Satunnaiset kuvat

teno 3-8.72007 046

Uusimmat

Blogin arkisto

018 Tappajat tiestöllä

Torstai 10.1.2019 klo 15:34 - yrjöpoeka

Useita kertoja olen joutunut seuraamaan sydän kylmänä kenen vuoro on kuolla aivan turhaan. Kaiken lisäksi venäläisten takia. Venäläiset kuvittelevat kaiken olevan liikenteessä sallitua. Siis samankaltaista kuten olette useimmat nähneet youtuben videoilta. Hehän tykkäävät kuvata kaiken aikaa ja niitä seuratessa kyllä rapisee usko heidän liikenne osaamisestaan. Se on videoilta nähtynä todellista villinlännen meininkiä. Heillä on mukanaan aseista lähtien kaikki, koska vastaantulijoilla voi olla samat välineet. Niillä videoilla suuret autot ovat tien kuninkaita.

Suomessa liikkuvat näin vuodenvaihteessa todella suuret ajoneuvot ja ne kaikki on rekisteröity tietysti Venäjälle. Suomalaisilla ei ole varaa noin kalliisiin ajoneuvoihin. Paikalliset satraappimme ovat saaneet pihistettyä pienen osan kansallisvarallisuuttamme, siksi heillä on varaa vain Tojotaan ja Dacioihin. Venäjän rekistereissä olevat ajoneuvojen kuskit todella kuvittelevat kaiken olevan sallittua ja heitä eivät kosketa liikenne säännöt. Ohittaminen aloitetaan ihan missä vain ja millaisessa lumipöllyssä tahansa. Suuret nelivedot antavat tunteen kaiken hallinnasta, mutta se loppuu viimeistään rekan keulaan.

Kaksi lyhyen ajan kuluessa sattunutta kuolemiin johtanutta onnettomuutta kertovat siitä kaiken. Olen osannut sitä odottaa ja erityisesti pelkään sitä hetkeä, kun kuolleita on paljon ja joukossa useita suomalaisia. Ne ovat aivan turhia kuolemia. Siksi pitäisi jo pohtia kaikille venäläisille ajokieltoa Suomen tiestöllä, erityisesti talvella. No sitä ei tietenkään saada aikaiseksi, ollaan vaan ja höllötellään. Kuvitellaan minun olevan murheitteni kanssa aivan yksin. Mutta kyselkääpä suomalaisilta rekkamiehiltä. He näkevät ammattinsa vuoksi kaikenlaista. Siellä on mukana paljon suomalaisia koheltajia, mutta juuri vuodenvaihde on pahin. Silloin vallitsevat pahimmat mahdolliset kelisäät ja silloin juhlivat venäläiset uuttavuottaan maassamme.

Suomalaiset vaahtoavat ulkomaalaisista ja sulkevat silmänsä pahenevalta liikenne käyttäytymiseltä. Valitettavasti itselläni ei vielä ole autokameraa, mutta aion sen hankkia. Sain todistaa kahden suuren maasturi kuskien raivokasta sananvaihtoa paikallisen huoltoaseman parkkialueella. Parkista liikkeelle lähtenyt joutui rajusta jarruttamaan toisen suuren maasturin tukittua tien. Koska molemmilla olivat autot Venäjän rekisterissä, odotin toisen kaivavan vähintään pesäpallomailan autostaan puheidensa vakuuttamiseksi. Eivät sitä tehneet, koska seisoin siinä viererssä. Nyrkkien näyttämisen ja keskisormen esittelyn jälkeen toinen sai nelivedon toimimaan ja keulan kohti etelää. Saa siinä toiset tielläkulkijat varoa.

Täällä itärajaan rajoittuvissa kunnissa tämä on nähty jo vuosia. Lähellä rajaa asuvat venäläiset, jotka käyvät Suomen kaupoissa säännöllisesti ajavat rauhallisemmin. He tietävät törttöilyn käyvän kalliiksi ja viisumin olevan tiukemmassa. Kauempaa Venäjän kaupungeista tulevat vuodenvaihteen sekoilijat.

Toivoa sopii, että USAn pakotepolitiikka kiristyisi ja pakottaisi Suomen muuttamaan viisumi käytäntöään. Toisin sanon vähentämään sitä ja sen pitäisi kohdistua Venäjän rikkaisiin. Samalla pakotelistalle voisi asettaa rajan takana myytävän halvan saastepolttoaineen. Suomessa saisi ajaa vain sallituilla polttoaineilla päästövähennysten takia.

Näitä odotellessa voin toivoa vain yhtä asiaa. Rekka. Olkoon voima kanssasi.

Avainsanat: venäjänuusivuosi, venäläistenliikennekäyttäytyminen, venäjänkolarivideot, usapakotepolitiikka, päästövähennykset