Satunnaiset kuvat

rytmiharjoitusta/kuva Teppo Turpeinen

Uusimmat

Blogin arkisto

113 Miten vastaan

Sunnuntai 13.12.2015 klo 15:20 - yrjöpoeka

Eilisen päivän aikana kävin Kuusamossa. Vein tekemäni kylmäsavukaapin ystävälleni ja teimme vaimoni kanssa pakollisia jouluostoksia. Lapset eivät jää ilman lahjoja. Kuusamossa oli menoa ja meininkiä kaupoissa ihan mukavasti. Kulkiessani myymälöissä törmäilin tuttaviini. Jostakin kummallisesta syystä heillä kaikilla oli yksi yhteinen kysymys minulle. He eivät varmasti ole tehneet keskinäistä sopimusta tästä, mutta jotakin tämä kysymys kertoo tästä ajasta.

Edellinen päivitykseni sai runsaasti kommentointeja aikaan. Usea soittaja kertoi olevansa kanssani samaa mieltä. Yksi viestin lähettäjä kertoi rehellisesti olevansa useista asioista minun kanssani eri mieltä, mutta kannusti silti minua kirjoittamaan jatkossakin. Hän aikoi lukea kirjoituksiani jatkossakin. Useimmat kertoivat olevansa samaa mieltä siitä, että tuhopolttajat ovat terroristeja.

Kainuulaiset eivät sulata sitä, että meiltä turvaa pyytäviä kohtaan käydään polttopullojen avulla. Eräs vanhempi herrasmies oli todella pahoillaan näistä polttopullo iskuista. Hän muisti sodan kokeneena mihin sitä käytettiin. Sitä käytettiin maahamme hyökännyttä vihollista vastaan. Tankin tuleen saanut oli sankari kaikille mukana olleille kavereilleen. Tämä veteraani koki hyökkäykset turvapaikkaa pyytäviä ihmisiä kohtaan suomalaisten häpäisynä.

Viimeiset viikot olen harjoitellut kylmäsavustusta ja välillä myös lämminsavupönttö kuumenee. Kirjolohi fileet ovat olleet pääosassa. Kokeiluja lihalla on takana. Samoin kokeiluja juuston kylmäsavustamisesta olen tehnyt. Tämän toiminnan huonompi puoli on se, että tulee syötyä kylmäsavulohta välillä aivan liikaa. Mutta tälle ei voi mitään, ruisleipä, kylmäsavuviipale ja juustosiivu. On semmoinen yhdistelmä, että pitää nälän loitolla.

Jouluksi on laitettava lisää kalaa savustumaan. Pakastin joutuu luovuttamaan sisältään kesällä pyydettyä Jäämeren lohta. Tämän joulun päälaji ruokapöydässäni, on kala ja erityisesti lohi. Kala on myös lastenlasteni suuhun sopivaa herkkua.

Vuoden viimeisimmät kokoukset alkavat olla käsillä. Tulevana tiistaina kokoontuu valtuusto päättämään budjetista. Siinä ohessa päätettäväksi tulee myös mahdollisten pakolaisten ottaminen kuntaan. On todella mielenkiintoista nähdä, kuinka eri puolueet asiassa toimivat. Joulunalusviikolla on vielä yksi kunnanhallituksen kokous. Mukaan sopii vielä kaksi eri palaveria.

Myös vuosi vetelee viimeisiään. Pilviset päivät saavat aikaan sen, ettei päivä oikein valoislta enää näytä. Onneksi päivän lyheneminen alkaa olla käsillä.

Palaan vielä alkuun. Miten vastaan minulle osoitettuihin kyselyihin? Kysymys kuului aika tarkoin näin: Kuinka kauan aion katsella puolueeni jäsenten aiheuttamia toilailuja? Miten jaksan kuunnella ja katsoa sitä muukalais- ja ihmisvihaa, mitä puolueeni jäsenten toimesta jatkuvasti kuullaan?

Tänään en osaa vielä vastata. Puolue johon aikoinaan liityin oli moniarvoinen ja erilaisuutta arvostava. Itsenäisesti ajattelevien ihmisten puolue. Tänään tuntuu siltä, että puolueeni on muuttumassa yhdenasian liikkeeksi. Vastaus varmasti aikanaan löytyy. Sen voin luvata.

Avainsanat: kylmäsavustus, molotovinkoktail, ollakkovaieiköolla