Satunnaiset kuvat

1964-1965

Uusimmat

Blogin arkisto

079 Paniikkia pukkaa

Perjantai 1.3.2019 klo 19:27 - yrjöpoeka

Keskustaa uhkaa todellinen mahalasku vaaleissa. Sikisi kaikkien kiihkomielisimmät uskonsoturit raivoavat sosiaalisessa mediassa ja puolustavat messiastaan. Jos joku keskustan kannattaja uskaltautuu jossakin keskustelussa arvostelemaan Sipilää tai jotakuta hänen ministereistään uskonsoturit hyökkäävät. Heillä on nyt tehtävä, päivystää yötä päivää Suomenmaan keskusteluja ja samoin Maaseudun Tulevaisuuden. Kaikki muutkin mediat ovat nyt seurannassa ja erimielisten kimppuun käydään surutta. Heille on kauhistus se, että jotkut muut voivat olla eri mieltä.

Paniikkiin on todella syytä. Keskustan maataloussiipi on hylkäämässä messiaan. Kitkerää kritiikkiä kuuluu kentältä entistä enemmän. Nyt ei pysy edes keskustan aktiivit hiljaa, koska kaikilla on huoli ja hätä oman alueensa kansanedustajien pysymisestä kartalla. Erityisen kitkerää juotavaa on tarjolla juuri Sipilän Oulun vaalipiirissä. Sipilän valtavan äänipotin imussa pääsivät viimevaaleissa useat siipiveikot lävitse. Nyt he tietävät ettei sama toistu. Nyt on pärjättävä omillaan. Sipilän ääniosaalis on romahtamassa, vain tiukimmat uskonveljet riehuvat somessa ja vaativat uskollisuutta.

SDP ja Antti Rinne on nyt iskussa. Rinne kertoi hetimmiten, että he vetovat tarvittaessa eduskunnan puhemieheen Paula Risikkoon, ettei hän päästä suureen saliin epäkelpoa sote-lakiesitystä. Tämä käy varmasti kepulle, koska syylliseksi saadaan toden totta kokoomus. Samoin SDP on tyytyväinen, vaikka kepulaiset yrittävät kyllä kaikkensa. Rinteen terveydestä ollaan tietysti keskustalaisten some-aktiivien parissa huolestuneita. Heidän tarkoituksensa on nyt selkeästi trollata kaikkea keskustelua mikä liittyy Antti Rinteeseen. Rinne työnsi kuitenkin pallon liikkeelle ja pakotti muutkin avamaan omaa terveyttään koskevat tiedot. Eli niiden, jotka pyrkivät pääministeriksi pääministerin paikalle.

Kokoomus pukkasi oman ohjelmansa vaaleja varten julkisuuteen. Sieltä löytyi heti kohta joka kertoo kaiken, missä vesissä kokoomus kalastaa. Hän lupailee miljardin helpotuksia palkansaajille. Sen rahoitus aiotaan peri kokoomuslaiseen tapaan hoitaa kiristämällä pienituloisten verotusta. Otan yhden oikein hyvän esimerkin omalta asuinalueeltani. Asun vanhalla sotien jälkeen perustetulla omakotialueella. Suurimmassa osassa talouksia on öljylämmitys. Kokoomus aikoo nyt verottaa meitä öljylämmittäjiä, jotta he saavat hyvätuloisille lisää veronalennuksia ja näin äänestävät helpommin kokoomusta.

Tällä asuinalueella asustaa valtava määrä pienituloisia eläkeläisiä. Nyt kokoomus kyykyttää heitä kunnolla, koska polttoaineen hinta on muutoinkin noussut todella nopeasti. Tämän vaikutus on jo nyt nähtävissä. Kattiloissa ei pala enää öljy, vaan kaikki muu palava. Se ei ole hyväksi Suomelle, ei omalle asuinalueelleni, eikä erityisesti ilmastolle. Kokoomuksen ansiosta päästöt tulevat moninkertaistumaan lyhyessä ajassa. Kaikkialla Suomessa. Kokoomuksen mukaan SDPn ilmoitukset mitä aikovat tehdä on pelkkää jakopolitiikkaa. Minusta tämä kokoomuksen vaaliohjelma on sitä puhtaimmillaan. Jaetaan miljardi euroa sellaiselle ryhmälle, että he muistavat kuka rahan on jakanut.

