Satunnaiset kuvat

Perhonheittokurssi/ kuva Teppo Turpeinen

Uusimmat

Blogin arkisto

060 Tuksua pukkaa

Keskiviikko 27.4.2016 klo 10:07 - yrjöpoeka

Edellinen päivitykseni yhdestä turhanpäiväisestä puolialastomasta julkusta on kirvoittanut useita lukijoitani ottamaan yhteyttä. En ollut yksin ärsyyntymiseni kanssa. Muitakin suomalaisia miehiä on nyppinyt julkkukaunottarien keekoilu ja valloittavia raavaitten miesten kuvia on ilmestynyt julkisuuteen. Yhtä puuttui ja se oli Tuksun kuvan puute. Se olisi kruunannut tämän ensimmäisen julkun aloittaman alusvaatekuva session. Totta puhuen se olisi ollut liian raaka kuva näin nuorille pojille.

Jääkiekkoilu on uutisten mukaan aheuttanut örvellystä Tampereella. SM-kullan saavuttanut Tappara on se takana. Taas kerran usea työnantaja saa heikon työpanoksen tämän hulinan ansiosta. Tuskinpa siinä kuitenkaan Suomi niminen yhtiö kaatuu. Örvellys voi olla vasta alussa, koska MM-kisat ovat vielä edessä. Tuntuu siltä, että nuorten miesten menestys on antanut medialle niinsanotusti siivet. Jokaisesta tuutista suolletaan pelkkää jääkiekkoa. Mestaruutta janotaan.

Mutta onneksi on tämä Tuksu. Jokaisen kannattaa tutkailla mitä tästä julkusta kerrotaan. Tuksu kannustaa Suomen leijonat voittoon. Tuksu ja Suomen Leijonat! Minua ei aiemminkaan ole häirinnyt jääkiekko, koska jokaisessa tuutissa on valintanäppäin. Sillä homma rauhoituu. Mikäli ei kerralla asetu, niin annos Tuksua saa mielen muuttumaan. Ajatus Tuksun riehumisesta leijona laumassa on sanoinkuvaamaton. On siinä leijona uroilla kestämistä.

Suomi valmistautuu kesä olympialaisiin. Nyt olisi pikaisesti perustettava erilliset fani-ryhmät Suomea edustaville naisille ja miehille. Fanit voisivat valmiiksi kuvata itseään edustavissa asennoissa alasti, tai todella vähissä vaatteissa. Mikäli käy sellaine flaksi, että tulee voitto, ovat kuvat heti valmiita levitykseen. Suomesta on lähdössä todella kauniita nuoria naisia kisoihin ja pitänee itsekin valmistautua. Vanhimmat karvaiset könsikkäät voivat sitten lähettää kuvallisen viestin vaikkapa seiväshyppääjä Vima Murrolle.

Formula maailmassa on ollut selvää, että jostakin joku missi aina kainaloon vilahtaa. Media julkaisee sitten viehkoja kuvia näistä kummajaisista. Otsikoissa lukee jotenkin tähän tapaan; tyrmäävän seksikäs tai esiintyi uskomattoma seksikkäänä. Itsestäni tuntuu siltä, että nämä naiset on esineellistetty. Heitä pidetään sankareiden kiertopalkintoina. En ole huomannut mistään, että autoa ajavien naisten miehistä olisi kirjoitettu tälläisia juttuja. Pelotta todella, että tämä voi olla pian tulevaisuutta. Joutavia julkkuja on jo miehissäkin.

Onneksi nyt on lähtenyt kevät todella rajusti liikkeelle. Lämpötila nousi eilisen aamun nollasta nopeasti +13 asteeseen ja lämpö pysyi yli yön +8 asteessa. Lämpötilaa on jo noussut +13 ja lisää tulee. Kova tuuli syö lämmön voimistamana viimeiset lumet nyt aivan silmissä. Talvehtineet kukkasipulit työntyvät lumen seasta kohti aurinkoa. Tämä on parasta aikaa. Saa aloittaa pihan siivouksen kevään jäljiltä. Sen jälkeen voi puhdistaa ikkunat talven jäljiltä. Grilli on jo pihalla. Lämpiää tänään takuuvarmasti.

Aamusella ulkona kävi melkoinen meteli lintujen pitäessä kevät konserttia. Sitä kuunnellessa oli mukava istahtaa rappusille ja juoda kupponen kahvia.

Siinä unohtuu mielestä kaikenmaailman tuksut.

Avainsanat: tuksukannustaaleijonia, rionolympialaiset, nytrillataan

013 Vastuun väistelijät

Perjantai 30.1.2015 klo 11:17 - yrjöpoeka

Eilisen lehdistötiedotteen jälkeen on puhetta ja mielipiteitä piisannut. Tulvaa on ollut, kuten Talvivaarassa ylimääräistä vettä. Huomion arvoista asiassa on, ettei viimekesästä saakka piirinpuheenjohtajaksi pyrkinyt ole kommentoinut asiaa tiedoitusvälineille mitenkään. Sitä vastoin nimeltä mainitsemattomat, mutta erittäin asianosaiset ovat aihetta kommentoineet. Siispä minä vastaan heille hieman.

