Satunnaiset kuvat

Syyskuinen aamu

Uusimmat

Blogin arkisto

091 Murha-aalto

Maanantai 16.4.2018 klo 14:59 - yrjöpoeka

Tämän päivän maailmanpolitiikka alkaa muistuttaa sadanvuoden takaista aikaa. Kaikki opittu kohteliaisuus on huuhdeltu viemäreihin valtioiden välillä. Vuosikymmenien aikan olemme oppineet kohteliaaseen kielenkäyttöön erivaltioiden kesken. Muistan oikein hyvin, kun presidentti Kekkonen sai isännöidä suurvaltojen seurassa ETYK-kokouksessa. Siitä alkoi kohtelias liennyttäminen ja 1990-luvun alussa hävisi Neuvostoliitto kartalta ja alkoi niinsanotusti ikuisen rauhan ja onnelan etsintä.

Euroopassa pääsivät voimaan sellaiset tahot, jotka halusivat takoa aseet rauhanomaisiksi tarvekaluiksi. Useat valtiot supistivat asevoimiaan ja naapurimme Ruotsi lakkautti asevelvollisuuden ja siirtyi pienten puuhastelijoiden kanssa touhuamiseen. Tukka laitettiin siinä verkolla kypärän sisään ja oltiin onnellisa, kun saatiin poikien kanssa ulkoilla ja viettä iloista leirielämää. Ihmismieli on kuitenkin sellainen, että onnelaa ei voi olla kovin kauaa. Naapurimaamme Venäjän uusi tsaari Putin alkoi kokea Napoleon kompleksia. Nyt jokainen valtio Euroopassa kiihdyttää asevarusteluaan.

Yksi maa oli kokoajan viisaasti varovainen ja se oli Suomi. Asevelvollisuus on säilytetty ja pidetty suurta reserviä. Neuvostoliiton romahdettua Suomi sai mahdollisuuden hankkia oikeita länsiaseita. Elisabeth Rehnin ollessa puolustusministeri saimme Hornetit taistelukoneiksi. Tänään ne on varustettu niillä aseilla, joita presidentti Trump kehui kauniiksi ja älykkäiksi. Pian on käsillä aika, jolloin Suomi päivittää ilmavoimien kaluston pitkälle tämän vuosisadan loppupuolelle. Tänään jokainen tietää mistä maasta ne tullaan hankkimaan ja millä kauniilla ja älykäillä aseilla.

Tätä päivitystä oli pohjustettava näillä ajatuksilla. Syystä että Venäjän murhaajat liikkuvat kaikkialla ja tappavat ensimmäisenä ne oman maan kansalaiset, jotka uskaltavat olla Putinin vallan kanssa erimieltä. Siinä pelissä ovat politiikot ja erityisesti toimittajat ensimmäisenä saamassa myrkkyä tai sitten he Venäjän virallisen tahon mukaan ovat tehneet itsemurhan. Jokainen tietää ja on lukenut ja nähnyt uutisia Englannista, jossa hermomyrkyllä yriutettiin nitistää entinen Venäjän tiedustelumies. Hänen tyttärensä oli myös uhrina. Muutama vuosi sitten samaisessa maassa murhattiin samankaltainen Venäjän kansalainen.

Uusin ”itsemurha” tapahtui sunnuntaina ja uhrina tutkiva toimittaja. Hänen virheensä oli tutkia Syyriassa kuolleiden Venäjän palkkasotilaiden kuolemia ja erityisesti sitä, kuinka paljon heitä kuolee länsimaiden pommituksissa. Kirjoitin aiemmin tätä aihetta sivuten, että Venäjän hautausmailla ovat tänään vartiossa kovaotteiset entiset sotilaat. He pitävät huolta siitä, että palkkasotilaat ja myös asevelvolliset saavat levätä rauhassa. Kun lukumäärä pysyy piilossa kansa ei ahdistu. Venäjällä virallinen ilmaus asevelvollisten kuolemille on tapaturma tai itsemurha.

Tämä murhaajien terrori pitää Venäjän kansalaiset uskollisena omalle maalleen. Esimerkiksi meillä Suomessa on kymmeniä tuhansi Venäjän kansalaisia. Heitä hallitaan pelolla ja he tietävät, että kukaan ei ole turvassa Venäjän murhaaja joukoilta. Ei missään maailmankolkassa. Tänään olisi taas aika puhua vakavasti kaksoiskansalaista. Heitä ei saa valita mihinkään valtion turvallisuus tehtäviin. Ei puolustusvoimiin, ei rajavartiolaitokseen, ei poliisiin.

Kuka on seuraava kysytään osuvasti uutisessa.

Avainsanat: vakoojienmyrkkykuolemat, toimittajienitsemurhatvenäjällä, vartijathautausmailla, venäjänpalkkasotilaidenkuolemat, ongelmanakaksoiskansalaisuus