Eipä ole ihme, että kokoomus nimittää itseään mieluusti äänestäjilleen valtionhoitajapuolueena. Me valvomme rahanjakoa.

Avainsanat: keskustantrollit, somekanavienhallinta, oulunvaalipiiri, anttirinne, paularisikko, miljardinveronalennukset, valtionhoitajapuolue

067 Puhelin tukossa

Maanantai 24.11.2014 klo 9:59 - yrjöpoeka

Tämä päivitys ehti olla yöllä vain hetken ja sitten kotisivukoneen huoltopäivitys siivosi kirjoituksen pois. Jotkut olivat ehtineet jutun lukea ja luulivat minun siivonneen kirjoitukseni pois. Ei näin. Laitan sen uudelleen näkyviin.

Tämä päivä (23.11) oli kokouspäivä ja monella tapaa mielenkiintoinen. Tiesin oikein hyvin mitä tänään tapahtuu ja ketkä tapahtumia junailevat. Taso millä sitä tehtiin, ei ansaitse hurraahuutoja. Perussuomalaiset ovat äijäpuolue ja sitä oikein alleviivattiin tapahtumassa.

Luin juuri maakuntalehden uutisointia ja jätän aiheen enemmän kommentoinnin tuota tuonnemmaksi. Uutinen on se, ettei Pohjois-Pohjanmaanpiirin esittämä tarjous lisäpaikasta kelvannut. Paikkaa tarjottiin meidän piirillemme, jotta koko Oulun-vaalipiirin alueellinen ehdokasjakautuma paranisi. Se ei kokousväen enemmistöä tyydyttänyt ja enemmistö hylkäsi tarjouksen. Piirikokous on enemmistöineen tehnyt ratkaisunsa ja siihen on tyytyminen.

Tästä lähdetään, että tähän on tultu.

Tunti siitä, kun kokous päättyi alkoi Suomi24 palstalla todellinen törkykirjoittelu ja kohteena allekirjoittanut. Sitä ilkkumisen ja vahingonilon määrää! Kirjoittelu oli muutaman viikon hiljaisena ja johtui ilmeisesti kirjoittamastani vastineesta maakuntalehdessä. Käsialasta ja kirjoitusvirheistä voi tunnistaa osan kirjoittajista. Väri vain puuttuu. Nyt on usealla mieli hyvä ja sen mielihyvin heille suon.

Puhelin on nyt soinut kokoajan ja viestejä sinkoilee. Monella on uutisten johdosta huuli ihmetyksestä pyöreänä. Olen saanut jokaisessa yhteyden otossa kannustusta ja minulle toivotaan jaksamista kaikesta loanheitosta huolimatta. Minä kyllä jaksan. Olenhan tähän vuosien aikana tottunut, että kampittajien määrä on vakio. En aio ripotella tuhkaa päälleni ja hoidan kaikki lupaamani jutut. Vastaan viesteihin ja sähköposteihin huomenna.

Taistelu tieuran suunnassa jatkuu.

Politiikan tekeminen ja kirjoittelu ei tästä vähene. Kirjoittelustani eivät kaikki ole aina tykänneet, sille en voi mitään. Tässä kohtaa voisi sanoa, että puolueemme puheenjohtaja Timo Soini on Peruspomossa paljon ärhäkämpi. Minä olen häneen verrattuna pyhäkoululainen.

Lukijani voisivat tutkia, minkä verran kainuulaiset poliitikot kirjoittavat tuntojaan julkisuuteen? Kuinka monella on omat kotisivut ja kirjoitetaanko niille säännöllisesti? Pahimmillaan sivut ovat hiljaa vajaat neljä (4) vuotta ja juuri ennen vaaleja ne avataan. Samoihin aikoihin lehtien mielipiden palstoille syntyy tungos ja ne ovat lupauksia täynnä.

Huomenna kuntapolitiikan tekeminen jatkuu. Maakunnallista tasoa unohtamatta.

Luen vielä hetken Peruspomoa. Se antaa perspektiiviä.

Avainsanat: äijäpuolue, peruspomo, oulunvaalipiirinalueellinenehdokasjakautuma

022 Ja numero on.. 50

Perjantai 18.3.2011 klo 7:29 - yrjöpoeka

Viime päivinä vallitseva olotila on ollut kiire ja sen mukaisesti, sivu päivityksille ei ole juuri jäänyt aikaa. Viimeiset viikot ovat edessä ja näillä mennään.

