Satunnaiset kuvat

Oikeusaputoimisto

Uusimmat

Blogin arkisto

008 Mielensäpahoittaja

Perjantai 16.1.2015 klo 19:11 - yrjöpoeka

Pitäisi päästä katsomaan tuo elokuva. Radiosta olen silloin tällöin kuunnellut mielensäpahoittajan ajatuksia. Jutut ovat passeleita suomalaiseen melankoliseen ajattelutapaan. Tämä on tullut viime päivinä vahvasti mieleen yhdestä kainuulaisesta mielensä pahoittajasta. Tämä yksilö on ottanut sosiaalisenmedian välineekseen. Olipa millainen keskustelu missäkin menossa, niin eikö kohta tämä mielensäpahoittaja ala kertoa siellä allekirjoittaneen blogista. Ja kuinka hän on mielensäpahoittanut.

En itse näe suoraan facebookissa, mitä hän sinne kirjoittaa. Mielensäpahoittaja haluaa kirjoittaa ajatuksiaan minun silmiltäni suojassa. Verkko on siitä kummallinen, että kerran sinne syötetty elää siellä aivan omaa elämäänsä. Saan useista eri lähteistä viestejä ja kopsauksia mielensäpahoittajan sanomisista. Tämä mies on erittäin hyvä vaaliavustaja. Parempaa ei voisi saada ja vieläpä hän tekee tämän aivan ilmaiseksi!

Olen huomannut blogini kävijämäärän runsastuneen tämän mainostamisen kautta. Mielensäpahoittaja ottaa välillä ja poistaa tekstejään eri keskusteluketjuista. Hänen harmikseen ne elävät jo irrallaan ja mainostavat blogiani. Toivottavasti pystyn jatkossakin tuottamaan sellaista tekstiä, että mieli pahoittuu. Tiedän kyllä hyviä aiheita. Muuallakin suomessa on näin vaalivuotena aivan samanlaisia mielensäpahoittajia. Yhteistä näille on se, että he oikeasti uskovat vain heillä olevan oikean totuuden.

Muslimi yhteisöissä on omat totuuden torvensa ja heillä on oikein sotaisat naamioidut puhdistusjoukot. Olen joissakin yhteyksissä antanut itseni ymmärtää, että samanlaisia haluja elää aivan supisuomalaisissa mielensäpahoittajissa. Itsenäistä ajattelua harrastavat haluttaisiin hiljentää ja saattaa kansantribunaalin eteen. Oikean totuuden tielle.

Itse en ole mieltäni pahoittanut tästä. Olen kuitenkin kummastellut yhtä asiaa? Viime päivinä on puhuttu ja kirjoitettu terrori iskusta ranskalaiseen lehtitaloon. Samalla kun mielensäpahoittaja huutaa muiden mukana kuorossa sanavapauden puolesta, hän samalla toisella kädellä vaatii suitsia minun sanavapauteeni ja oikeuksiini.

On jotenkin hämmentävää huomata, kuinka nämä ovat samankaltaisia toimissaan. Mielensäpahoittaja ja islamisti taistelijaksi itseään nimittävä?

Mieli on paha, kun sana on vapaa!

Avainsanat: mielensäpahoittaja, oikeantotuudentie, vapaasana