Satunnaiset kuvat

Silloin joskus ennen

Uusimmat

Blogin arkisto

249 Minä olen kansa

Tiistai 20.11.2018 klo 12:16 - yrjöpoeka

2000-luku on kasvattanut osan ihmisistä itsekkäiksi narsisteiksi. He uskottelevat julkkisuudessa edustavansa kansaa. Politiikoista on hyviä esimerkkejä ja myös poliittisista ryhmistä. He katsovat vain heillä olevan kansan tuen vaatimuksilleen. 2000-luku on tuonut mukanaan myös yhden kummajaisen. Media ei enää yritä olla puolueeton. Aikoinaan olivat poliittiset lehdet sitä varten, mutta nyt YLE on ottanut asiakseen tuottaa joidenkin tahojen esittämiä väitteitä sellaisinaan.

Otan yhdeksi esimerkiksi YLEn linjasta sen uutisoinnit oppositiopuolueiden vaihtoehdoista tulevalle vaalikaudelle. YLE toistaa hallituksen väitteet sellaisinaan ja ei edes yritä etsiä muita vaihtoehtoja. Samoin tekevät myös iltapäivälehdet. Päivi Nerg on laitettu kertomaan, miksi sotea ei saa kaataa. Nyt mediat toistavat Nergin maalaamia uhkakuvia. Syytös kohdistetaan oppositiopuolueisiin. Onko medialla yleensäkin lyhyt muisti siitä, mitä on tapahtunut 2000-luvulla Paras-hankkeelle ja ERVA-hankkeelle?

Näiden valmisteluihin käytettiin silloin aivan yhtä paljon virka- ja luottamusmiesten aikaa. Kun hankkeet eivät saaneet eduskunnan tukea, seuraava hallitus aloitti hankkeen vetämisen taas uudella nimellä. Jokaisesta hankkeesta on jo otettu käyttöön sellaisia osia, jotka todettiin hyviksi. Aivan samoin tulee käymään myös nykyisen sote-sopan osalta. Tämä nykyinen on kuitenkin kaikista pahin, koska keskusta sai koplattua siihen rakastamansa maakuntahankkeen. Siksi myös median tulisi tarkastella jatkuvasti kriittisesti koko hanketta tätä taustaa vasten.

Mikseivät YLE ja muut valtakunnan mediat nosta esille sitä, että joukko maakuntia on täysin elinkelvottomia kantamaan sellaisia vastuita mitä on suunniteltu? Miten väestökadon kourissa kamppailevat maakunnat pystyisivät hoitamaan verotusoikeuden soten ylläpitämiseksi? Jos enemmistö pienten maakuntien asukkaista on yli 65-vuotiaita, viedäänkö heiltä eläke suoraan maakunnan kassaan? Kun ERVA-hanketta ajettiin pystyyn, sen aikaansaamat tulokset ovat jo johtaneet muutoksiin, joista ei ole paluuta.

ERVA oli ajatuksena hyvä ja erityisesti vaativan erikoissairaanhoidon keskittämisen osalta. Pienellä maalla ei ole niin paljon erikoisosaajia, että jokaisessa terveyskeskuksessa vaihdettaisiin lonkkia ja siirreltäisiin elimiä. Siksipä hankkeen tiimoilta elävä elämä on lähtenyt keskittämään näitä muutamiin yliopistokaupunkeihin. Kaikki ne jotka haluavat kehittyä ammatissaan, lähtevät sinne missä he voivat leikata esimerkiksi lonkkia ja polvia 5 päivänä viikossa ja useita leikkauksia päivässä. Tämä on tae ammattitaidon kehitykselle.

Väestökadosta kärsivät maakunnat ovat saaneet tilalle kielitaidottomai ulkolaisia. Heidän katsotaan varmaankin riittävän esimerkiksi Kainuulaisten tarpeisiin. Muutamassa hetkessä ovat kirurgisen osaston nimilistat muuttuneet todella rajusti. Suomalainen ammattilainen yliopistokaupungista voi joskus käväistä hieman katsomassa kuinka menee.

Tästä syystä median olisi syyttä tutkia, kuinka olisi mahdollista toteuttaa kaikissa maakunnissa hallituksen kaavailemat palvelut? Koska rahoituspohja on heikko, pitäisi meidän kaikkien olla kriittisiä sille, mitä meille syötetään.

Sipilän tappelut YLEn toimittajien kanssa ovat saaneet verorahoilla elävän laitoksen nuolemaan kättä joka kurittaa.

Hallituspuolueiden nykyinen gallupkannatus ei ole kansa. Eikä Päivi Nerg.