Eiliset gallupit kertovat samaa sanomaa, kuin vuosi sitten alkanut kannatuksen nousu. Suunta voi olla vain ylöspäin. Ihmisten mielissä oli eilen sama ylöspäin ja eteenpäin menon suunta. Kevään aurinko toi oman lisänsä valoisiin mieliin ja se tuntui itsestäkin todella hyvältä.

Kuultuaan numeroni sain erittäin innostuneita puheluita ja viestejä. Omastakin mielestä numero 50 on mieleen tarttuva ja selkeä! Sain heti iltapäivästä numeron autooni ja tarroja muuhun käyttöön. Sain välittömästi palautetta pysäköityäni autoni  Kajaanin kauppakadulle. Palautteen antajille kerroin tulevani puhumaan raatihuoneen torille lauantaina 19.3 ja kyselijät aikoivat ehdottomasti saapua paikalle.

Käytössäni olevia asenne tarroja on saatavissa ja "laastaria haavoihin" löytyy myös. Tule raatihuoneen torille ja hae.

Huomista puhetta kommentoin sitten viikonlopun blogi päivityksessä. Aihe tulee olemaan todella ajankohtainen ja esille nostettu.

Kiitoksia kaikille palautetta lähettäneille. Kaikki saamani palaute auttaa jaksamaan kovan loppurutistuksen.

Tänään on vuorossa Koillismaa. Ensin menemme tukiryhmän kanssa Kuusamon torille klo 11 - 13 ja sieltä menemme Taivalkosken torille klo 15 - 17. Siinä se päivä lähtee liikkeelle.

Näillä mennään!

Avainsanat: oulunvaalipiirinehdokasnumero50, maakunnallinenvaalijuhlakajaanissa19.3, laastariahaavoihin

159 Joulu

Torstai 23.12.2010 klo 23:30 - yrjöpoeka

Joulun alusviikko on ollut todella kiireinen ja olen saanut kohdata paljon ihmisiä ajeluilla Kainuussa. En ole järjestänyt mitään vaaleihin liittyviä tapahtumia, ihmiset tulevat juttusille hyvän joulun toivotuksin. Kaikissa tapaamisissa puheet ovat kääntyneet heti tulevaan vaalivuoteen. Ihmiset ovat todella tuskaantuneet median toitotukseen, missä Timo Soinia voi äänestää. Toisaalta Kainuulaiset ihmiset tietävät, millainen media meillä on. Jokainen tapaamani Kainuulainen tietää, että minua voi äänestää Oulun-vaalipiirissä. Tapaamiset ovat antaneet uskoa omiin kokemuksiini kesän ja syksyn ajalta. Tulevia eduskuntavaaleja ei voiteta suurella rahalla.

Paljon olen saanut vastailla Ylä-Kainuu lehdessä julkaistuun asunnonhaku ilmoitukseeni. Olen muuttamassa vaimoni kanssa kuntakeskukseen Ämmänsaareen ja asia on ollut hautumassa jo kaksi vuotta. Nyt joulun alla asia siirtyi siihen vaiheeseen, että asunnolleni löytyi ostaja. En ole aikaisemmin julkisesti hakenut asuntoa, koska en ole halunnut jäädä kahden asunnon loukkuun. Joulun aikana ja heti sen jälkeen on päätettävä, kuinka järjestän asumiseni. Tarkoitus on löytää asunto Tammikuun aikana.

Erityisesti on kysytty sitä miksi olen lähtemässä ylävesien metsistä? Ylävesien metsät ja vedet jäävät edelleenkin olemaan paikalleen. Tulen jatkossakin kulkemaan tutuilla, vuosikymmenten aikana rakkaiksi käyneissä maisemissa. Vaimoni yritys sijaitsee kuntakeskuksessa ja työmatka joka arkiaamu on erityisesti talvisin raskas. Teimme ratkaisun kaksi vuotta sitten, viimeisen lapsen lähdettyä kotoa. Oma elämäni ei ole muutoinkaan pelkkää metsissä samoilua. Ratkaisu helpottaa erittäin paljon myös minun itseni kulkemisia ympäri maakuntaa. Jokatapauksessa, minun on helpompi siirtyä ylävesien maisemiin, mikäli siltä tuntuu.

