Satunnaiset kuvat

Ruukinkankaan urheilukenttä/kuva Teppo Turpeinen

Uusimmat

Blogin arkisto

026 Lapsilisät

Tiistai 29.3.2011 klo 21:24 - yrjöpoeka

Tänää alkoi puhelin pirisemään ja aiheena oli esiintymiseni Pohjois-Suomen uutisissa. Aiheena oli lapsilisät ja pitäisikö ne poistaa joltakin kansalaisryhmältä. Lapsiperheiden osuus kaikista valtion menoista on todella marginaalinen. Siksi olen ollut todella yllättynyt siitä, kuinka osa naisista ei halua lapsilisää maksettavan kaikille.

Hyvätuloisiksi on mainittu joissakin jutuissa 5000 euroa ansaitseva. Mikäli perheessä on lapsia ja toinen vanhemmista on joko työtön tai käy osatöissä, he eivät ole hyvätuloisia. Hyvätuloisen määrittäminen erityisesti lapsiperheiden osalta on todella vaikea. Lapsiperheiden menot ovat toista luokkaa ja jokainen saatu euro siirtyy aluetalouteen suoraan.

Usea lapsilisän poistaja on määritellyt aihetta, että mikäli lapsilisää säästetään tilille, se on silloin liikaa! Valitettavasti moni meistä ei osaa elää säästeliäästi ja kaikki saatu menee. Mielestäni on erityisen hyvää, jos joku pystyy säästämään lasten tileille tulevaisuutta. Minusta se ei ole kadehtimisen paikka.

Kiitoksia kaikista palautteista. Tästä on hyvä jatkaa.

Oli vielä lisättävä päivän saatteeksi pieni piristys. Suomi24 tuottaa tekstejä ja siellä saattaa olla mukana todellisia helmiä. Tässä on oikein hyvä ja kirjoittajana on ivatiiraman 21.3.2011 Suomussalmi palstalla. "Kuhmon toisessa aluekeskuksessa Lentiirassa kolmannen polven kepulaisisännätkin ovat vaihtaneet Kekkosen ja lantalaki-Lehtomäen kuvat tupiensa seinillä Timo Soinin ja Yrjö Puurusen kuviin. Tälläistä kansannousua ei ole ennen nähnyt Sokea-Reetakaan. Kansa tietää."

Avainsanat: onkooikeinpoistaalapsilisätrikkailta, tasaarvoisetnaiset, marginaalinlopullinenpoisto, vaaliteemanalapsilisät