Edellinen piirin puheenjohtaja Toivo Kyllönen kommentoi esille nostamistani aiheista vain puheenjohtajan valintaa. Kyllönen on aivan oikeassa siinä, että joka vuosi voi kuka tahansa ilmoittautua piirin puheenjohtajakisaan. Sitä minä en kyllä kysynyt. Kyllönen jätti kommentoimatta sen, että valittua puheenjohtajaa pitäisi sitten tukea tehtävissään. Ei pyrkiä vaihtamaan puolenvuoden välein. Naisiin kohdistuvasta kaunastaan hän ei maininnut sanallakaan. Se kauna on kohdistunut naisten osaamiseen ja erilaiseen tapaan tehdä luottamustehtäviä.

Kansanedustaja Kettunen sitten osoitti miksi hän on kansanedustaja. Hän väisti koko kysymyksen kertomalla, että kyllä niitä naisia on tehtävissä. Kyllä niitä oikeasti onkin. Mutta vain sellaisia, jotka kyselemättä hyväksyvät hänen sanomisensa. Kaikki muut on sitten mahtimiesten käskystä siivottu pois. Edustaja Kettunen aloitti myös hyökkäyksen ja kertoi minun siirtyneen provokaattoriksi! Mikä erinomainen stalinistinen vertuskuva ja kuvaa hyvin, miltä aikakaudelta ajatusmaailma on peräisin. Ja hänen ajatuksensa naisista.

Kettusen mielestä olen katkera, kun minua ei nimetty kansanedustajaehdokkaaksi Kainuusta. Tämä aihe ei millään tavalla ollut esillä antamassamme tiedotteessa. Kannattaa siis lukea se tarkemmin.

Ehdokkuus ei ole jäsenvaalin jälkeen ollut minun käsissäni mitenkään. Minä en ole asioihin päässyt vaikuttamaan, vaikka julkisuutta on aiheesta tullut loppuvuodesta. Minun nimeni esille nostaminen on Kainuun- ja Pohjois-Pohjanmaanpiirin yhteinen ajatus. Siihen keskusteluun olen osallinen siltä osin, että lupauduin lähtemään hankkeeseen mukaan. Kettusen , Aavakareen ja Korhosen etujen mukaista oli estää mahdollinen ehdokkuuteni. Huolimatta keskinäisistä kaunoista pommikoneen lentäjä sai lentäjäksi osaamattoman Ari Korhosen taakseen ja ehdokkuuteni torpattiin. Ketään pelaajista eivät kiinnostaneet ne syyt, miksi Pohjois-Pohjanmaa halusi minut ehdokkaaksi.

Minulla on aiheesta vielä hyvin paljon muutakin kerrottavaa. Kerron sen aikanaan Pohjanmaan kautta. Sen aika voi tulla hyvin pian.

Nyt on sitten sen aika. (Lisätty 31.1.2015)

Liityin aikoinaan itse perussuomalaisiin, koska puolueella oli iloinen tekemisen meininki. Silloin puolue oli esillä iloisesti ja hymyillen kansanparissa. Juuri siksi sanomamme meni hyvin perille. Muitten puolueitten toimesta hoidettiin meidänkin media mainonta. Meidän ei tarvinnut siitä maksaa. Iloisuus ja avoimuus oli leimallista neljänvuoden takaiselle kansanliikkeelle. Neljässä vuodessa on melkein tuhottu tämä kansanliike Kainuussa.

Mitä pitäisi tehdä? Kainuun perussuomalaisissa valtaosa on aatteellista väkeä. Halukasta tekemään työtä iloisessa joukossa. Kenttäväki ei kaipaa näitä klikkejä, jotka puheenjohtajavaalin jälkeen aloittavat heti uuden puheenjohtajavaalin työstämisen. Puoluehallituksen on viimeistään vaalien jälkeen katsottava, onko piskuisella piirillä mahdollisuuksia enää jatkossa toimia? Minun mielestäni koko vaalipiiri on yhdistettävä. Piirin johtamiseen tarvitaan paljon ammattimaisempaa otetta. Olen ilolla seurannut Pohjois-Pohjanmaanpiirin yhtenäistä otetta vaalityöhön.

Minulta on kysytty mitä yhdistyksemme aikoo nyt tehdä? Jatkamme työtämme kuntien valtuustoissa kuten tähänkin asti. Kaksi vuotta kunnallisvaalikaudesta on jäljellä Meillä on vastuu siitä. Otamme yhteyttä sellaisiin Oulun-vaalipiirin perussuomalaisiin ehdokkaisiin, joita haluamme tukea. Kutsumme heitä kylään. Jututamme ihmisiä ja kenties, aloitamme rillaamisen!

Työ ihmisten parissa jatkuu.

Avainsanat: vettätalvivaarassa, provokaattorikettunen, pommikoneenohjaaja, nytrillataan