Näillä eväillä nyt mennään ja menemme samaa tietä yhdessä vaimoni kanssa. Minusta on erittäin hyvä ajatus yhdessä käyttämässäni lauseessa: Hyvät muutokset alkavat yhdestä askeleesta.

Paljon on ollut erilaisia poliittisia viestejä hallituksen suunnasta, jotka ovat tarkoituksella tuotettu ulos joulun alla. palaan muutamiin asioihin joulun jälkeen, nyt on aika rauhoittua meidän jokaisen. Huomiseksi olen saanut luvan hyvään ulkoiluun tutuissa metsissä. Joulun herkuille on annettava tilaa, vaimoni valmistamat ruokien tuoksu sekoittaa valmiiksi pääni.

Joulu on yhdessäolon aikaa ja sen päätyttyä tulee iloinen asia. Päivä pitenee!

hpim3574.jpg
Toivotan kaikille lukijoille Rauhallista Joulua!

Avainsanat: yrjöpuurunenonehdollaoulunvaalipiirissä, muuttoelämässä, hyvätmuutoksetalkavatyhdestäaskeleesta

157 Tulevaisuuden suunnittelua

Lauantai 18.12.2010 klo 20:47 - yrjöpoeka

Onneksi joulu on tulossa. Normaalisti en näin sanoisi, mutta nyt kiireisen loppuvuoden takia sanon. Loppuviikko on ollut rauhallinen ja olen saanut kuntoilla rauhassa ja nauttia ylävesien rauhasta todella kunnolla. Joulunaika tulee muutoinkin olemaan poikkeavan rauhallinen, vain poikani tulee käymään kotona. Muutoin saamme nauttia vaimon kanssa yhdessäolosta ja kuutamon loisteesta talvipakkasessa. Samalla on mukava muistella millaista elämää ylävesillä olemme saaneet viettää. Vuoden vaihde tulee tuomaan erittäin suuria muutoksia perheemme elämään.

Viestit ympäri Suomea kertovat puolueen kannatuksen todella rajusta kasvusta. Jokainen ehdokas on saanut tuntea sen kentällä, toivottavasti ehdokkaiden kantti pitää. Tutkiessani erilaisten lehtien pääkirjoituksia ja ala- ja yläkertajuttuja, yksi asia pistää silmään. Toimittajilla on pallo niin sanotusti hukassa. Aivan kuin heillä olisi yksi ja sama johtaja, joka kertoo mitä pitää sanoa. Joka ikinen lehti pohtii kannatuksemme nousun syitä ja jokainen päätyy samaan tulokseen. Timo Soini voi olla ehdolla vain Espoossa.

Espoolaiset tietävät vähemmälläkin toitotuksella, että Soini on ehdolla siellä. Suomussalmen ylävesilläkin tämä asia on selvillä ja uskon, että jokainen ylävesien asukas tietää kuka on täällä ehdolla. Toimittajilla on vaikeuksia käsitellä asiaa, koska ehdokkaat ovat tuntemattomia. Neljän vuoden päästä tilanne tulee olemaan toinen, sitten on paljon tunnettuja perussuomalaisia. Heitä voi äänestää sitten muuallakin kuin Espoossa.

Kuka tunsi neljä vuotta sitten Jutta Urpilaisen oman alueensa ulkopuolella? Herra Käteisestä (Katainen) ei kukaan ollut kuullut Siilinjärveläisiä lukuun ottamatta, mutta sitten hän sai ”valtakirjan” puoluekokoukseen. Nyt toimittajat tuntevat hänet oikein hyvin. Samalla kun tiedotusvälineet uskottelevat kansalaisten olevan tyhmiä ja lukutaidottomia, he voisivat kirjoitella niistä lukemattomista tuntemattomista istuvista kansanedustajista. Suurin osa 200 kansanedustajasta on tuntemattomia omien alueidensa ulkopuolella. Miksi toimittajat eivät valista kokoomuslaisia siitä, missä Kataista voi äänestää, tai Urpilaista?

Meidän onneksemme he eivät osaa muita nimiä kuin Timo Soini!

