Satunnaiset kuvat

Kuusinki 2009

Uusimmat

Blogin arkisto

059 Mestaruushurmosta

Maanantai 25.4.2016 klo 12:46 - yrjöpoeka

Suomen nuoret jääkiekkoilijat ovat tämän talven taistoissa olleet aivan omaa luokkaansa. Minua eivät ole nämä ottelut häirinneet mitenkään, olen saanut tulokset heti tietooni siinä kuin muutkin. Radion ja television toimittajien hehkutusta kuunnellessa käy usein mielessä, että vähästä se ihminen riehaantuu. Toisaalta on hyvä, että on jostakin edes vähän iloa. Suomen hallitus ei sitä ole kansalle tarjoillut.

Aamun uutisia seuratessani törmäsin erään lehden uutiseen, joka veti minut aivan sanattomaksi. Tosin vain hetkeksi. Mietitäänpä hetki sellaista ajatusta, että Suomen naiset voittaisivat maailmanmestaruuden jääkiekossa. Tämän jälkeen joku joutilas miespuolinen gigolo julkaisisi instragamissa ”seksikkään” alusvaattekuvan vuoteessaan, silmissään utuinen kaihoisa katse. Itsestäni tuntuu, että eivät aivan kaikki asialle taputtaisi.

Minulle tuntematon joutilas nimeltään Pia Lamberg julkaisi itsestään instragamissa alusvaatekuvan. Lehti tietysti julkisti tällaisen tärkeän uutisen koska siinä onniteltiin mestareita. Ymmärrän näitä joutilaita naispuolisia gigoloja siinä, että he haluavat etsiytyä nuorten uroiden kainaloon. Heidän kainalossaan voi päästä todella isoihin rahoihin käsiksi. Muutoinhan nämä alusvaatteisillaan keikistelevät joutuvat kärvistelemään ulosottomiehen kainalossa.

On aivan varmaa, että näistä nuorista miehistä usea siirtyy aika pian NHLn leipiin. Siellä heidän tulonsa tulevat olemaan aivan toista kotimaan ansioihin verrattuna. Sen ilon kyllä mielelläni heille suon. Haastatteluissa nämä nuoret miehet tuntuvat aika sanavalmiilta velmuilta. Sellaisia ilopillereitä ei oikein paljon ole kotimaan jäillä aikaisemmin pyörinyt. ”Tiki” Tikkanen oli eräs vanhemmasta kaartista.

Yhteistä näille kiekonperässä luisteleville on se, että nuoret kauniit ja joutilaat naiset liimautuvat heihin kuin kärpäspaperiin. Kiekkomies joutuu olemaan paljon kotoa poissa ja siksi julkisuudesta elävä kaunotar on ehkä sitten se sopivin naiskaveri. En ole seurannut tarkemmin, mikä on tilanne naisjääkiekkoilijoiden kotona? Onko heillä kotona vähissä vaatteissa keikistelemässä julkisuuden kipeä gigolo?

Kieltämättä ärsyynnyin tästä alusvaate keikistelijästä. Uutisvirta on täynnä näitä niinsanottuja julkkiskaunottaria. Iltapäivälehdet julkaisevat näistä puolialastomia kuvia. Joku on juuri löytänyt elämänsä miehen. Toinen on juuri eronnut ja siitä tehdään surullinen uutinen. Uutisen lopussa on aika usein maininta, että elämä kuitenkin kantaa ja uusi ystävä on jo näköpiirissä. Muutaman päivän jälkeen lehti julkaisee yksinoikeudella yhteisen kuvan lempeä täynnä olevista rakastavaisista.

Olen tullut pohdinnoissani siihen tulokseen, että jääkiekkoilijat ja naisjulkut sopivat todella hyvin yhteen. Kumpikin osapuoli on alusta asti haluamassa pois oikeasta työstä. Toinen haluaa rahaa luistelemalla kumilätkän perässä. Toinen osapuoli kiristelee ajoittain naamariaan, jotta kelpaisi mahdollisimman pitkään juorulehtien palstoille. Aina sieltä joku kymppi irtoaa. Luistelijat ovat varmoja esiintyjiä, hyvin istuva puku päällä. Nämä naiset ovat myös varmoja esiintyjiä. Mutta vain silloin, kun heillä on pelkät alusvaatteet päällä.

Juhlikaamme kaikki näitä työnsankareita. Vaatteilla tai ilman.

Avainsanat: nuortenmmjääkiekko, pialamberg, julkisuudenhakuisuus, turhatjulkkikset