Satunnaiset kuvat

Kesä ja virtaava vesi

Uusimmat

Blogin arkisto

115 Väärin kirjoitettu

Keskiviikko 21.9.2016 klo 19:05 - yrjöpoeka

Olen saanut tietyltä (maahanmuuttokriittiseltä) taholta palautetta, että minä ja moni muu, on aivan väärin kirjoitellut kahdesta miehen hengen vaatineesta tapahtumasta. Ensinnäkin, minun ja muiden tapauksien tiimoilta kirjoittaneiden, olisi pitänyt esittää Otanmäen uhrin omaisille surunvalittelut. Miksi olisi? En ole kumpaisestakaan tapahtumasta (Helsinki, Otanmäki) käsitellyt surmattujen henkilötietoja. En ole maininnut nimiä. Olen vain ottanut kantaa niihin liittyviin ilmiöihin.

Toiseksi, kyseessä oli kaksi aivan erilaista tapausta. Toinen oli aivan tavallinen surma, johon liittyi omaisuuden anastamista. Tähän tapaukseen liittyvästä mielenosoituksesta annoin sitten ruutini palaa. Ääriliike Suomi ensin, yritti käyttää tapausta hyväkseen. Samoin tämä liike halusi mielenosoituksella saada runsaasti näkyvyttä tavallisessa mediassa. Sitä media antoi sananvapauden ja uutisarvon nimissä.

Toinen oli selkeästi natsimielisen ääriliikkeen jäsenen tekemä raaka pahoinpitely julkisella paikalla, johon liittyi poliittinen aspekti. Tässä tapauksessa tämä ääriliike kehui pahoinpitelyä sosiaalisessa mediassa videon ja kuvien kera. Näissä kehuttiin sitä, kuinka viherpunikki sai kunnollisen kurinpalautuksen. Kurinpalautusta aiottiin antaa jatkossakin.

Näissä molemmissa tapauksissa otin nimenomaan kantaa näiden ääriliikkeiden toimintaan. En kirjoitellut sen takia, että olisin pienenä politiikkona esittämässä uhrien omaisille surunvalitteluja. Halusin ja haluan, että ihmiset lopettaisivat hiljaisuuden. Haluan hiljaisuuden tilalle selkeän sanoman, nyt riittää. Haluan poliittisten puolueiden selkeät kannanotot, joissa tuomitaan ääriliikeiden toiminta. Samalla on heti ryhdyttävä oikeudellisiin toimiin ääriliikeiden julkisen pullistelun kriminalisoimiseksi.

Samoin halusin maakuntatason politiikkona, olla yhtenä muiden joukossa vaatimassa poliisia ja oikeuslaitosta lukaisemaan uudelleen Suomen lakikirjat. Kirjoitukseni oli yksi monista. Juuri näin pitää ollakin. Meitä julkisesti kantaa ottavia politiikkoja tarvitaan vielä paljon lisää. Meidän tehtävämme on luoda painetta puolueiden ykkösketjuihin muutoksen aikaansaamiseksi.

Varmasti on niin, että seuraavat lauseet saavat taas samat tahot pahoittamaan mielensä. Johtavat politiikot ovat ottaneet kantaa tapauksiin ja tuomitsevat ääriliikeiden toiminnaan. Heti seuraavassa lauseessa aloitetaan sanotun vesittäminen. Puhutaan kaikkien oikeudesta sanavapauteen ja mielenosoittamiseen. Minusta tämä on pelkkää pelleilyä. Vihan ja väkivallan tuominen kaduille ei kuulu perusoikeuksiin.

Oman puolueeni riveistä on kuulunut todella kummallisia kommentteja. Samoin näiden kommenttien esittäjät vaativat, että omien ei saisi heitä arvostella. Se on heidän mielestään selkäänpuukottamista. He vaativat puolueen jäseniä tukemaan heitä ja puoluetta. Tämä on täysin demokratian vastaista. Avoimessa demokratiassa minä ainakin arvostelen niitä, jotka minun mielestäni puhuvat ja esiintyvät puoluetta vahingoittavalla tavalla.

Valitettavasti näyttää siltä, että samalla kun puolueen johto pahoittelee ja tuomitseen tapahtuneet, niin kakkosketjun toimijat vesittävät kaiken puheillaan. Ei pidä kummeksua, jos muissa puolueissa lisääntyvät puheet perussuomalaisia vastaan.

Saat mitä tilaat. Näin käy, kun puoluejohto sallii kakkosketjun toiminnan.

Avainsanat: maahanmuuttokriittiset, surunvalittelu, nytriittää,

012 Nyt riittää

Torstai 29.1.2015 klo 12:26 - yrjöpoeka

Tämä tuli mieleeni heti aamusella. Päällimmäisenä syynä oli se, että menin ulos ovesta. Koko eilisen päivän sain tehdä lumitöitä ensin kotosalla ja sitten tein lumitöitä myös tyttäreni luona Kajaanissa. Illan päätin lumitöihin kotipihallani. Nyt heti aamusta luonto meinasi lannistaa minut heti ovelta. Lunta oli taas tullut ja puolentoista tunnin urakan jälkeen pääsin aamukahville.

