Satunnaiset kuvat

Sininen valo

Uusimmat

Blogin arkisto

138 Onnen päivät

Sunnuntai 30.10.2016 klo 9:23 - yrjöpoeka

Lastenlapseni Ilona ja Aliisa muuttivat elokuussa Kajaanista Espooseen. Yksi lastenlapsistani on Bremenissä vanhempiensa kanssa. Työ vie suomalaisia maailmalle. Ilona ja Aliisa ovat viettäneet hyvin paljon aikaa mummolassa vuosien varrella ja se on ollut minulle ukkina ja vaimolleni mummona erittäin mieluisaa. Ukkina olen mielelläni antanut omaa aikaani lasten käyttöön. Elokuussa lasten lähdettyä tuli todella tyhjä olo. Talo pysyi hiljaisena ja lasten ääntä ei kuulunut.

Nyt tämän viikonlopun aikana lapset ovat olleet mummolassa äitinsä kanssa. Tulivat junalla ja lähtevät junalla. Perjantaista asti olen saanut viettää niinsanottua laatuaikaa. Lasten seurassa vietetty aika antaa ainakin minulle itselleni lisää virtaa. Isänpäivää aikaistettiin, jotta lapset saivat onnitella ukkia livenä ja antaa omia lahjojaan. Nyt olen onnekas ukki. Ukkina on hyvä olla.

Vaikka tänään kuljetan lapset Kajaaniin ja kotia kohti, en tunne sellaista ikävää kuin elokuussa. Skype antaa mahdollisuuden keskustella lasten kanssa säännöllisesti. Ainoastaan kosketusta jää uupumaan. Lasten halaus on jotakin sellaista, mistä jää pysyvä muisto sieluun. Keskustelut ja puuhastelut lasten kanssa antavat isovanhemmuudelle kultareunukset. Olen aina ilolla seurannut lasten puuhailua mummon kanssa. Jokaisella vierailulla mummolassa on aina leivottu. Siinä siirtyvät mummon kädentaidot seuraavalle sukupolvelle.

Paljon olisi ollut kirjoitettavaa ja kommentoitavaa muun maailman menosta. Lasten täällä ollessa olen sen suosiolla siirtänyt sivuun. Nyt lasten puuhaillessa askartelujensa parissa päivitän sivuani pikaisesti. Loppuajan tästä päivästä käytän tiiviisti lasten seurassa.

Nyt on onnenpäiväni.

Avainsanat: onnenpäivät, isovanhemmuus