Satunnaiset kuvat

5.9.1992

Uusimmat

Blogin arkisto

285 Politiikan vuosi 2019

Maanantai 30.12.2019 klo 13:05 - yrjöpoeka

Näin loppuvuodesta on hyvä hieman muistella, miten se vuosi oikein menikään. Päällimmäisenä on ehdottomasti vaaleilla valittujen kansanedustajien heikkous tehdä asiallista politiikkaa. Istuvia pääministereitä mahtuu vuoteen peräti kolme ja sitä voi pitää jo täysin käsittämättömänä lukuna. Heikkous on näkynyt suurista asioista ja linjoista päätettäessä. Sosiaali- ja terveydenhuolto on kaivannut uudistamista, mutta siitä ei ole tullut lasta eikä paskaa. Näin se on arkisesti todettava.

Kansanedustajat ovat kunnostautuneet kyllä mölyämisessä. Eduskuntasali ei ole enää arvokas istuntosali, vaan adhd-oireista kärsivien keskittymä. Lapset eivät tälle vaivalle voi mitään, mutta jostakin kumman syystä nyt istuvat kansanedustajat ovat saaneet tämän oireyhtymän tartunnan. Tässä olisi terveydenhuollon tutkijoille työsarkaa. Perussuomalaisten ja keskustan joukoista löytyy sitten niitä mölyäjiä, jotka eivät koskaan saa kyllikseen oman kuvansa saamisesta päivälehtien sivuille. Nämä mölyäjät eivät ole saaneet aikaan mitään sellaista, joka auttaisi kansalaista. Sen sijaan he kurvailevat pitkin Helsinkiä takseilla ja sen päälle kitisevät vielä kansalaisten kulkemisista. En edes viitsi nostaa yhtään nimeä esille, koska he eivät sitä ansaitse.

Vanhoissa puolueissa on toki niitäkin, jotka pystyvät asialliseen työhön. Valitettavasti he eivät koskaan nouse esille ja heidän työtään ei arvosteta. Kansa haluaa lukea iltapäivälehdistä vain mölyäjien aikaansaannoksista. Tämä aika on sellainen, että ne puolueet missä eniten mölytään saavat eniten kannatusta. Kansalaisia ei kiinnosta mitä politiikkaa esimerkiksi perussuomalaiset oikeasti tekevät. Kysykääpä perussuomalaisilta kansanedustajilta, millainen on heidän talouspolitiikkansa? Miten heidän lupauksensa toteutuisivat kansalaisten arkeen? Tosiasiassa perussuomalaiset omassa budjetissaan löisivät köyhää kansaa vielä kipeämmin kuin kokoomus.

Mediahan ei ole kiinnostunut siitä, mihin perussuomalaisten talouspolitiikka johtaa. Mediaa kiinnostaa vain mainosmarkat ja politiikkojen kanssa hengaaminen. Perussuomalaisten vaihtoehtobudjettia ei ole ehditty ruotia ollenkaan. Siinä voi olla syynä sekin, ettei kukaan edes usko perussuomalaisten haluavan hallitusvaltaan. Puolueen äärioikeistolainen talouslinja löisi kasvoille juuri niitä köyhimpiä kannattajia. Jostakin syystä ihmiset haluavat uskoa, että tukemalla perussuomalaisia, heidän elämänsä parantuisi. Kehoitan lukijoitani etsimään käsiinsä puolueen vaihtoehto budjetin ja tutkimaan sitä. Lyhyen analyysin aiheesta voi lukea täältä.

Loppuvuoden värikkäintä antia on sitten ollut uuden pääministerin ja hänen hallituksensa naisistuminen. Media on päässyt ihastelemaan sitä, kuinka pääministeri on saanut viikossa enemmän julkisuutta kuin tasavallan presidentti koko vuotena. Kelpaa meidän olla suomalaisia. Voi sitä hykertelyn ja hurmoksen määrää. Hurmos lakkaa kunhan seuraava YLEn gallup pamahtaa julkisuuteen. Keskustan Kulmuni jää historiaan puoluejohtajana, joka ei edes itse usko puolueensa nousuun. Tosiasioiden tunnustaminen on tietysti hyvästä, mutta puoluejohtajalta se on karu viesti kentälle.