Avainsanat: elämämuutoksessa, joulurauhaanvalmistautuminen, toimittajienraamattuopisto, yhdentotuudentiedotus, tuntemattomatehdokkaat, yrjöpuurunenehdollavainoulunvaalipiirissä

153 Koulutusta ja hautajaisia

Sunnuntai 5.12.2010 klo 16:22 - yrjöpoeka

Viikko on ollut todella kiireinen, kokouksia, koulutusta ja erittäin paljon autossa istumista. Koulutukset ja muut tapahtumat ovat olleet mielenkiintoisia. Eläkeasioiden koulutus TELA:n järjestämänä Oulussa oli todella hyvä ja antoisa. Tapahtuma oli iltakoulutuksena keskiviikkona ja se asetti jaksamiselle omat rajat, mutta oikein hyvin jaksoin ajella. Kotoa lähdin aamulla klo 07 ja olin takaisin klo 23.20. Kajaanin kautta Ouluun ja kotiin sisältää pelkkää autossa istumista vajaan 7 tuntia.

TELA:n järjestämään koulutukseen oli alkutietojen mukaan tulossa reilusti väkeä, mutta ilmeisesti eläke asiat ovat tulevilla kansanedustaja ehdokkailla hyvin näpeissä. Vain kaksi jaksoi loppuun, minä olin toisena ja toiset kaksi olivat kiireisiä, kuuntelivat vain alun.

Viikolla olen saanut nauttia myös hieman kuntoilusta ja ilmat ovat olleet todella hyviä. Perjantai oli myös aamupäivän osalta tehokasta kuntoilua ja päivä sauna kruunasi sen. Perjantain kruunasi Kaukametsän Kouta-salissa pidetty vapaaehtoisten ja järjestöjen yhteinen illanvietto. Paikalla oli Kainuulaista vapaaehtoisväkeä ja sen varsinainen tekijäosasto. Puheitten ja palkitsemisien jälkeen illan päätti glögi ja kahvi tilaisuus. Tuttua ja mukavaa seuraa, iltaa olisi voinut vielä jatkaa kauppakatu kierroksella, mutta koti kutsui seuraavan aamun tilaisuutta varten.

Koko lauantaipäivä meni hautajaisten merkeissä ja iltasella kotona ollessa tuli väsymys ja laiskuus. Ei haluttanut istua kirjoittamaan mitään, vaan paiskauduin aikaisin nukkumaan. Hautajaiset vievät jostakin syystä voimat ja tänään olen ulkoillut rauhassa ja siivonnut kotia vaimon kanssa. Pikkuhiljaa kirjoitusinto palailee.

Juttu kirjoittaessa ja kalenteria tutkiessa huomasin yhden unohduksen. Tänään oli klo 14 alkaen Kuusamon Tropiikissa puhe pitää Siilasmajan-killan kauden päättäjäistapahtuma saunomisineen ja nyt kello on 16. Tilaisuudessa oli tavoitteena levitellä niitä kalamiesten pitkiä käsivarsia ja kertoa kauden parhaat tapahtumat. Nyt tuntuu siltä, että vajoan pöydän alle, mutta sain kuitenkin vielä soitettua puheenjohtajalle. Harmittava takaisku, todella.. :(

Uusimpia kannatusmittausten tuloksia on nyt ruodittu jokapaikassa. Lehdet ovat pääkirjoituksia myöten kertomassa ihmisten tyhmyydestä, uutisten mukaan Timo Soinia voi äänestää vain yhdessä vaalipiirissä. Lehdet pitävät äänestäjiä todella tyhminä ja aivottomina. En ole tavannut sellaisia koko kesän ja syksyn aikana. Mielestäni ihmiset ovat koko kesän jo etsineet omaa ehdokastaan ja usea on todennut sellaisen jo löytäneensä. Ihmisillä on nyt intoa muutokseen ja myös koko puolueen ehdokasasettelu todistaa sen. Edessä voi olla tilanne, että Perussuomalasilla on koko valtakunnassa eniten ehdokkaita asetettuna.

Ehdokkaat ja äänestäjät kyllä tietävät missä puheenjohtaja on ehdolla. Ilmeisesti tämä kirjoittelu kansan tyhmyydestä johtuu yksinkertaisesti neuvottomuudesta. Uutta muuttunutta tilannetta ei haluta, eikä edes osata ymmärtää. Olen saanut uskomattoman paljon hyvää palautetta ja minulle on jatkuvasti toivotettu voimia vaalityöhön. Tuntemattomat ihmiset tulevat juttusille ja kaikilla on yhteinen viesti. Nyt riittää!