Avainsanat: ylenpoliittinenlinja, medialiehakoivallanpitäjiä, päivinerg, parashanke, ervahanke, elinkelvottomatmaakunnat, väestökato, maakuntienverotusoikeus

235 Rikastumisen lyhyt oppimäärä

Lauantai 3.11.2018 klo 15:17 - yrjöpoeka

Joulukuussa 1991 tapahtui suomalaisten lähialueella vallankumous. 1917 oli edellinen vallankumous. Silloin kumottiin tsaarin valta ja tilalle tuli kommunistinen hallinto. Ikuisen onnelan tilalle Neuvostoliiton sisällä olevat kymmenet kansallisuudet saivat kaikkea hallitsevan kommunistisen väkivaltakoneiston. Toisen maailmansodan jälkeen Neuvostoliitto koki olevansa suurvalta ydinaseineen kaikkineen. USA oli sen vastavoima ja maailmaa hallittiin ydinase pelottelulla.

Neuvostoliitto asetti kaiken edelle sotilaallisen kasvun. Kaikki muu oli sille alisteista. Erimieliset oppivat, että mikäli halusi päästä vihreämmälle oksalle oli pyrittävä kommunistisen puolueen johtopaikoille. Puolue oli täynnä juonittelua ja ilmiantoja. Veli ilmiantoi veljensä ja isä lapsensa, jotta voisi päästä eteenpäin organisaatiossa. Suomi naapurina Ja Kekkonen hallitsijana teki kaikkensa miellyttääkseen kommunisteja. Puolueettomuus ja YYA olivat taikasanoja jotka oli syytä osata.

Kommunistien valta oli saanut Neuvostoliitossa aikaan sen, että kansalaisilta loppui leipä. Varaa oli vain aseisiin. USAn johtoon tuli Rodald Reagan. Hänen johdollaan USA aloitti massiivisen tähtien sota kilpavarustelun. Tämä raunioitti Neuvostoliiton talouden ja lopulta tuli eteen se, että sillä oli edessä konkurssi. Kommunistivaltion muodostaneet kansat aloittivat itsenäistymisen. Lopulta Nevostoliiton ilmoitettiin lakanneen ja suurimman valtion nimeksi tuli Venäjä Boris Jeltsinin johdolla. Venäjästä ja kaikista sen kansoista tuli yhdessä yössä kapitalistisia valtioita.

Yhdessä yössä esimerkiksi Ladan autotehtaan johtajasta tuli Venäjän rikkain mies. Kansallisvarallisuus yksityistettiin ja sen mukana alkoi uusrikkaiden nousukkaiden ökyelämä. Öljy ja kaasu olivat olivat tärkeintä kauppatavaraa aseiden lisäksi. Oljy yhtiöiden kommunisteista sukeutui kunnon porvareita yhden yön aikana. Samalla näistä puolueliitin kasvateista tuli yksinvaltiaita. Tämä toi heille vaikeuksia ja ne ovat kasaantuneet Putinin aikana. Rahan ansiosta jotkut kuvittelivat hallitsevansa jopa Venäjän presidenttiä. Hänellä on kuitenkin ollut aina takanaan se sama koneisto, jota Neuvostoliitto käytti alistaessaan kansat kommunistien ikeen alle.

Voisiko tällainen yhden yön malli toteutua Suomessa? Kyllä vain ja helposti. Sipilän johtama hallitus on sellaisen jo junaillut. Keskustapuolueen johdolla hallitus on valmistellut sote- ja maakuntauudistusta. Lakeja ei ole vielä valmiina ja todennäköistä on, ettei hanke toteudu. Hallituksen päätöksillä maakunnissa on aloitettu valmistelu ja valittu johtajia ilman vapaata hakua tehtäviin. Maakuntien organisaatioissa olevat kepusatraapit ovat itse itsensä valinneet johtopaikoile. Paikoille joille ei ole lakiperustetta. Johtajat ovat valituttaneet itsensä ja uuden vastuun myötä palkan on pitänyt nousta.

Nyt hallituksella on hätä käsillä, koska se tietää kaiken kaatuvan. Viimeisenä oljenkortena Päivi Nerg on ilmestynyt leuat lotisten mäkättämään, että nyt joudutaan perumaan kallis organisaatio. On hyvä että ne kaatuvat, koska ne on perustettu vain hallituksen lupausten varjolla. Niille ei ole laillista oikeutusta. Kukaan ei vastaa mistään. Mahdollista vain Suomessa.

