Satunnaiset kuvat

Hartaushetki/kuva Teppo Turpeinen

Uusimmat

Blogin arkisto

160 Ahdistukset ja kuolemanpelko

Keskiviikko 5.6.2019 klo 22:51 - yrjöpoeka

Muistan omasta lapsuudestani ja nuoruudesta, kuinka sodan käyneet ja sodasta puhuvat miehet saivat pelkäämään tulevaa sotaa. Kuuban ohjuskriisin aikana nämä veteraanit puristelivat nyrkkejään ja noituivat sitä, että vielä löytyi kouhoja sotimaan. Tsekkoslovakian miehitys oli jo niin vakava, että melkeinpä joka vintilta kaiveltiin sahamuhien alta sotasaalisaseita käyttöä varten. Kun sodan käyneet puhuivat valtavista räjähdyksistä rintamilla ja silpuksi menneistä miehistä pelot vain pahenivat. Silloisen TVL laitoksen joka ylläpiti ja rakensi teitä, kotikyläni tukikohdan lähellä oli laitoksen räjähdevarasto. Voi sitä pelon määrää, kun kouluauto jossa kuljin ajoi sen ohi.

Hieman varttuneemmalla nuorisolla olivat samat maailmanahdistukset. Heillä oli halu sulattaa aseet ja takoa ne auroiksi. Vasemmistolaiset liikkeet valtasivat yliopistotalon Helsingin kirkolla. Tämä ikäluokka oli varsinaista maailmanparantajaa täynnä. Yksi heistä oli Erkki Tuomioja, hän horisee vieläkin samoja pelkojaan kuin silloin. Marssittiin sotia ja erityisesti USAn värkkäämiä sotia vastaan. Marssittiin YYAn puolesta ja vakuuteltiin ikuista ystävyyttä Neuvostoliiton kanssa. Samat joukot kantoivat Moskovaan naisten sukkahousuja. Niillä proletariaatti sai ikuista rakkautta. Ja votkaa.

Tätä neitseellisten uhkakuvien aikaa yhdisti yksi asia. Ei ollut sosiaalista tiedonkulkua netin ihmeellisessä maailmassa. Uhkakuvat kulkivat melkoisella viiveellä nuorison makusteltaviksi. Koulumaailma oli kaiken osallistavan nuorisopolitiikan keskus. Nimenomaan koulutetumpi väki koki maailman todella ahdistavaksi. Heille oli tärkeintä hippiaate ja rauhanmarssit Neuvostoliiton hyväksi. Siellä oli pelkkiä rauhanaseita. Sitä naapurimme oli yrittänyt meille Talvisodassa kertoa. Oppimattomat suomalaiset eivät sitä uskoneet, vaan ampuivat satojatuhansia rauhanarmeijalaisia kuolemaan tai haavoittumaan. Tätä peläten osa nuorisoa halusi estää samankaltaisen tilanteen uusiutumisen.

Tänään meillä on nopea tiedonvälitys. Voimme seurata Live-lähetyksenä tekniikan viimeisimpien ihmeaseiden erehtymätöntä tarkkuutta. Pommeissa ja ohjuksissa on kamera, joka näyttää kuinka vihollisen suuretkin rakennukset muuttuvat pölyksi. Kuolemaa ei siellä näy. Isis yritti tuoda kuoleman näkyville, silpomalla kurkkuja auki kiinnisaamiltaan länsimaalaisilta. Me länsimaalsiet emme enää pelkää sotia. Ne ovat kirurgin tarkaa neutralointia. Hyvä voittaa pahan ja sillä pahalla on erilainen ihonväritys ja uskonto. Ainoa asia mitä pelätään on miten estää turvapaikan hakeminen länsimaista.

Tänään tieto on valtaa ja erityisesti ”oikea” tieto. Jokaisella taholla on tänään ”oikeaa tietoa”. Yksi asia on läpäissyt nyt seulan ja nyt erityisesti nuoriso pelkää. He pelkäävät kuolevansa lämmön takia ja merenpinnan nousun takia. Vielä enemmän vanhuuteen riutuvat länsimaat pelkäävät satojen miljoonien pakolkaisten tulvimista kohti pohjoista. Aluetta missä ihmisllä on vielä hyvä elää ja asua. Nyt sille ja kaikelle on tulossa uutta ”oikeaa” tietoa.

Maaseudun Tulevaisuus lehti julkaisi tänään uutisen, joka kertoo, että maailma voi tuhoutua jo 2050. Viimeisen vuodenaikana tämä lehdykkä on siirtynyt sellaisen peloittelun asteelle, etteivät edes vihreät osaisi tehdä näin. Kummastelen todella tätä. Lehti yrittää kertakaikkiaan kertoa, että tehkää eutanasia. Siinä on maaseudun tulevaisuus jo hyvinkin näköpiirissä.

Tosiasiassa ilmastohypetys on suurta rahastusta. Köyhä maksaa kun pelkää.

Avainsanat: nuoruudenahdistuksetjapelot, kuubankriisi, tsekkoslovakianmiehitys, vanhanvaltaus, maaseuduntulevaisuus