Avainsanat: työeläkekoulutus, ajankohtaistaeläkkeistä, tulevaisuudeneläkkeet, vapaaehtoistyökunniaan, hiljentyminenkuolemanedessä, oulunvaalipiirinralli, yrjöpuurunenehdollaoulunvaalipiirissä

120 Ruskaretken jatkoa

Sunnuntai 19.9.2010 klo 20:00 - yrjöpoekaLauantaina oli vuorossa toinen päivä Kuusamon markkinoilla ja sää oli toisenlainen. Ilma pysyi sumuisena ja koleana ja aurinko ei päässyt lämmittämään toriväkeä. Säästä huolimatta torilla kävi väkeä tasaisena virtana ja erityisen paljon kävi ruskaretkeläisiä muualta suomesta. Teltallamme kävi väkeä tasaisena virtana ja ihmisten puheet olivat yhteneviä. Niin matkalaisten kuin kuusamolaistenkin mielestä, nyt riittää. Muutama aktiivi keskustalainen kävi kokeilemassa, kuinka meitä voi haastaa keskusteluun. Eräs mieshenkilö sanoi äänestävänsä jatkossakin keskustaa ja vaalirahoituskohu on median luomaa, jota perussuomalaiset käyttävät hyväkseen. Toinen tuli suorastaan vihaisena teltallemme ja hänen mielestään nyt ei ole aika vaalityölle ja hän kyseli miksi me olemme liikkeellä. Heti kysymyksen kuultuani otin haasteen vastaan ja aloitin kertomisen, mutta hän suuttui ja lähti välittömästi pää punaisen pakoon. Juttusillamme käyneet sanoivat olevansa hyvillään siitä, että olemme näkyvästi suurella joukolla liikkeellä. Heidän mielestään muita puolueita ei edes tarvita paikalla, niitten likasankojen tonkimista ei haluta jatkaa päivisin, iltauutiset riittävät.
Viikonlopun aikana juttusillamme kävi työyhteisökouluttaja Sirkka-Liisa Lamminkoski. Hän toimii Irti työpaikkaväkivallasta ry, n puheenjohtajana ja kiertää luennoimassa ympäri suomea. Nyt työ oli tuonut hänet Kuusamoon, paikallisten ongelmien pariin. Keskustellessamme asiasta joka on todella tärkeä myös itselle, jouduin takavuosina loanheiton kohteeksi omassa luottamustehtävässäni. Politiikan sisällä oleva kiusaaminen on aina ollut vaiettu asia ja se sivuutetaan sanomalla henkilön olevan itse syyllisen tilanteeseen ja yhteistyökyvyttömän. Tämän olen saanut nähdä ja kokea itse. Siksi lähtemiseni uudelleen politiikan pariin oli todella tiukan harkinnan tulos. Nyt olen saanut tehdä luottamustehtäviäni rauhassa ja tulen ihmisten kanssa todella hyvin toimeen.

Keltaliivisiä ehdokkaita yhteiskuvassa Sirkka-Liisa Lamminkosken kanssa. Vasemmalta Yrjö Puurunen,Sirkka-Liisa Lamminkoski, Seppo Leskinen vaimoineen ja Pentti Kettunen.
hpim4308.jpg2.jpg

Toivotan Sirkka-Liisa Lamminkoskelle voimia raskaassa työssä. Toivon kaikkien perussuomalaisten ehdokkaiden miettivän kiusaamista vaalikiertueen aikana ja sen jälkeen. Sanoissa, puheissa ja teoissa, meidän on arvostettava ja tuettava erityisen hyvin omaa väkeämme. Meidän on muistettava yhteisöllisyyden voima ja siirrettävä se vaalipuheista suoranaisiksi teoiksi.
Kuusamo antoi todella positiivisen kuvan ja paikalliset ihmiset olivat todella innoissaan meidän esillä olostamme. Meiltä toivottiin jatkossakin näkyvyyttä erityisesti Kuusamossa! Kuusamo koetaan niin selkeästi yhdenpuolueen pelikentäksi, siksi nyt halutaan uusia kasvoja ja puolueita esille. Ehdokaslistaamme suhtauduttiin todella suopeasti ja nyt on ehdokkaiden lisättävä esillä oloa Kuusamossa. Toivottavasti jokaisessa Oulun vaalipiirin kunnassa väki aktivoituu ja etsii omat paikalliset toimijat tulevaisuutta varten.
Viikonlopun kruununa oli Ilonan tulo mummolaan isän kanssa. Syntymäpäivää juhlittiin samalla, kotona oli pidetty aloitusjuhla. On aina yhtä iloinen asia nähdä ja kuulla, kuinka lapsen kasvu ja kehittyminen etenee. Alkuvuosina ukki oli kova sana, mutta nyt mummo on se, joka saa melkein kaiken huomion. Unohtanut ei ole tyttö ukkiakaan, välillä tarvitaan ukin syliä ja käsiä asioiden hoitamiseen. Ukin tehtävässä näkee kuinka nopeasti ihmiselämää kulkee. Liian nopeasti..

