailla miehillä. Jos oikein huonosti käy, puolue voi joutua tilanteeseen, jossa tasa-arvo pykälän takia joudutaan valitsemaan nainen.

Otan ensimmäiseksi esimerkiksi vasemmiston takavuosilta. Vasemmisto menestyi niin, että pääsi hallitukseen. Koska ei ollut voiman oikealla puolella vasemmistolle tuli eteen tasa-arvo naispaikan muodossa. Ministeriksi valittiin Kainuusta Terttu Huttu-Juntunen. Ilman mitään kokemusta politiikassa, siitä tuli puolueelle floppi. Pienet puolueet joutuvat joskus sellaiseen tilanteeseen, että niille olisi parempi jäädä oppositioon. Tässäkin tapauksessa suurten puolueiden sedät laittoivat pienemmän puolueen nielemään kitkerän sopan. Hillotolppa on jokaiselle puolueelle taikasana ja erityisesti arvonimiä rakastavalle vasemmistolle.

Kokoomus on kyky puolue ja siellä arvostetaan koulutusta. Opettajat ja lakimiehet ovat jonon keulilla. Koska kykypuolue on aina yrittäjän asialla, puolue haalii joka vaaleissa suuret joukot yritysten johtajia joukkoonsa. Tämä koskettaa vain miehiä. Kokoomus kertoo myös, että heillä on tilaa nuorille kyvyille. Se on totta. Valitettavasti se koskettaa vain miehiä. Katsokaapa ketä kokoomus on nostanut tärkeille paikoille tällä vuosituhannella? Jyrki Katainen. Alexsander Stubb. Petteri Orpo. On siellä yksi todella kyvykäs ja koulutettu nainen, Elina Lepomäki. Hänen esteenään on se, että hän on nainen. Siinä ei nuoruus ja koulutus auta.

Keskusta on aivan oma lukunsa. Se on vanhojen setien puolue. On siellä toki naisia, mutta heidän tehtävänsä on miehittää keskustanaisten johtopaikat. Joskus he saattavat päästä jopa ministeriksi saakka. Tärkeintä keskustalle on se, että naisilla on kansallispuku ja he osaavat tanhuta. Muutama nainen on kokeillut toimia johdossa, esimerkkinä Anneli Jäätteenmäki. Se oli tuhoon tuomittu hanke. Ilman hillotolppaa jääneet kepuisännät saivat demareitten tuella lyötyä Jäättenmäen polvilleen. Kiitokseksi hän sai maanpakolaisuuden Brysselin unohdukseen. Nuorille naisille kepusatraapit avaavat oven jos he puhuvat Venäjää kuten kuten Paula Lehtomäki. Kepu on tunnettu siitä, että he nuolevat itäistä naapuria olipa siellä kuka tahansa hallitsemassa. Heille YYA on edelleen todellisuutta.

Tänään vihreät ovat valitsemassa nuorten naisten hallitsemalle puolueelle harmaata 60-kymppistä miestä. Valinta tehdään huomenna. Puolue joka on profiloitunut nuorekkaaksi joutuu nyt kokemaan vanhojen setien valitseman todellisuuden. Tämä on omasta mielestäni koko Suomelle hyväksi. Alle 10% puolueena he aiheuttavat vähemmän vahinkoa.

Takiais puolueissa käyvät naisetkin johtoon. Miehiä hävettää olla kusitolppana, mutta jos puolue kasvaa naiset saavat siirtyä kun vanhat sedät tulevat laittamaan asiat kuntoon.

Nuoret pyrkikää ehdokkaiksi eri puolueisiin. Muistakaa kansallispuku.

Avainsanat: nuoriaatarvitaanpolitiikkaan, kykypuolue, vanhatsedäthallitsevat, jyrkikatainen, alexsanderstubb, petteriorpo, kepusatraapit, annelijäätteenmäki, kansallispukuinennaine, nuortenesiinmarssi

145 Syyskuu ja alkoi sateella

Tiistai 1.9.2009 klo 10:05 - yrjöpoeka

 

Kyllä on jo pimeää ja sade tuo harmautta jo mieleen, ajokelit moottoripyörällä vähenee koko ajan. Toki syksyssä on hyviäkin asioita, suksikeli lähestyy. :)

Maanantaipäivä meni maakuntamatkailun merkeissä, neljä tuntia istuin asumiseen liittyvässä seminaarissa Kajaanin kirjastossa. Tilaisuus oli oikein hyvä ja antoi monta uutta näkökulmaa ajateltavaksi. Maakunta potee väestöpakoa ja yhtä aikaa omia kansalaisia on ilman oikeaa asuntoa, ihmisten pitää asua joko veneen alla, tai kavereitten parvekkeilla. Jokaisella Suomen kansalaisella on oikeus omaan asuntoon, eli nimeen ovessa. Toivottavasti pian löytyy ratkaisu tilanteeseen, talvi on lähestymässä kovaa vauhtia.

Iltapuhde meni sitten Hyrynsalmen palaute tilaisuudessa ja siellä oli paikalla iäkästä ja aktiivista väkeä. Kunta jolla lääkäritilanne on kunnossa, pitää sisällään tyytyväisiä asukkaita. Hyrynsalmen kohdalla on myös kyse siitä, että terveysasemalla työskentelee henkilöstö yhteen hiileen puhaltaen. Kaiken lisäksi suurin osa väestöstä asuu kuntakeskuksessa ja etäisyydet ovat kohtuulliset. Paikalla ei kyllä ollut väkeä sieltä reuna alueilta ja se on puute palautteen osalta. Työikäinen väestö puuttui melkein kokonaan molemmista tilaisuuksista, sama tilanne on jokaisessa Kainuun kunnassa. Valtuuston puheenjohtaja Esa Kemppainen toi omassa puheessaan myös uutisen, kuntaliitoskeskustelut ovat Hyrynsalmen osalta käyty ja kunta jatkaa itsenäisenä. Oikein hyvä, ettei ruutia enää polteta asiaan, vaan pyritään tekemään yhteistyötä muutoin.

Kajaanin kirjastossa panin merkille ilmiön, joka jäi mietityttämään? Kirjaston aulatiloissa ja oviväliköissä makaili terveitä nuoria miehiä pitkin päivää. Panin ilmiön merkille myös talvipakkasten aikaan kaupungintalolla, samalla tavoin nuoret miehet makailevat kuka missäkin. Mietin jo talvella asiaa siten, että jos kyseessä olisi suomalaista syntyperää olevia kansalaisia, heidät poistettaisiin tiloista poliisia apuna käyttäen. Ensi talvena olen ajatellut johdatella samoihin tiloihin lämmittelemään oman maan kansalaisia, aivan yhdenvertaisuuden takia. Onhan toki paljon mukavampaa lojua pehmeillä istuimilla oikeassa lämmössä, kuin kauppojen ulko-ovien läheisyyden kylmillä kivillä. Lisäksi tällainen säästää terveydenhuollon kustannuksia vähentyneinä alapää vaivoina. Kyllä kai yleiset verovaroin tuotetut tilat ovat myös omia kansalaisia varten?

Avainsanat: maakuntamatkailu, nuoria, lojua