Satunnaiset kuvat

kesan loppu

Uusimmat

Blogin arkisto

041 Uutisten aatto

Keskiviikko 22.2.2017 klo 18:47 - yrjöpoeka

Huomenna voi olla pöhinää eri vaalitoimistoissa. Tiistain valtuustokokouksen aikana ehti yksi jos toinen heittää kysymyksen, mitä aion tehdä kevään vaalien suhteen. Soiteltiin vielä perään, koska oli jääty pienemmissä porukoissa pohtimaan allekirjoittaneen levollisuutta. Itsellä on ollut niin paljon muuta pohtimista ja valmistautumista, että kuntavaalit ovat väkisin jääneet sivuosaan. Kokemusta itse vaaleista on jo sen verran, että mikäli on mukana, vaaleihin riittää viikko-pari valmistautumisajaksi.

Omaishoitajan rooli kotona on suurin ja ehdottomasti minun tärkein tehtävänä juuri nyt. Vaimoni saamat uudet polvet eivät vielä ole valmiit kevätkarkeloihin, joten osakseni on tullut autella. Sen auttamisen teen erittäin mielelläni. Vaimoni on vuosien mittaan tehnyt minun eteeni hyvin paljon. Nyt on minun vuoroni. Olen saanut osakseni myös säälinsekaisia kommentteja, että miten sinä poikarukka nyt selviät. Olen ilmeisesti niin avuttoman oloinen reppana.

Tällaisen kuvan saa, jos käy katsomassa Suomi24 (minä nimitän Suoli24) sivustoa. Siellä minut on harjattu todella hyvin ja monta valmista ehdotusta on siellä osalleni annettu. Valitettavasti arvailut ja toteamukset eivät osu aivan kohdalleen. Se ei ilmeisesti ole edes oikea tarkoitus. Paremminkin on tarkoitus loukata allekirjoittanutta. Kävin toissa iltana katsomassa yhtä keskusteluketjua, ystäväni toimittaman linkin perusteella. Kirjoitusten perusteella saa sellaisen kuvan, että minut tunnetaan todella hyvin.

Valitettavan huonosti he tuntevat, sen voi sanoa. Huomisen uutisen jälkeen siellä alkaa sitten oikea sopan keittäminen. Yksikään ei ole osannut arvioida minun tekemisiäni. Tunnen itseni kyllä hyvin otetuksi, koska ainakin kirjoituksiani seurataan ja niitä kommentoidaan. Tätä pidän erinomaisena asiana. Jatkan kirjoitteluani huomisen jälkeenkin. Sen voin luvata, että Suoli24 sivut saavat olla minulta rauhassa. En ole niin kyvykäs, että osaisin vastailla kaikkeen siihen viisauteen, mikä siellä kukoistaa.

Yksi ainoa seuraaja on osannut lukea minun tekstejäni oikein. Kaikki vaihtoehdot puntaroituaan, hän tuli siihen ainoaan oikeaan lopputulokseen. Äimistelijä saa ensimmäisenä kiinnostuneena huomisen uutisen aamuyöllä luettavakseen. Lupaan lähettää sen sinne Tampereelle sähköisessä verkossa. Ehtineekö sitten kommentoida mitenkään, koska Lahden kisat kaatuvat päälle ja siellä on mielenkiintoisia tapahtumia menossa.

Lastenlasten vierailu hiihtolomaviikolla on ollut antoisa. Mummo ei ole päässyt minnekään, joten keskustelulle on jäänyt paljon tilaa. Onneksi jalat kantavat sen verran, että tyttöjen suuri himo leivontaan on saatu taltutettua. Samoin on ilo seurata, millä innolla tytöt puuhailevat keittiössä mummoa autellen. Tänään valmistui tytöillä perunamuussi ja paistetut lohifileet mummon valvovan silmän alla. Sitä puheen pulputuksen määrää ei kukaan sivullinen voi tietää.

Ikääntymisellä on tämä hyvä puoli. Kuulla kasvun ääniä. Kuunnella iloa, jota ei ole aikuisuus vielä vakavoittanut.

Näin on ihmisen hyvä olla.

Avainsanat: kuntavaalit2017, ehdokasasettelu, omaishoitaja

032 Vastauksia

Maanantai 11.4.2011 klo 21:41 - yrjöpoeka

Olen saanut vastailla kysymyksiin, mitä oikein olen puuhaillut eläkkeelle jäämisen jälkeen? Koska olen tullut vasta viime vaaleissa mukaan maakuntapolitiikkaan ja kyselijöitä kummastuttaa mitä olen puuhaillut.

Vaimoni on yksityisyrittäjä ja siinä vaiheessa, kun jäin eläkkeelle, hän siirtyi kuntakeskukseen yrittäjäksi. Matkaa kuntakeskukseen tuli vajaa 60 kilometriä yhteen suuntaan. Perheessämme oli vielä silloin omaishoidettavana kehitysvammainen poikamme ja oli luonnollista tehdä uusi uravalinta. Jäin täysin kotiäidiksi ja opettelin kaikki kodin asiat alusta alkaen. Opin tekemään kaikki ne työt joita aikaisemmin oli tehnyt vaimoni.

Yhtä aikaa kävimme vaimoni kanssa PELA:n järjestämän Pride-kurssin sijaisvanhemmuutta varten. Valitettavasti emme koskaan päässeet sijaisvanhemmiksi. Syyksi ilmoitettiin aina meidän etäinen asuinpaikkamme. Lopulta odottelun jälkeen, saimme kehotuksen lähteä tukiperhevanhemmiksi. Siinä hommassa meni sitten muutama vuosi. Viime kunnallisvaalien alla meiltä päättyi pitkäaikaisin suhde tukiperhevanhempina ja vaalien jälkeen totesimme tukiperheajan olevan lopussa.

2000-luku on ollut todella uuden oppimista ja se uudenoppiminen jatkuu nyt eduskuntavaaliehdokkaana. En osaa olla paikoillani ja se taitaa olla yleistä kaikille Kainuulaisille miehille. Jotakin hommaa pitää tehdä koko ajan ja minulle se on nyt tämä politiikan teko. Politiikka on uudenoppimista ja erityisesti tämä kierteleminen ympäri vaalipiiriä opettaa monia asioita. Uusien ihmisten jatkuva tapaaminen tuo mukanaan paljon uusia ystäviäkin. Jatkuva viesteihin vastaaminen, opettaa kommunikoimaan myös kirjallisesti. Minusta se on yksi tämän vaalikiertueen paras asia.

Tämä päivä on tuonut esille saman, kuin koko vaalikiertueeni. Tapaan vain hyväntuulisia ihmisiä. Ilmapiiri on sellainen, että siinä on helppo tehdä vaalityötä! Sää suosi tänään ja koko loppuviikko näyttäisi sujuvan miellyttävän keväisesti.

Kevät tulee kovalla vauhdilla, samoin vaalipäivä. Hyvä tästä tulee!

Avainsanat: ihmetyttääkummastuttaa, omaishoitajana, kotiäidiksitulo, pridekurssi, pela, uudenoppiminenehkäiseedementiaa, perussuomalainenilmapiiri