Satunnaiset kuvat

rytmiharjoitusta/kuva Teppo Turpeinen

Uusimmat

Blogin arkisto

003 Kamppailu urheilua

Sunnuntai 24.1.2021 klo 16:44 - yrjöpoeka

Urheiluväki tunnistaa millaista on fyysinen kamppailu urheilu. Selkeinä esimerkkeinä ovat nyrkkeily, siinä maksetaan toisten tyrmäämisestä nyrkein tajuttomia summia. Muistamme Muhammad Alin joka tanssi nyrkkeilyväen sydämiin. Loppuelämä kyllä sitten näytti sen, mitä toistuvat nyrkiniskut aiheuttavat. Jokaisella useaan kertaan tyrmätyllä ja hakatulla nyrkkeilijällä on viimeisinä elinvuosinaan tavallista vaikeampaa. Toinen erityisesti tämän päivän laji on UFC joka on sekaisin kaikkea, nyrkkeilyä, potkimista, kuristamista ja painia. Siinä ottelijat menevät suljettuun kehään ja siellä ainoa tavoite on nuijia vastustaja tajuttomaksi.

Tänään kansanínvälinen hiihtoväki sai todistaa Lahden maailman cupin viestissä, että myös hiihdosta voi muodostua todellinen taistelulaji. Venäjän supertähti ei sulattanut Suomen ankkurina hiihtäneen Joni Mäen ylivoimaa. Maaliin tultuaan Bolsunov hyökkäsi suoraan Joni Mäen päälle. Kaiken lisäksi hän teki sen raukkamaisesti takaapäin. Useat muutkin Venäjän ykkösjoukkueen hiihtäjät kävivät kuumina, kun he näkivät tuntemattoman suomalaisen lyövän heidän tähtensä. Bolsunov on usein aiemminkin käyttäytynyt kuten primadonna. Hän ei kestä häviämistä suomalaisille.

Iivo Niskanen sai Bolsunovin säkenöimään olympialaisten 50-kilometrin kisassa takavuosina. Nyt Joni Mäki sai hänet jo täysin tolaltaan. On se onni, ettei kyseessä ole ampumahiihto. Bolsunov on sen verran kahjo, että hän varmasti ei empisi ampua takaapäin hänet voittanutta. Nuoremman suikupolven on todella syytä muistaa yksi asia. Venäläisiin ei ole koskaan luottamista. He ovat tunnetusti herkkähipiäisiä ja salakavalaa väkeä. Tästä on paljon todisteita Suomen itsenäisyyden ajoilta. Siksipä ei ole ihme, että Suomen hiihtoliiton entinen toiminnanjohtaja Mika Kulmala hermostui ja iski säkeniä twiitissään. Hän kirjoitti ytimekkäästi: ”Ryssä opn ryssä!”

Kulmala hermostuneena sanoi sen ääneen, mitä jokainen hiihtoa television ääressä seurannut hiihdon ystävä karjui olohuoneessaan. Pirrivaaran Lyyti joka selvisi hengissä partisaanien verilöylystä sanoi aina tavatessa, että ”ryssä on ryssä, vaikka voissa paistaisi.” Tämän sanonnan kaikki suomalaiset muistavat, myös kommunistit, vaiikka he ikuista ystävyyttä vannoivatkin aikoinaan. Mika Kulmala huomasi pian twiitin julkaisun jälkeen, että tuota ei olisi saanut Suomessa sanoa ääneen ja poisti pahoittelun kera kirjoituksensa. Aivan turhaan teki sen, koska myös Venäjän hiihtovalmentaja piti Bolsunovin tekoa oikeutettuna. Kulmala olisi voinut todella pitää tekstin näkyvissä ja pahoitella kuten venäläisetlkinb tekevät. Kyse on kamppailun aiheuttamasta kiihkosta.

UFC-otteluista tuli mieleeni, että siellä tehdään tappeluista rahaa. Mutta siellä ei suvaita väärinkäytöksiä ja vilppiä. Muutama päivä sitten sen sai kokea eräs huippuisijä/potkija, joka sähelsi kilpailupaikalla ja poisti tunniste rannekkeensa. Hän antoi sen jonkun toisen käyttöön, mutta majoituspaikka oli niin täynnä kameroita, että sutkit hommat paljastuivat. Mitä teki tuomaristo? Antoi elinikäisen porttikiellon! Siellä ei varoiteltu ja hyysätty, vaikka olisit lajin ehdoton huippu. Samaa toivoisin myös hihdfon kattojärjestöiltä. Erityisesti asetan toivoni Norjalaisiin, heidän ei tarvitse hyysätä venäläisiä. Kilpailijoiden fyysinen koskemattomuus on pidettävä kunniassa. Mikäli sitä ei tehdä, tämä satavarmasti tulee toistumaan.

Bolsunoville pitäisi lähettää voipaketti paisto ohjeineen.

Avainsanat: kamppailulajit, nyrkkeily, ufc, viestihiihto, lahti, bolsunov, ryssäonryssä