Avainsanat: kuusamonsyysmarkkinat, oulunvaalipiirinperussuomalaisetehdokkaat, työpaikkakiusaaminen, lisääperussuomalaisuutta, tarvitaankoukkia, elämäon

113 Kajaanin markkinat

Lauantai 4.9.2010 klo 22:45 - yrjöpoekaKajaanin markkinat tulivat yllättäen ja pyytämättä, usea paikalla käynyt ihmetteli asiaa. Usea oli odotellut markkinoiden tulevan vasta seuraavana viikonloppuna, kuten ne menokalenterissa ovat vieläkin. Joensuun markkinoiden takia niitä siirrettiin ja samalla siirtyivät Puolangan markkinat. Ne siirtyivät sitten alkuviikolle viikonlopun sijasta. Markkinoiden asiakkaat ja erityisesti markkinakauppiaat ovat taatusti ihmeissään.
Kajaanin markkinoilla myyjiä oli vähemmän kuin vuosiin ja poliittisista puolueista mukana olivat vain perussuomalaiset. Lopputuloksesta voi sanoa, että se oli meille hyväksi!
Kajaanin torilla oli todella mukava tavata omia äänestäjiään ja löytää kokonaan uusia kannattajia. Kaikki paikalle tuomamme materiaali meni ja lisää olisi kaivattu. Gallupit tulevat ja menevät, mutta ihmisten parissa sen tuntee! Kannatus kasvaa todella nopeasti ja ei ole ihme, että Kiviniemi taivastelee! Kepun kannatus tulee romahtamaan, mutta vielä tiedotusvälineet toistavat sitä mitä valtapuolue sanelee. Keskusteluissa ihmisten kanssa tulee selväksi ainakin yksi asia, julkinen sana vieroksuu todella perussuomalaisia maakunnissa. Erityisesti keskustavaltaisissa maakunnissa maakuntien valtamediat eivät halua nähdä, eivätkä tiedottaa, mihin suuntaan maa on menossa. Maantapa ja rahojen käyttö, sitoo median toimintaa. Perussuomalaiset eivät tule kantamaan säkillä rahaa mediataloille ja se pelottaa, niin puolueita kuin mediaakin. Suuri raha on elättänyt monenlaisia siipeilijöitä politiikassa ja mediassa. Lopun alku pelottaa monia, mutta tervehdyttää koko maata. Tulevat vaalit voitetaan ihmisten parissa, tämä on minun ennustukseni.
Kaksi tiivistä päivää on takana ja takki on todella tyhjä. Päivät olivat kylmiä, mutta ihmiset todella lämpimiä. Mielenkiintoisia keskusteluja ja kohtaamisia on takana, tuloksena muutoksen kaipuu. Perussuomalaiset täyttävät nyt tyhjiötä, jota korruptio puolueet ovat jättäneet jälkeensä.
Tätä työtä on todella mukava tehdä. Nautin erittäin paljon yksinolosta luonnonkeskellä, mutta vastapainona on todella mukava kohdata erilaisia ihmisiä jatkuvana virtana. Ihminen ei ole luotu olemaan yksin, me kaikki olemme toisiamme varten. Sen on moni muu todennut ja allekirjoitan sen täysin!

Avainsanat: vaalityö, gallupit, tuppeensahattu, korruptiosuomessa, politiikkojenkäsikassara, lehdistö, kiviniemiihmettelee, markolilja, vallanhimo, eduskuntavaaliehdokasoulunvaalipiirissä