Politiikan vuosi oli värikäs, mutta tuoko uusi vuosi lisää väriä? Kuka on seuraava keskustan puheenjohtaja? Kuka on seuraavan hallituksen pääministeri? Saammeko keväällä uudet vaalit?

Kas siinäpä pulma.

Avainsanat: poloitiikanvuosi2019, pääministerinvaihtoviikot, adhdoireyhtymä, juhasipilä, anttirinne, sannamarin, perussuomalaistenvaihtoehtobudjetti

027 Kepuleita ja hurmosta

Perjantai 19.2.2010 klo 13:47 - yrjöpoeka

Sain aamupäivällä puhelun jossa ensin toivoteltiin pitkää ikää merkkipäivän johdosta, sitten tuli kysymys joka löi minut ällikällä. Soittaja kysyi minulta, onko minulla riittävästi tehtynä erilaisia rötöksiä ja petoksia? Kummeksuin kysymystä ja hän totesi siihen, että jos aion pyrkiä ehdokkaaksi, tarvitaan riittävä rekisteri osaamisesta. Päälle tuli pitkä nauru ja pitkä vuodatus eduskunnassa vallitsevasta rikollisuudesta. Soittaja oli lueskellut päivän uutisia netistä ja se oli saanut sapen vuotamaan yli äyräidensä. Soittaja piti uskomattomana, etteivätkö nämä uutiset viime vuoden ajalta saa ihmisiä muuttamaan äänestys käyttäytymistään. Olen samaa mieltä ja kerroin sen myös ja myös sen, että ei ole rötöslistaa ansioluettelossa.

Suomussalmi on ollut aikojen kuluessa hyvin syrjäinen paikka ja aviopuoliso on haettu yleensä hyvin läheltä. Siitä seuraa sitten se, että erilaisia ongelmia suvuissa syntyy ennen pitkää. Vuokkijärven alueelta tunnetaan oireyhtymä nimeltään ”pohjoisen epilepsia”, oireyhtymä tunnistetaan erityisen tarkasti sinne ja siellä sitä on poikkeavan paljon esiintynyt eri suvuissa. Kiantajärven pohjoisosien tilanne on ollut samanlainen, järven lahden toiselta puolen on sukupolvien ajan haettu emäntä tilalle. Tälle alueelle ehkä tunnusomaisin muoto on hurmoshenkisyys. Alueella on vuosikymmenten aikana odoteltu ajoittain maailmanloppua ja odoteltu lentokonetta taivaaseen. Hurmoshenkisyyteen liittyy myös se, että usein nämä ihmiset joutuvat lopulta terveyden huollon piiriin, suomeksi sanottuna älylataamolle. Nyt on yksi hurmosjupakka menossa ja jokainen joka lukee näitä sivustoja voi nähdä, että jutut eivät ole tästä maailmasta. Eräskin nuori mies jätti työpaikkansa ja alkoi nähdä ilmestyksiä, samalla odottaen 5.helmikuuta tulevaa maailmanloppua. Tietojen mukaan on jo lataamolla ja se ei ole ihme, kun tutustuu hänen kokemiinsa ilmestyksiin. Ahdistuneet ihmiset tulevat uskonnolla entistä ahdistuneemmiksi.

Vuosisatojen aikana on myös ajoittain saatu uutta verta eteläsuomen suunnasta ja sitten myös itärajan takaa ja se on ollut suvuille hyväksi. Nyt on tapahtumassa taas sama ilmiö ja uutta verta tulee itärajan takaa ja myös Thaimaasta asti. Etelä-Kainuusta löytyy myös uutta verta islamin uskon mukanaan tuomina, mutta heillä nämä uskonnon ahdistavat rajat näyttävät olevan vielä ahdistuneemmat. Ainakin mikäli asiaa katsoo ylävesien näkökulmasta ja miksipä en katsoisi. Haluan katseelle ja ajatukselle avaruutta ja ihmiselle on kaikkein parasta olla yhteydessä muihin ihmisiin. Ei alistaen ja uhkaillen, ei rajoja rakentaen, vaan hyvää tehden.

Avainsanat: perunakellarissa piilossa, eduskunnanurheilukerho, oireyhtymä, skitsofrenia, kainuunkorvenraivaajat, alvarinaamukahvit