Satunnaiset kuvat

Orpo  ja Varo

Uusimmat

Blogin arkisto

094 Hukkaperii

Sunnuntai 1.11.2015 klo 20:10 - yrjöpoeka

Suomalaisten ylpeys on ollut 2000-luvulla Suomen erinomainen tilanne kansainvälisessä PISA-tutkimuksessa. Politiikot ovat ottaneet tästä kunniaa ja erityisesti kulloisenkin hallituksen opetus- ja kulttuuriministerit. Suomen oppilaitoksissa on vieraillut lähetystöjä eripuolelta maailmaa ja kakkukahveja juotu sen päälle.

Aivan viimeisinä vuosina on havahduttu siihen, ettei se Suomi enää taida pysyä mittausten kärjessä. Politiikot tietty etsivät vikaa koululaitoksesta ja sitä ollaan parasta aikaa järjestämässä uudelleen. Ensimmäisenä haetaan säästöjä, joilla sanotaan tehostettavan oppimista. Nykyinen alan ministeri lähettelee kiertokirjeitä, joitten sisältö on alan ihmisten toimesta lytätty.

Aikoinaan keskustapuolue yritti ns. työreformia, joka sitten puheitten mukaan haudattiin Mariaanienhautaan. Eli syvälle. Ministerin kiertokirjeen ja kirjoittajan moni toivoo vaipuvan myös jonnekin syvänteeseen. Mutta aivan asiallisesti Suomessa on jotakin perustavan laatuisesti vialla. Suomalaisten lukutaito ja luetun ymmärtäminen ovat romahtamassa.

Vetäisemällä mutkat suoriksi, voisi vetää tiettyjä yhtäläisyysmerkkejä viimeaikojen metelöintiin. Osa väestöstä ei enää omien sanojensa mukaan luota julkiseen tiedottamiseen. Sen tilalle on tullut karmivampana esimerkkinä MV-lehti. Lehden julkaisemat jutut ovat aivan täyttä potaskaa. Luetun ymmärtämisessä jälkeenjääneet tavaavat ne ja niihin luotetaan sen jälkeen täysillä. Poliisin ja viranomaisten oikaisut eivät enää muuta tilannetta.

Viimeisin uutinen tällä saralla oli nyt Joutsenosta. Julkisuuteen vuodatettiin oletus, että nuoren teinitytön murhaajan täytyy olla maahanmuuttaja. Verenhimoiset viestit levisivät kulovalkeana facebookissa. Kukaan ei pyytele anteeksi purkauksiaan, kun tänään paljastui tekijäksi aitosuomalainen mies. Toivottavasti poliisi tutkii kaikki nuo verenhimoiset kirjoitukset.

Sama toistui kun Ylivieskassa yritettiin polttopulloilla sytyttää oppilaitos, jossa oli maahanmuuttajanuoria koulutettavina. Hyökkäys epäonnistui. Mitä tekivät ihmiset facebookissa. Harmittelivat epäonnistumista ja toivoivat parempaa onnea seuraavaan kertaan. Viestit olivat hyökkäävyydessään kertakaikkisen järkyttäviä. Onneksi yksi jaksaa taistella näitä uuslukutaidottomia vastaan. Hän on ansioitunut bloggaaja Saku Timonen. Häntä kutsutaan myös Uuninpankkopojaksi.

Itsestä tuntuu, että tätä trollaamista johdetaan jostakin. Ympäri Suomea pienilläkin paikkakunnilla oleviin facebookin keskusteluketjuihin ilmestyy erittäin nopeasti sama uutinen. Ne kohdistuvat aina maahanmuuttajiin. Heti sen ilmestyttyä, se saa uuslukutaidottomista ymmärtäjiä. Uskomattominta on se pahansuopaisuus mitä siellä esiintyy. Nimellä ja kuvalla varustettuna.

Ilmeisesti joku tietää, että kaikki ne joilla lukutaito ja sen luetun ymmärtäminen ovat heikoimmillaan, töllöttävät sinertävää ruutua. Kaikki siellä oleva on heille jumalan sanaa. Ja se on vapaata inhan yhteiskunnan hohouksesta. Kaverit on heti saatava ajantasalle oikeasta totuudesta.

Hukka meidät perii, ellei tätä kierrettä pystytä katkaisemaan.

Sammutetaan sinertävä ruutu...

Avainsanat: nuortenlukutaitorapistuu, työreformi, raudaskylänkristillinenopisto, uuninpankkopoika