Tämä lysti ei näytä tähän loppuvan. Lisää tulee. Alkuviikko meni vähillä hommilla ja sain käydä luistelemassa kahtena päivänä ihan riittävästi. Nyt kuntoilun täyttää yksipuolinen lumityö. Vanha kansa sanoi ennen, ettei pihlaja kanna kahta taakkaa. Nyt tuo sanonta on menettänyt merkityksensä. Puut notkuvat edelleen marjojen alla. Lumikuorma on taivuttanut puut ja pensaat lumen sisään. Tilhiparvilla on täysi työ etsiä syötävää lumen sisältä.

Toinen asia, jossa on tullut aika sanoa: Nyt riittää!

Perussuomalaisten Kainuunpiirin toiminta on viimeisen kahden vuoden aikana mennyt jatkuvaan puheenjohtaja peliin ja seuraajan kampittamiseen. Epäsovun keskus ja siemen, on Kajaanin perussuomalaisten joukossa. Milloin ei kelpaa Sotkamon lahja puheenjohtajaksi, milloin ei omat kyvyt riitä piirin johtamiseen. Vihoviimeinen pisara tälle joukolle oli naisen nouseminen puheenjohtajaksi. Vielä siihen asti oli ollut puheyhteys tähän joukkoon, mutta ei enää naisen valinnan jälkeen.

Viimeiset kaksi vuotta ovat olleet aivan hukkaan heitettyä aikaa. Kaikki työ jäsenistön yhtenäisyyden eteen on lopullisesti hukattu. Vallalla on vain oman edun tavoittelu. Oman yhdistyksemme väki on viimekesästä lähtien seurannut tilannetta huolestuneena. Olemme yrittäneet kiinnittää puolueen huomiota kestämättömään tilanteeseen. Ilman mitään vaikutusta. Ilman minkäänlaista yhteydenottoa. Tällainen tilanne ei voi enää jatkua!

Yhdistyksemme kokoontui tilanteen johdosta miettimään, voimmeko nykyisessä tilanteessa jatkaa piirin jäseninä. Yhdistyksen hallituksen yksimielinen kanta oli, että eroamme piirin toiminnasta. Ilmoitimme kirjeellä puolueenjohdolle ja puoluehallitukselle aikeistamme ja odotimme sieltä jonkinlaista vastausta. Koska emme ole saaneet minkäänlaista yhteydenottoa, katsomme olevamme pakotettuja eromaan Perussuomalaisten Kainuunpiiristä. Jatkuvaan toisten mollaamiseen ja riidan kylvämiseen kyllästyneinä, käytämme voimavaramme järkevään poliittiseen toimintaan Ylä-Kainuussa. Jatkamme työtämme perussuomalaisella linjalla kuntapolitiikassa.

Nyt riittää!

Avainsanat: nytriittää, puheenjohtajapeli, perussuomalainenlinja

019 Riittää!

Tiistai 1.3.2011 klo 0:05 - yrjöpoeka

Nyt riittää!

Nämä ovat sanat, joita sain tänään kuulla. Kaikille perussuomalaisten kansanedustaja ehdokkaille ei riitä se, mitä puolueemme eduskuntaryhmä tekee. Nyt kolme eteenpäinpyrkivää ehdokasta on tuhoamassa sen, mitä muut ovat kovalla kenttätyöllä aikaansaaneet. Heillä on omasta mielestään kaikki oikea tieto ja muut puolueessa ovat väärässä. Kukaan ei nyt kentällä oikein ymmärrä, miksi puolue antaa tämän tapahtua? Tästä ovat kaikki vastustajamme kansaa peloitelleet, voiton jälkeen puolueemme hajoaa kuten SMP. Nyt teemme sen vielä nopeammin, hajoitamme kaiken ennen vaaleja!

Viikonlopun aikana vaalipiirin lehdissä on näyttävästi kerrottu mitä kolmikko on vailla. Tänään tehdessäni vaalityötä Kuusamossa,  törmäsin aiheeseen Koillis Sanomien maanatai numeron mielipide palstalla. Tein työtä PerusS-tunnusliivit päälläni ja minut oli helppo tunnistaa. Nyt ei enää kysytä miksi! Nyt huudetaan, että riittää! Puolueen kannattajat eivät halua nähdä tällaista.Vastustajat sitä vastoin odottavat lisää.

Keskustelin tänään ihmisten kanssa ja he kaikki olivat samaa mieltä kuin minä. Miksi heitä yleensäkin on otettu perussuomalaisten ehdokkaiksi? Minä kysyn samaa. Miksi ja mitä varten? Mikäli jotkut ehdokkaat ovat eri mieltä kuin muut, he ovat aivan väärässä puolueessa.

Haluan tehdä vaalityötä jatkossakin yhtenäisen perussuomalaisen  puolueen kanssa. Sopiiko tämä kolmikko siihen? He eivät puhu muiden ehdokkaiden suulla ja en allekirjoita heidän sanomisiaan.

Johtopäätösten aika on nyt!

Avainsanat: hajoaakoperusuomalaistenrivit, vanhasestariittääuutisia, nytriittää