Satunnaiset kuvat

Ytimennävertäjälle purtavaa

Uusimmat

Blogin arkisto

045 Sikamaista

Tiistai 5.4.2016 klo 20:39 - yrjöpoeka

Viime viikon perjantaina osallistuin erääseen keskustelutilaisuuteen ja olin siinä alustajana. Otin siellä aiheeksi koulurauhan ja kysyin osallistujilta mitä se heidän mielestään tarkoittaa. Keskustelukierroksen jälkeen nostin esille uutisen edelliseltä illalta. MTV3 uutisessa kerrottiin Nurmijärven kirkonkylän yhteiskoulusta. Sähköisessä mediassa oli nostettu huhu, että koululla opiskelevat ulkomaalaiset nuoret ahdistelevat suomalaisia tyttöjä.

Paikalle oli saapunut mustiin pukeutuneita Soldiers of Odinin joutilaita ainakin 6 kappaletta. Ilmeisesti heillä oli aikomus näyttää omaa joukkovoimaansa, mutta koululaiset olivat alkuhämmennyksen jälkeen pitäneet heitä uutisen mukaan aika säälittävinä maleksijoina. Sitä he ovat, mutta asia on minun mielestäni äärimmäisen vakava.

Muualla maailmassa ei ulkopuolisia aikuisia vetelehtelijöitä kauan suvaita koulujen alueilla. USAssa voi saada hyvin nopeasti raudat ranteisiin ja aseellisten joukkojen hyökkäyksen vetelehtijöiden kimppuun. Suomessa virkavalta sallii tällaisen toiminnan, että nämä pellet voivat häiritä lasten koulurauhaa. Alusta alkaen oli selvää, että pellet olivat itse itsensä sinne kutsuneet. Vain siitä syystä, että koululle oli saapunut alaikäisiä turvapaikan hakijoita opiskelemaan.

Keskusteluryhmässäni riitti uskomattomasti ymmärrystä näille ISIS joukoille. Mustien vaatteiden ja takin selkämyksen kuviointi tuo selkeän yhtymäkohdan oikeille ISIS-joukoille. Minä en lakkaa ihmettelemästä virkavallan lepsuilua asiassa. Samaa linjaa noudatti enemmistö keskustelijoista. Keskustelijat ja virkavalta sanovat sen kuuluvan vapaan liikkumisen piiriin. Sitä ihmettelen ja on syytä ihmetellä vielä ennemmän, kun vertaa sitä poliisin käyttäytymiseen suomalaisten nuorten vapaa ajalla oleiluun koulujen alueilla.

Poliisi ohjelmissa meistä jokainen näkee poliisin ajavan nuoret koulujen avarilta pihoilta pois, vaikka heistä ei aiheutuisi mitään haittaa. Mutta nämä pellet voivat sitten saapua tämän mukaan vapaasti maleksimaan sinne milloin vain. Pitäneekö kehoittaa koululaisia laittamaan mustat puserot päälle ja töhrimään selkämykseen jotakin valkealla maalilla. Poliisi ei silloin ajele heitä pois, koska mustatakkisilla on vapaa maleksinta oikeus.

Itse koen tällaisesta toiminnasta olevan todellista vaaraa, koska me hämärrämme koulurauhan käsitteen. Lapsilla on oikeus olla koulun alueella ilman, että heidän tarvitsee pelätä ketään ulkopuolista pahoista aikeista. Me kaikki tiedämme, että näillä mustatakeilla on useilla rikollinen menneisyys. He eivät ole pyhäkoulupoikia. Vain virkavallalla on oikeus saapua koulujen alueelle koulurauhaa turvaamaan. Minusta se on ehdoton edellytys.

Normaalisti poliisi saapuu pillit vinkuen koululle, jos joku lapsukainen tuo vaikka puukon kouluun. Niin olisi pitänyt toimia tässäkin. Uhka koulurauhalle oli todellinen. Mutta poliisi suhtautui asiaan mielestäni oudosti, koska näitä ei kyyditty suoraan putkaan. Ilmeisesti on ymmärrettävä, että siellä saa maleksia, kunhan muista mainita olevansa turvaamassa suomalaisia tyttöjä.

Voi elämän kevät mihin olemme menossa.

Avainsanat: nurmijärvenyhteiskoulu, suomalaisetisikset, uhkakoulurauhalle