Satunnaiset kuvat

Herrat 47cm ja 50cm

Uusimmat

Blogin arkisto

109 Kansan tahto

Tiistai 13.9.2016 klo 11:01 - yrjöpoeka

Viikonloppuna tapahtui henkirikos Otanmäessä. Normaalisti tällainen sivuutetaan olankohautuksella, koska näitä henkirikoksia tapahtuu jos ei jokapäivä, niin kuitenkin joka viikko. Ihmiset ovat turtuneet näihin ja ensimmäinen oletus näissä on se, että ryyppyveikot siellä ovat ratkoneet kiistojaan.

Viikonlopun tapahtuma oli poikkeus. Poliisi on pidättänyt kaksi turvapaikanhakijaa ja heitä epäillään taposta ja ryöstöstä. Tämä sai niinsanotun ”kansan” riemastumaan. Sosiaalinen media täyttyi ja uutisesta kertovia lehtijuttuja linkitettiin suurella joukolla. Näitä linkityksiä yhdisti viha kaikkia muualta tulleita kohtaan. Kirjoitusten perusteella juuri tällaista oli vesikielellä odotettu. Nyt päästäisiin sanomaan, kuinka oikeassa tämä ”kansa” on ollut.

Kainuun maakuntalehti julkaisi juttua ja antoi surutta palstatilaa kommentoinneille. Täsä tapauksessa sen olisi voinut estää. Sosiaalisessa mediassa on riittävästi aiheesta tarinoita esillä. Olen usein kirjoitellut aiheesta ja puolustanut pakolaisia ja turvapaikanhakijoita, ja heidän oikeuksiaan etsiä turvaa. Minulle osoitettiin heti vaatimus kommentoida aihetta. Kommentoinnit ovat olleet sitä tasoa, ettei sinne kannata edes yrittää kertoa järjellistä mielipidettä.

En puolustele millään tavalla turvapaikanhakijoiden väitettyä ja tutkinnan alla olevaa hirmutekoa. ”Kansa” on ilman poliisin suorittamaa tutkintaa jo tehnyt johtopäätökset ja sitä ei enää muuteta. Pidän kuitenkin kummallisena sitä, että ympäri Suomea tapahtuvat henkirikokset eivät saa väkeä liikkeelle? Suomi on väkivaltainen maa ja ilmeisesti hyväksytään omien sisäiset välienselvittelyt? Kaikissa tapauksissa on aina menettetty yksi ihmiselämä ja sitä seuraa aina lähiomaisten tuska. Kukaan ei vaadi esimerkiksi kaikkia viinamäenmiehiä tilille, jos joku heistä tekee väkivaltaisen teon.

Sosiaalisessa mediassa velloo nyt sellainen keitos ja viha, jota oikein ruokitaan jatkuvilla samojen uutisten linkkien nostoilla. Välittömästi sitä kommentoivat melkein aina samat henkilöt. Heidän elämänsä on nyt saanut oikeutuksen. Nyt heillä on omasta mielestään syy vihata kaikkia maahantulleita. Tätä hetkeä he ovat odotelleet ja nyt ”kansa” on saanut marttyyrin ja uhrin. Tästä tämä sakki saa nyt uuden muistopäivän. Omaiset ja suku eivät sitä välttämättä halua, mutta ”kansa” siitä vähät välittää.

Tämä tapahtuma on muille turvapaikanhakijoille varmasti suuri pettymys. Ilman tätäkin heitä kohtaan on osoitettu mieltä ja marssittu kaduilla. Nyt heidän arkensa tulee muuttumaan. Yksinäinen turvapaikanhakija voi kohdata vihamielistä ilmapiiriä, vaikka he eivät ole syyllisiä maanmiehiensä tekoon. Valitettavasti näinä päivinä sosiaalinen media yksinkertaistaa ”kansan” ajattelua. Linkkien päivitykset kertovat sen. Se on surullista.

En ole ennustaja. On melko varmaa, että joku kahjo ”kansasta” nousee käyttämään omaa oikeuttaan. Ensimmäisen uhrin jälkeen on halua marttyyriksi. Sosiaalisen median kommentointien perusteella osa on valmis tappamaan niin turvaa hakevat, kuin heitä puolustavat suomalaiset.

Per aspera ad astra.

Avainsanat: henkirikoksetsuomessa, otanmäki, marttyyri