Satunnaiset kuvat

Orpo

Uusimmat

Blogin arkisto

121 Kevätkin alkoi vatuloimaan ja jappasemaan

Torstai 1.6.2017 klo 16:13 - yrjöpoeka

Katsellessani ulos tiedän, että nyt on kesäkuun ensimmäinen päivä. Välillä kuva kertoo aivan muuta. Lunta ja rakeita lentää myrskytuulessa vaakasuoraan. Katsoessani sääennusteita tekee mieli lisätä välikerrasto päälle. Tulevan illan ja yön aikana ennuste kertoo runsaasta sateesta. Ennuste myös kertoo sen tulevan lumena. Olen jo kerran hakenut lumityövälineet varastosta takaisin ja niin taitaa käydä huomenaamuna uudelleen.

Useina öinä on ollut niin kipakoita pakkasia, että pihakukista myös narsissit kokivat pakkasella kovia. Yhtenä aamuna kukkanuppujen varret nyrjähtivät alas kun jäinen kukkavarsi alkoi auringonpaisteessa sulaa. Kukintoja kyllä on, mutta kuinka kauan. Kovaa talvista keliä on luvattu vielä ainakin kahdeksi yöksi. Ennusteissa on näkyvissä myös selkeä muutos seuraavalla viikolla. Tänä keväänä ennusteet ovat muuttuneet nopeammin kuin hallituksen mieli viinalain käsittelyssä.

Suomen talous on kohentunut hurjasti hallituksen kohelluksesta huolimatta. Maailmalla tapahtuneet muutokset ja edellisten hallitusten aikana tehdyt päätökset näkyvät nyt. Kepulaiset kyllä huokailevat onnesta soikeina. Heidän mielestään talouden nousu on vain heidän ansiotaan. Hallituksen jatustelua ja päättämättömyyttä seurattuani olen varma siitä, ettei hallituksella ole mitään osaa ja arpaa talouden kasvussa.

Yhdessä asiassa hallitus kyllä on ollut mukana. Paperia on tulostettu ja kopioitu suunnattomia määriä. Siksi on hakattava metsää, ettei tulostepaperi lopu vain kesken. Keskustan ikiliikkuja Pekkarinen on ollut hiljaa ja sen aseman on ottanut Lapin uusi Väyrynen, Mikko Kärnä. Aamun uutisvirrasta kopsahti silmilleni hänen uusin aloitteensa. Hän haluaa pelastaa lohikannan Torniojoessa ja se tapahtuu hänen mukaansa säätelemällä Itämeren kalastusta.

Kärnän olisi kannattanut taas kerran miettiä hetki ja olla hiljaa. Itämeren kalastusta on jo entisten hallitusten päätöksillä rajoitettu ja sen ansiosta lohi on päässyt Torniojokeen. Ei uskaltanut tehdä samankaltaista esitystä Tenon lohien tukemiseksi. Se olisi pitänyt esittää Norjan kalastuslaivastolle Tenovuonon suulla. Ei ole enää ihme, että gallupit eivät kunnioita kepuleja. On se ollut melkoista vatulointia ja jappasua.

Sitä minä tässä olen pohdiskellut, kuka ensimmäisenä herää hallituksen piirissä? Kuka uskaltaa sanoa, ettei tästä tule mitään. Kuka sanoo suoraan, että soteratkaisu on niin sekaisin, ettei siitä mitään tule. Ei tuommoisella vatuloinnilla valmista saada. Kukaan ei enää puhu säästöistä mitään. Jokainen on jo tunnustanut mielessään sen, että näillä hallituksen ajamilla asioilla on tolkuttoman kallis hintalappu. Lakia tuntevat asiantuntijat ovat pitkin matkaa varoitelleet sudenkuopista, vaan ei muuta kuin vatulointi on saanut lisää yllykettä. Odotellessa voisivat aloittaa vaikka tuosta todellisen työntekemisen.

Onneksi hallituksella on vielä aikaa vatuloida ja se voidaan käyttää maahanmuutosta kohkaamiseen (persut) ja puskaviinan vaaroista (kepu) vaahtoamiseen. Silla aikaa kokoomus hoitaa asialliset asiat ja Sauli Niinistö varmistelee jatkokautensa.

Oppositio voi oikeasti aloittaa jo tulevien eduskuntavaalien valmistelun. Samanlaista rupusakkia sielläkin on, mutta nyt on ainakin yhdessa asiassa löydetty pohjat.

Vatuloinnissa ja jappasemisessa. (Sipilä)

Avainsanat: vatuloidajajappasta, pääministerisipilä, otetaanpohjat, satukeisarinuusistavaatteista