Satunnaiset kuvat

Pyhäinpäivä 2009

Uusimmat

Blogin arkisto

205 Väkisin maattu

Perjantai 27.10.2017 klo 11:36 - yrjöpoeka

Siltä tuntuu, kun olen lukenut ja kuunnellut meteliä siitä, valehteliko Sipilä vai ei. Toimittaja Lauri Nurmen julkaisema kirja oli heti ilmestyttyään kaikkien haaskalintujen repeosteltavana. Kirjaa kommentoitiin ainoana totuutena. Kaikkien pitäisi kuitenkin muistaa, että toimittaja on ihminen ja kirjoittaa aina ansaitakseen. Jokainen kommentoija oli ensimmäisten vuorokausien aikana varma siitä, että Sipilä on valehdellut. Ensimmäisenä asiana tuntui olevan opposition kansanedustajilla, että pääministeri pitää asettaa tuomiolle.

Viimeisten vuosien opetukset eivät ole muuttaneet ihmisten mediatietoisuutta. Jostakin kumman syystä mikä väite tahansa riittää sille, että lynkkausmieliala leviää. Kaikki on muuttunut mustavalkoiseksi. Toiset puolustavat pääministeriä henkeen ja vereen saakka, vaikka välillä vähän huonomminkin menisi. Toiset vastustavat vaikka sokeakin näkisi, että hallitus ja pääministeri on onnistunut jossakin. Enää ei anneta moitteita ja huutia sen takia, että joku sen ansaitsee. Nyt annetaan huutia mielikuvien perusteella. Sipilän moitteet tietoisesta suunnitelmallisuudesta perussuomalaisten puoluekokouksen alla ovat pohjaa vailla.

Sitä Halla-ahon johtamaa persujen vallankaappausta ei päämisteri voinut suunnitella. Ei myöskään Timo Soini. Kaikki istuvat varapuheenjohtajat ja istuvat ministerit joutuivat katsomaan huuli pyöreänä veretöntä vallankaappausta. Perussuomalaisten vallankaappaus onnistui Halla-aholta. Hän sai kuitenkin itse yllättyä siitä, että puolue hajosi. Se hajoaminen oli suunniteltua, muttei päämisterin suunnittelemaa. Sen kantavina voimina olivat istuvat persujen ministerit ja osa kansanedustajista. Tätä ei toimittaja Nurmi näytä mielestäni ymmärtävän. Hajoaminen oli perussuomalaisten sisäinen asia.

Seuratessani mediaa ja ihmisten käyttäytymistä sosiaalisessa mediassa, mieltäni kummastuttaa vielä yksi pieni asia. Persut olivat aiemmin erityisesti sosiaalisen median hampaissa ja heille toivottiin pikaista loppua. Samaa toivoivat laatutietoiset toimittajat. Hajoamisen jälkeen hyviksi ovatkin yllättäen muuttuneet Halla-ahon johtamat ääripersut. Oman ryhmän perustaneet ovat sosiaalisen median mukaan tehneet täysin väärin kun perustivat oman ryhmän. Uusi ryhmä haluaa selkeästi tuomita rasismin ja ääriliikkeet. Ääripersut ovat sitä avointa ääriliikettä, näkyvällä rasismilla kuorrutettuna.

Huutava, otsikot lukeva massa laittaa Halla-aholaiset hyviksiksi ja siniset pahiksiksi. Ollakko, vaiko ei olla? Kas siinäpä pulma.

Avainsanat: toimittajalaurinurmi, onkosipilävalehdellut, puhunniintottakuinosaan, halla-aholaistenvallankaappaus, ollakkovaieiolla