Satunnaiset kuvat

Se on siinä..!

Uusimmat

Blogin arkisto

010 Äimistelemistä

Tiistai 19.1.2016 klo 10:55 - yrjöpoeka

Facebook kaverini Erkki kirjoittaa omaa blogiaan ja hänen tavaramerkkinsä on tuo otsikon sana. Äimistellä. Samaa voin sanoa minäkin. Kävin eilen muutamia keskusteluja paikallisten aikuisten (minua vanhempien) ihmisten kanssa. Samat asiat ovat olleet esillä paikkakunnalla jo viime syksystä lähtien. Mikä minut nyt saa taas kerran äimistelemään? Käytän tätä sanaa vain tässä kirjoituksessa ja pyydän Erkiltä etukäteen anteeksi sanan käyttöä.

Se asia on kansan kokema turvattomuus. Suomussalmi on syrjäinen kunta ja säästynyt kaikelta muulta, vain sodat veli venäläisen kanssa ovat paikkakuntaa ajoittain raunioittaneet. Tänään täällä asuu Venäjän kansalaisia ja heistä enin osa on tullut avioliiton kautta. Jonkin verran on myös paluumuuttajia. Tummaihoisia, siis sellaisia jotka erottuisivat katukuvasta heti, ei näy.

Siksi äimistelen, kun ihmiset pelkäävät maahanmuuttajien tulevan ja tappavan meidät kaikki. Naisemme kuulemma raiskataan ja lapsetkaan eivät ole turvassa. Yrittäessäni vakuutella, ettei turvallisuustilanteessa ole mikään meillä muuttunut ja julkinen tiedoitus ei tue näitä pelkoja, saan kummallisen vastauksen. Takametsien miehet ( siis miehet) eivät enää luota julkiseen tiedoittamiseen, eivätkä viranomaisiin.

Eilen sain kuulla, että oikeaa viestiä levittävät julkaisut ovat viranomaisten vähättelyn ja parjauksen kohteina. Halusin kuulla tarkemmin, mitkä julkaisut levittävät oikeaa tietoa. Kertomukset muuttuivat kummallisiksi. He ovat kuulemma kuulleet muiden kertovan, että näin on. En saanut kiskottua irti sitä tietoa, kuka on kertonut. Yksi asia tuli kyllä selväksi. Yksi puolue ainoastaan uskaltaa kertoa totuuden kansalle.

Sain moitteita siitä, että olen puhunut turvapaikanhakijoiden puolesta. Samoin siitä, että olisin muuttanut mieltäni maahanmuutosta. Yritin kertoa heille, että meitä sitovat kansainväliset lait ja me olemme sitoutuneet noudattamaan niitä. Kerroin heille, että olen aiheesta kirjoittanut paljon ja sitä kannattaa lukea. Sieltä saa selvän siitä, mitä mieltä olen maahanmuutosta.

Sain vastauksen, että minä muuntelen kirjoituksissani totuutta. Suomalaisten ei heidän mukaansa tarvitse tässä tilanteessa noudattaa kaikkia sopimuksia. Myös minulle tullaan ajallaan lukemaan lakia puheistani ja kirjoituksistani. Viesti on mennyt osalle kansaa (miehille) perille. Korvessa, jossa ei näy muita kuin alkuperäisiä takkutukkia, pelätään nyt aipad-miehiä. Tämän pelon takia ei enää luoteta oman maan tiedoittamiseen. Mieluimmin luotetaan epämääräisiin julkaisuihin ja huhupuheisiin.

Yritän lukea paljon ja luen myös eri kirjoittajien julkaisuja. Lakia kansalle rautalangasta vääntävä Sakari Timonen on yksi heistä. Uusin kirjoitus koskettelee kansan oikeushajua. Timonen pelkää oikeusvaltion periaatteiden murtumista ja minä allekirjoitan tuon pelon. Pelkäämme niin paljon , että pelokkaat ovat valmiita peruuttamaan osalta maassamme asuvista ja oleskelevista tasavertaiset oikeudet.

Pakkasen keskellä äimistelen näitä pelkoja. Onneksi suurin osa kansasta ja erityisesti naisväestö ei pelkää. Naiset jatkavat työtään niiden parissa, jotka ovat apuumme turvautuneet.

Minä tuen näiden naisten työtä. He tukevat oikeusvaltiota.

Avainsanat: äimistellä, virallinentotuus, luetaanlakia, oikeusvaltionperiaatteetvaarassa