Näin sinäkin voit rikastua. Mielistele satraappeja. Lopulta voit päästä valitsemaan itsesi johtajaksi. Veronmaksajien rahoilla.Avainsanat: venäjänvallakumous1917, neuvostoliitonromahdus, kansallisvarallisuusdenpuhallus, yhdenyöntaika, sotejamaakuntauudistus, maakuntientilakeskus, päivinerg

042 Minä teen vain töitä täällä

Maanantai 12.2.2018 klo 16:13 - yrjöpoeka

Turvapaikkaa hakeneita ihmisiä on hallituksen päätöksillä pakkopalautettu lähtömaihinsa. Suomen hallitus teki sellaisen diilin, jossa persujen/sinisten ryhmän vaatimukset piti saada täytäntöön. Toki keskustan vanhoillisen siiven silmissä kaikki kiristykset turvapaikkaan olivat oikein ja hyväksyttäviä. Jokainen joka seuraa uutisvirtaa tajuaa, etteivät palautetut palaa turvalliseen kotimaahansa. Syyria ja Irak ovat täynnä aseita heiluttavia joukkioita. Maiden armeijoilla ei ole otetta kansalliseen turvallisuuteen. Kaiken lisäksi ulkopuoliset maat, USA ja Venäjä etunenässä rahoittavat ja aseistavat eri ryhmiä.

Suomessa on tullut tutuksi Migri ja sen julkisuudesta nauttivat narsistit. He piiloutuvat poliittisten päätöksentekijöiden taakse ja kertovat olevansa vain töissä täällä. 2016 toukokuussa Migri ilmoitti Irakin, Somalian ja Afganistanin olevan turvallisia maita. Päätös tehtiin jotta voitiin toteuttaa hallituksen sopimat kiristykset turvapaikan saannissa. Kaikissa näissä maissa paukkuvat pommit melkein joka päivä ja kukaan ei siellä ole turvassa. Suomi on takuuvarmasti saamassa jatkossa muistutuksia EU:n taholta. Valitettavasti mikään ei palauta henkiin niitä, jotka ovat kuolleet näiden päätösten takia.

Tänään on uutisoitu Irakissa kuolleen Alin tapauksesta. Hänen omaisensa odottaa vielä pakkopalautusta Suomessa. Jokainen voi miettiä miltä tuntuu palata maahan, jossa oma isä on juuri tapettu. Suomella on varaa palauttaa nuoria ihmisiä kuolemaan hallitussovun takia. Keskustan johdossa on julkiuskovainen, mutta omatunto ei kuulu pääministerin tehtäviin. Hän lienee myös vain töissä täällä ja toteuttaa muiden tekemiä päätöksiä. Kuten uusi sisäministeri Mykkänen lausui käsiään pesten, kyseessä on surullinen ja traaginen tapaus. Hänkin on vain töissä ja tekee päätöksiä, kuten hallituksessa on sovittu.

Migri toteaa Alin tapauksesta, että viranomaiset eivät ole enää vastuussa maasta lähetetyn turvallisuudesta. Migrin mukaan kyseessä on vain yksittäistapaus ja siihen voi ottaa kantaa vain yleisellä tasolla. Kaiken lisäksi kaikki on tehty oikein. Lakia on noudatettu ja sillä siisti. Olen todella huolissani suomalaisesta oikeusjärjestelmästä. Lisääntynyt nationalismi ja kansallismielisyys heijastuu kaikkialle. Poliisiin, oikeuslaitokseen ja erityisesti Suomen eduskuntaan ja hallitukseen. Vaikka mitä muuta väitettäisiin, Suomi on menossa samaan kimppaan itäisen Euroopan maiden kanssa. Läntisen Euroopan maat ovat pitäneet keskiössä inhimillisyyden ja Suomi ei enää näytä sopivan samaan joukkoon.

Suomen hallitus ja eduskunta olisi pakkolähetettävä kuukauden reissulle Afganistanin pääkaupunkiin Kabuliin. Sieltä kuukaudeksi Irakiin. Lopuksi kuukauden ajan he voisivat nauttia Syyrian Aleppossa hyvästä ja turvallisesta oleskelusta. Tästä kolmenkuukauden jaksosta hyötyisimme kaikki. Vatulointi ja jappaseminen loppuisi. Hengissä säilyneet edustajat voisivat sitten palattuaan kertoa meille, kuinka siellä kaikki olivat ystävällisesti ase kädessä vastassa.

Päivi Nerg kutsuttaisiin hampaat lotisten kommentoimaan näiden maiden turvallisuustilannetta. Myös hän toteaisi tapauksen olevan surullinen ja traaginen. On jokaisen itsensä vastuulla huolehtia turvallisuudestaan ulkomailla lomaillessa. Lopuksi hän kertoisi kaiken vastuun olevan poliittisten päätöksentekijöiden harteilla. Hän itse on vain töissä täällä.

Avainsanat: turvapaikanhaku, migri, iraksomaliajaafganistanovatturvallisiamaita, päivinerg, mykkänenpesikätensäalintapauksesta, vastuuonpoliittisillapäättäjillä